هر جا با قاچاق مبارزه شد تولید داخل رونق گرفت/ سازمان بازرسی صادرکنندگان مجوز واردات بیرویه را شناسایی کند/ قوه قضائیه برای تحقق شعار سال هم انگیزه دارد، هم اندیشه
آیت الله رییسی گفت: یکی از شاخصههای مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا اعلام تولیدکنندگان و کارآفرینان دایر بر این است که امروز تولید ما بازار و خریدار و میدان دارد.
خبرگزاری میزان -
رئیس قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: انتخاب شعار سال برای بسیج همه ظرفیتهای کشور در جهت تحقق آن شعار است که باید پیگیری آن بهصورت ویژه در دستور کار همه ارکان نظام از قوه مقننه تا قوای مجریه و قضائیه قرار گیرد.
آیت الله رئیسی متذکر شد: برای اجرایی شدن شعار سال باید قانونگذاریهای ما مبتنی بر آن شعار باشد و دستگاههای اجرایی در این مسیر حرکت کنند و دستگاههای نظارتی هم باید مأموریتهای خود را در این حوزه انجام دهند و همه دلسوزان و نخبگان نیز متولیان امر را یاری کنند تا همانطور که رهبری فرمودند، مردم تحقق این شعار را در زندگی خود احساس کنند.
رئیس قوه قضائیه، همکاری و هماهنگی همه بخشهای حاکمیتی را از مهمترین الزامات تحقق «جهش تولید» دانست و اظهار داشت: باید چرخه تولید در کشور بهصورت جهشی فعالتر شود که یکی از مقدمات اصلی آن برداشتن موانع از مسیر تولیدگران و چرخهای تولید است.
آیت الله رئیسی تأکید کرد: هرگونه مانع و مسألهای که بخواهد برای نظام کسبوکار در کشور مشکل ایجاد کند و کارآفرین را خسته و مأیوس کند، باید حذف شود تا تولید کننده بهطور ملموس و واقعی احساس کند میدانی فراخ برای کار و جهش در این عرصه دارد.
در این جلسه آقای القاصیمهر دادستان تهران با اشاره به نقش مخرّب بدهکاران بانکی در روند تولید کشور، از جدیت دادستانی در برخورد با این افراد که از بیتالمال تسهیلات دریافت کرده و بهجای استفاده در بخش تولید، به سمت سوداگری هدایت کردهاند، خبر داد و گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق کالا به عنوان یکی از مهمترین سیاستهای موثر در جهش تولید، نیازمند فعالسازی هرچهسریعتر سامانههای شفافیت فعالیتهای اقتصادی هستیم تا با بهرهگیری از این سامانهها مبارزه با قاچاق یک جهش محسوس پیدا کند.
رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سخنان دادستان تهران از «افزایش نقدینگی» به عنوان یکی از موانع جدی تولید یاد کرد و گفت: نقدینگی باید با سیاستهای درست به سوی تولید هدایت شود در غیر این صورت مصائب اقتصادی فراوانی برای کشور به وجود میآورد.
آیت الله رئیسی افزود: در سال ۹۸ دستگاه قضائی چند بدهکار بزرگ بانکی را پای میز محاکمه کشاند و قبل از محکومیت آنها در دادگاه، اموال و پولهای کلانشان توسط دادستانها و قضات جلب و به بانکها، نهادها و دستگاههای ذیربط یا خزانه بیتالمال بازگردانده شد.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بانکها باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که تسهیلات باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد نه دلالان و سوداگران، چرا که این کار هم نظام کسبوکار و چرخه تولید را با مشکل مواجه میکند و هم برای خود نظام بانکی دردسرساز است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران بانکی اعلام میکردند میزان زیادی از پولهای ما در دست افرادی است که حاضر نیستند این پولها را برگردانند که با پیگیریهای دستگاه قضائی این کار انجام شد و ما نباید دوباره به جایگاه قبل برگردیم بلکه باید تلاش کنیم این پولها به سوی رونق و جهش تولید برود تا همه مردم از مزایای آن منتفع شوند.
در ادامه نشست، روسای کل دادگستریهای استانهای بوشهر و هرمزگان به عنوان دو استان مرزی کشور که در خط مقدم مبارزه با قاچاق قرار دارند، در ارتباطی تصویری با رئیس قوه قضائیه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای برای تقویت بخش تولید در این استانها ارائه کرده و به تشریح برنامههای خود برای تداوم این روند در سال جاری پرداختند.
«کمک به تسهیل در امر سرمایهگذاری در حوزه تولید»، «همکاری برای بازگشت ۱۴ کارخانه و کارگاه تولیدی ورشکسته به چرخه تولید»، «ایجاد شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی و خارج از نوبت به مشکلات واحدهای تولیدی»، «رسیدگی به هزار و ۸۳۰ پرونده قاچاق با ارقام کلان و صدور حکم نهایی برای آنها» از جمله مهمترین اقداماتی بود که به گفته آقای جمادی در سال ۹۸ در استان بوشهر صورت گرفته است.
«راهاندازی شعب ویژه برای رسیدگی خارج از نوبت و تمام وقت به پروندههای قاچاق»، «سرکشی دورهای به بنادر و گمرکات»، «تسریع در شفافسازی و تعیین تکلیف کالاهای دپوشده در انبارها»، «لزوم تجهیز گمرکات به ابزارهای فنّی مدرن»، «لزوم دسترسی پلیس اقتصادی به سامانههای گمرکی» و «برخورد قاطع در برابر جابجایی کالا در زمان ترانزیت کالاهای خارجی» از مهمترین مسائل مطرح شده از سوی آقای صالحی رئیس دادگستری استان هرمزگان بود.
روسای دادگستریهای استانهای بوشهر و هرمزگان در پایان سخنانشان نیز بر لزوم فعال کردن شورای هماهنگی اقتصادی استانها و حمایت ویژه رئیس قوه قضائیه از اقدامات دادگستریها در مبارزه با قاچاق در راستای تقویت بخش تولید در سال جاری تأکید کردند.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به گزارش روسای دادگستریهای بوشهر و هرمزگان با تقدیر از عملکرد آنها در رفع موانع تولید، رسیدگی به پروندههای مفسدان اقتصادی و قاچاق، سرکشی به بنادر و همکاری با گمرکات و دیگر دستگاهها، به کمیته اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه که مسئولیت آن با معاون اول این قوه است، مأموریت داد با شناسایی خلاءهای قانونی و اجرایی برای تحقق شعار سال فهرستی از این موارد را تهیه و در جلسه ویژه پیگیری شعار سال ارئه نماید.
آیت الله رئیسی از همکاران خود در مراجع قضائی مناطق مرزی به عنوان مرزبانان اقتصادی یاد کرد و متذکر شد که هر چه برخورد با پدیده قاچاق در مرزها با جدیت بیشتر صورت گیرد، به نفع تولید داخلی خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با درخواست از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه برای کمک اطلاعاتی به دستگاه قضا، از مردم هم به عنوان بهترین کانالهایی که از وضعیت بازار اطلاع دارند، خواست که در مبارزه دستگاههای ذیربط با قاچاق مشارکت جدیتری داشته باشند.
آیت الله رئیسی، «مسأله قاچاق» را مانع جدی دیگری برای جهش تولید دانست و گفت: قاچاق خنجری است که از پشت به تولید وارد میشود و تولیدکننده را مأیوس میکند و ما نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیافتد. آمار کشفیات قاچاق گویای تلاش و فعالیت همه دستگاهها در این عرصه است، اما وقتی کالای قاچاق به وفور در بازار است و نتیجه مطلوبی از اقدامات انجام شده نمیگیریم باید تدبیر جدیتری در این زمینه داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها در بیاناتشان به مناسبت آغاز سال جدید بر مبارزه با قاچاق تأکید کردند و امسال هم این موضوع را یادآور شدند و لازمه تحقق این مهم آن است که سامانههای منسجمی در این زمینه در بخشهای مختلف مانند گمرکات، وزارت اقتصاد، نظام بانکی و پولی و سیستم نظارتی فعال شوند و بتوان با کمک این سامانهها، مرزها و بازار را کنترل کرد.
آیت الله رئیسی با اشاره به برخی گزارشات سال گذشته درباره رونق تولید در صنعت نسّاجی و پوشاک به واسطه افزایش مبارزه با قاچاق اظهار داشت: باید مبارزه با قاچاق بهگونهای باشد که صاحبان حرفههای مختلف احساس کنند جهشی در عرصه تولید اتفاق اقتاده و بازار کارشان رونق پیدا کرده است. هر جا مبارزه با قاچاق با جدیت و قاطعیت انجام شد، شاهد رونق چشمگیری در تولید بودهایم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا رونق بازار تولیدات داخلی است، تأکید کرد: اگر تولید کننده نسبت به رونق کسبوکارش و بازاریابی احساس آرامش نکند و از آن طرف قاچاق برای قاچاقچی صرف کند، نشان میدهد هنوز در این زمینه موفق نبودهایم و نیاز به کار بیشتر است.
حجتالاسلام زرگر نماینده قوه قضائیه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست، از برنامه این قوه برای تعیین قضات ویژه جهت رسیدگی به پروندههای قاچاق و ایجاد واحد اجرای احکام مستقل برای این پروندهها خبر داد و لزوم ایجاد فهم مشترک از مقوله قاچاق در مراجع رسیدگی کننده به این نوع پروندهها را مورد تأکید قرار داد.
در بخش دیگری از این جلسه، حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور، تغییر و بهروزرسانی ساختار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از ضروریترین اقدامات برای کاهش میزان قاچاق در کشور عنوان کرد و با اشاره به تعدّد مراجع برخوردکننده با قاچاق، بر لزوم تمرکز در این حوزه و هماهنگی بیشتر بین سازمان تعزیرات حکومتی و قوه قضائیه تأکید کرد.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به سخنان دادستان کل کشور مبنی بر لزوم تقویت همکاری قوا برای عبور از شرایط فعلی و تحقق شعار سال گفت: علاوه بر لزوم افزایش سطح همکاری و هماهنگی قوا، قوه قضائیه هم امکانات و اختیاراتی دارد که استفاده منسجم درونسازمانی از آنها، ضمانت اجرایی برای تحقق شعار جهش اقتصادی خواهد داشت.
رئیس قوه قضائیه از «واردات بیرویه» به عنوان یکی دیگر از معضلات و موانع امر تولید در کشور یاد کرد و اظهار داشت: اگر کالایی که با استاندارد مناسب در کشور تولید میشود، از جای دیگر وارد شود، قطعاً تولیدکننده دچار مشکل میشود که این موضوع باید در دستور کار دولت و دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی قرار گیرد تا شاهد واردات بیرویه از مرزها نباشیم.
آیت الله رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرنده واردات بیرویه، متذکر شد: اگر در جایی مجوّزی برای واردات بیرویه صادر شد، سازمان بازرسی میتواند از اختیارات قانونی خود استفاده کند چرا که ما مسئولیم و هم دست ما باز است و هم انگیزه و اندیشهاش را داریم.
آیتالله رئیسی یکی دیگر از موانع جدی تولید را «نظام اداری دستوپاگیر» عنوان کرد و گفت: این هفتخوان و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، هفتاد خوان که یک کارآفرین باید برای اخذ یک مجوّز و موافقت از یک دستگاه مسئول از آن عبور کند، واقعاً از موانع تولید است.
رئیس قوه قضائیه متذکر شد: همه باید تلاش کنیم که بروکراسی پیچیدهای که مانند غل و زنجیر بر دستوپای تولید کننده، نظام تولید را با مشکل مواجه و روند تولید را مختل میکند، حذف شود تا با تسهیل در کار تولیدکننده، از همین ابتدای سال شاهد آثار رونق تولید در کشور باشیم.
آیت الله رئیسی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورمان و نقش مردم در عرصه مقابله با این پدیده، به ذکر نمونهای از همدلی برای تقویت تولید داخلی پرداخت و گفت: وقتی ما با کمبود اقلام مورد نیاز پزشکی و بهداشتی مثل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده مواجه شدیم که موجب گلهمندی بود، اما با ورود مردم به عرصه تاحدود زیادی مشکلات حل شده است.
رئیس قوه قضائیه افزود: بسیاری از کارخانجات و کارگاهها در این شرایط احساس کردند باید در این میدان حضور پیدا کنند و اجناس تولیدی خود را تغییر دادند و یا خط تولید جدیدی ایجاد کردند که این حرکت، نمونهای موفق از جهش تولید با اتکا به توان داخلی بود و وضعیت امروز ما با روزهای اولیه شیوع کرونا قابل قیاس نیست.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: ما در کشور ظرفیتهای فراوانی داریم که اگر به درستی از آنها در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم و بخشهای اجرایی و نظارتی هم تصمیمات جدی در این زمینه بگیرند، میتوانیم گامهای بزرگی برای جهش تولید و بهبود وضعیت زندگی مردم در سال جاری برداریم.
در این نشست معاون اول قوه قضائیه نیز طی سخنانی در خصوص برنامهریزی دستگاه قضا برای نقشآفرینی در اجرای شعار سال اظهار داشت: اگر بخواهیم وقفهای که ویروس کرونا در خدمترسانی ایجاد کرده جبران کنیم و جهش تولید را نیز بهطور جدی محقق کنیم نیاز به همدلی و کار جمعی قوا داریم.
حجتالاسلام محسنی اژهای از صادرات غیر نفتی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات برای تحقق رونق تولید در کشور یاد کرد و افزود: میتوانیم با تلاش مضاعف و همکاری مردم در جهش تولید در حوزه کشاورزی گامهای بلندتری برداریم که هم نیاز داخل را برطرف کنیم و هم صادرات غیر نفتی را توسعه دهیم.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه خاطر نشان کرد که این قوه در چارچوب مأموریت نظارتی خود آماده است تا بانک مرکزی را در هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید و سرمایهگذاری درست یاری دهد و با تشکیل کارگروههای مشترک با وزارت صمت و گمرکات نیز، نقش فعالتری در جلوگیری از قاچاق سازمانیافته و تسهیل در صادرات و واردات متناسب با سیاستهای نظام ایفا نماید.
حجتالاسلام محسنی اژهای با تأکید بر اینکه قوه قضائیه با اخلالگران در چرخه تولید قاطعانه برخورد خواهد کرد، اظهار داشت: قوه قضائیه در سال جدید بیش از گذشته بخش خصوصی را در زمینه تولید، صادرات، صنعت و کشاورزی یاری خواهد کرد و تلاش میکنیم موانع فعالیتهای سالم آنها را برطرف نماییم.
وی با تأکید بر محاکمه علنی افراد فاسدی که آگاهانه یا ناخواسته با دشمن همراهی کرده و با اخلالگری در نظام تولید مردم را در مضیقه قرار میدهند، خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده برگزاری علنی دادگاههای مفسدان اقتصادی و اعلام نتایج آن برای مردم دستاوردهای خوبی داشته که در سال ۹۹ نیز آن را دنبال میکنیم.
رئیس قوه قضائیه همچنین از «فساد» به عنوان یکی از آفات و موانع جدی تولید یاد کرد و از دستگاههای مسئول خواست که خود را در مبارزه با این پدیده شوم مسئول بدانند و از همکاران خود در دستگاه قضائی نیز خواست که بهصورت تخصصی به پروندههای قاچاق و مفاسد اقتصادی رسیدگی کنند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه با جمعی از معاونین دستگاه قضائی برای پیگیری راههای اجرای شعار سال ۹۹، ضمن تبریک آغاز سال نو اظهار داشت: نامگذاری سالها و تعیین شعار برای هر سال نشانگر یک ضرورت است که بر اساس بررسیها و مطالعات و تحقیقات درباره نیازهای جدی کشور صورت میگیرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: انتخاب شعار سال برای بسیج همه ظرفیتهای کشور در جهت تحقق آن شعار است که باید پیگیری آن بهصورت ویژه در دستور کار همه ارکان نظام از قوه مقننه تا قوای مجریه و قضائیه قرار گیرد.
آیت الله رئیسی متذکر شد: برای اجرایی شدن شعار سال باید قانونگذاریهای ما مبتنی بر آن شعار باشد و دستگاههای اجرایی در این مسیر حرکت کنند و دستگاههای نظارتی هم باید مأموریتهای خود را در این حوزه انجام دهند و همه دلسوزان و نخبگان نیز متولیان امر را یاری کنند تا همانطور که رهبری فرمودند، مردم تحقق این شعار را در زندگی خود احساس کنند.
رئیس قوه قضائیه، همکاری و هماهنگی همه بخشهای حاکمیتی را از مهمترین الزامات تحقق «جهش تولید» دانست و اظهار داشت: باید چرخه تولید در کشور بهصورت جهشی فعالتر شود که یکی از مقدمات اصلی آن برداشتن موانع از مسیر تولیدگران و چرخهای تولید است.
آیت الله رئیسی تأکید کرد: هرگونه مانع و مسألهای که بخواهد برای نظام کسبوکار در کشور مشکل ایجاد کند و کارآفرین را خسته و مأیوس کند، باید حذف شود تا تولید کننده بهطور ملموس و واقعی احساس کند میدانی فراخ برای کار و جهش در این عرصه دارد.
در این جلسه آقای القاصیمهر دادستان تهران با اشاره به نقش مخرّب بدهکاران بانکی در روند تولید کشور، از جدیت دادستانی در برخورد با این افراد که از بیتالمال تسهیلات دریافت کرده و بهجای استفاده در بخش تولید، به سمت سوداگری هدایت کردهاند، خبر داد و گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق کالا به عنوان یکی از مهمترین سیاستهای موثر در جهش تولید، نیازمند فعالسازی هرچهسریعتر سامانههای شفافیت فعالیتهای اقتصادی هستیم تا با بهرهگیری از این سامانهها مبارزه با قاچاق یک جهش محسوس پیدا کند.
رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سخنان دادستان تهران از «افزایش نقدینگی» به عنوان یکی از موانع جدی تولید یاد کرد و گفت: نقدینگی باید با سیاستهای درست به سوی تولید هدایت شود در غیر این صورت مصائب اقتصادی فراوانی برای کشور به وجود میآورد.
آیت الله رئیسی افزود: در سال ۹۸ دستگاه قضائی چند بدهکار بزرگ بانکی را پای میز محاکمه کشاند و قبل از محکومیت آنها در دادگاه، اموال و پولهای کلانشان توسط دادستانها و قضات جلب و به بانکها، نهادها و دستگاههای ذیربط یا خزانه بیتالمال بازگردانده شد.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بانکها باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که تسهیلات باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد نه دلالان و سوداگران، چرا که این کار هم نظام کسبوکار و چرخه تولید را با مشکل مواجه میکند و هم برای خود نظام بانکی دردسرساز است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران بانکی اعلام میکردند میزان زیادی از پولهای ما در دست افرادی است که حاضر نیستند این پولها را برگردانند که با پیگیریهای دستگاه قضائی این کار انجام شد و ما نباید دوباره به جایگاه قبل برگردیم بلکه باید تلاش کنیم این پولها به سوی رونق و جهش تولید برود تا همه مردم از مزایای آن منتفع شوند.
در ادامه نشست، روسای کل دادگستریهای استانهای بوشهر و هرمزگان به عنوان دو استان مرزی کشور که در خط مقدم مبارزه با قاچاق قرار دارند، در ارتباطی تصویری با رئیس قوه قضائیه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای برای تقویت بخش تولید در این استانها ارائه کرده و به تشریح برنامههای خود برای تداوم این روند در سال جاری پرداختند.
«کمک به تسهیل در امر سرمایهگذاری در حوزه تولید»، «همکاری برای بازگشت ۱۴ کارخانه و کارگاه تولیدی ورشکسته به چرخه تولید»، «ایجاد شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی و خارج از نوبت به مشکلات واحدهای تولیدی»، «رسیدگی به هزار و ۸۳۰ پرونده قاچاق با ارقام کلان و صدور حکم نهایی برای آنها» از جمله مهمترین اقداماتی بود که به گفته آقای جمادی در سال ۹۸ در استان بوشهر صورت گرفته است.
«راهاندازی شعب ویژه برای رسیدگی خارج از نوبت و تمام وقت به پروندههای قاچاق»، «سرکشی دورهای به بنادر و گمرکات»، «تسریع در شفافسازی و تعیین تکلیف کالاهای دپوشده در انبارها»، «لزوم تجهیز گمرکات به ابزارهای فنّی مدرن»، «لزوم دسترسی پلیس اقتصادی به سامانههای گمرکی» و «برخورد قاطع در برابر جابجایی کالا در زمان ترانزیت کالاهای خارجی» از مهمترین مسائل مطرح شده از سوی آقای صالحی رئیس دادگستری استان هرمزگان بود.
روسای دادگستریهای استانهای بوشهر و هرمزگان در پایان سخنانشان نیز بر لزوم فعال کردن شورای هماهنگی اقتصادی استانها و حمایت ویژه رئیس قوه قضائیه از اقدامات دادگستریها در مبارزه با قاچاق در راستای تقویت بخش تولید در سال جاری تأکید کردند.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به گزارش روسای دادگستریهای بوشهر و هرمزگان با تقدیر از عملکرد آنها در رفع موانع تولید، رسیدگی به پروندههای مفسدان اقتصادی و قاچاق، سرکشی به بنادر و همکاری با گمرکات و دیگر دستگاهها، به کمیته اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه که مسئولیت آن با معاون اول این قوه است، مأموریت داد با شناسایی خلاءهای قانونی و اجرایی برای تحقق شعار سال فهرستی از این موارد را تهیه و در جلسه ویژه پیگیری شعار سال ارئه نماید.
آیت الله رئیسی از همکاران خود در مراجع قضائی مناطق مرزی به عنوان مرزبانان اقتصادی یاد کرد و متذکر شد که هر چه برخورد با پدیده قاچاق در مرزها با جدیت بیشتر صورت گیرد، به نفع تولید داخلی خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با درخواست از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه برای کمک اطلاعاتی به دستگاه قضا، از مردم هم به عنوان بهترین کانالهایی که از وضعیت بازار اطلاع دارند، خواست که در مبارزه دستگاههای ذیربط با قاچاق مشارکت جدیتری داشته باشند.
آیت الله رئیسی، «مسأله قاچاق» را مانع جدی دیگری برای جهش تولید دانست و گفت: قاچاق خنجری است که از پشت به تولید وارد میشود و تولیدکننده را مأیوس میکند و ما نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیافتد. آمار کشفیات قاچاق گویای تلاش و فعالیت همه دستگاهها در این عرصه است، اما وقتی کالای قاچاق به وفور در بازار است و نتیجه مطلوبی از اقدامات انجام شده نمیگیریم باید تدبیر جدیتری در این زمینه داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها در بیاناتشان به مناسبت آغاز سال جدید بر مبارزه با قاچاق تأکید کردند و امسال هم این موضوع را یادآور شدند و لازمه تحقق این مهم آن است که سامانههای منسجمی در این زمینه در بخشهای مختلف مانند گمرکات، وزارت اقتصاد، نظام بانکی و پولی و سیستم نظارتی فعال شوند و بتوان با کمک این سامانهها، مرزها و بازار را کنترل کرد.
آیت الله رئیسی با اشاره به برخی گزارشات سال گذشته درباره رونق تولید در صنعت نسّاجی و پوشاک به واسطه افزایش مبارزه با قاچاق اظهار داشت: باید مبارزه با قاچاق بهگونهای باشد که صاحبان حرفههای مختلف احساس کنند جهشی در عرصه تولید اتفاق اقتاده و بازار کارشان رونق پیدا کرده است. هر جا مبارزه با قاچاق با جدیت و قاطعیت انجام شد، شاهد رونق چشمگیری در تولید بودهایم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا رونق بازار تولیدات داخلی است، تأکید کرد: اگر تولید کننده نسبت به رونق کسبوکارش و بازاریابی احساس آرامش نکند و از آن طرف قاچاق برای قاچاقچی صرف کند، نشان میدهد هنوز در این زمینه موفق نبودهایم و نیاز به کار بیشتر است.
حجتالاسلام زرگر نماینده قوه قضائیه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست، از برنامه این قوه برای تعیین قضات ویژه جهت رسیدگی به پروندههای قاچاق و ایجاد واحد اجرای احکام مستقل برای این پروندهها خبر داد و لزوم ایجاد فهم مشترک از مقوله قاچاق در مراجع رسیدگی کننده به این نوع پروندهها را مورد تأکید قرار داد.
در بخش دیگری از این جلسه، حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور، تغییر و بهروزرسانی ساختار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از ضروریترین اقدامات برای کاهش میزان قاچاق در کشور عنوان کرد و با اشاره به تعدّد مراجع برخوردکننده با قاچاق، بر لزوم تمرکز در این حوزه و هماهنگی بیشتر بین سازمان تعزیرات حکومتی و قوه قضائیه تأکید کرد.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به سخنان دادستان کل کشور مبنی بر لزوم تقویت همکاری قوا برای عبور از شرایط فعلی و تحقق شعار سال گفت: علاوه بر لزوم افزایش سطح همکاری و هماهنگی قوا، قوه قضائیه هم امکانات و اختیاراتی دارد که استفاده منسجم درونسازمانی از آنها، ضمانت اجرایی برای تحقق شعار جهش اقتصادی خواهد داشت.
رئیس قوه قضائیه از «واردات بیرویه» به عنوان یکی دیگر از معضلات و موانع امر تولید در کشور یاد کرد و اظهار داشت: اگر کالایی که با استاندارد مناسب در کشور تولید میشود، از جای دیگر وارد شود، قطعاً تولیدکننده دچار مشکل میشود که این موضوع باید در دستور کار دولت و دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی قرار گیرد تا شاهد واردات بیرویه از مرزها نباشیم.
آیت الله رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرنده واردات بیرویه، متذکر شد: اگر در جایی مجوّزی برای واردات بیرویه صادر شد، سازمان بازرسی میتواند از اختیارات قانونی خود استفاده کند چرا که ما مسئولیم و هم دست ما باز است و هم انگیزه و اندیشهاش را داریم.
آیتالله رئیسی یکی دیگر از موانع جدی تولید را «نظام اداری دستوپاگیر» عنوان کرد و گفت: این هفتخوان و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، هفتاد خوان که یک کارآفرین باید برای اخذ یک مجوّز و موافقت از یک دستگاه مسئول از آن عبور کند، واقعاً از موانع تولید است.
رئیس قوه قضائیه متذکر شد: همه باید تلاش کنیم که بروکراسی پیچیدهای که مانند غل و زنجیر بر دستوپای تولید کننده، نظام تولید را با مشکل مواجه و روند تولید را مختل میکند، حذف شود تا با تسهیل در کار تولیدکننده، از همین ابتدای سال شاهد آثار رونق تولید در کشور باشیم.
آیت الله رئیسی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورمان و نقش مردم در عرصه مقابله با این پدیده، به ذکر نمونهای از همدلی برای تقویت تولید داخلی پرداخت و گفت: وقتی ما با کمبود اقلام مورد نیاز پزشکی و بهداشتی مثل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده مواجه شدیم که موجب گلهمندی بود، اما با ورود مردم به عرصه تاحدود زیادی مشکلات حل شده است.
رئیس قوه قضائیه افزود: بسیاری از کارخانجات و کارگاهها در این شرایط احساس کردند باید در این میدان حضور پیدا کنند و اجناس تولیدی خود را تغییر دادند و یا خط تولید جدیدی ایجاد کردند که این حرکت، نمونهای موفق از جهش تولید با اتکا به توان داخلی بود و وضعیت امروز ما با روزهای اولیه شیوع کرونا قابل قیاس نیست.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: ما در کشور ظرفیتهای فراوانی داریم که اگر به درستی از آنها در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم و بخشهای اجرایی و نظارتی هم تصمیمات جدی در این زمینه بگیرند، میتوانیم گامهای بزرگی برای جهش تولید و بهبود وضعیت زندگی مردم در سال جاری برداریم.
در این نشست معاون اول قوه قضائیه نیز طی سخنانی در خصوص برنامهریزی دستگاه قضا برای نقشآفرینی در اجرای شعار سال اظهار داشت: اگر بخواهیم وقفهای که ویروس کرونا در خدمترسانی ایجاد کرده جبران کنیم و جهش تولید را نیز بهطور جدی محقق کنیم نیاز به همدلی و کار جمعی قوا داریم.
حجتالاسلام محسنی اژهای از صادرات غیر نفتی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات برای تحقق رونق تولید در کشور یاد کرد و افزود: میتوانیم با تلاش مضاعف و همکاری مردم در جهش تولید در حوزه کشاورزی گامهای بلندتری برداریم که هم نیاز داخل را برطرف کنیم و هم صادرات غیر نفتی را توسعه دهیم.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه خاطر نشان کرد که این قوه در چارچوب مأموریت نظارتی خود آماده است تا بانک مرکزی را در هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید و سرمایهگذاری درست یاری دهد و با تشکیل کارگروههای مشترک با وزارت صمت و گمرکات نیز، نقش فعالتری در جلوگیری از قاچاق سازمانیافته و تسهیل در صادرات و واردات متناسب با سیاستهای نظام ایفا نماید.
حجتالاسلام محسنی اژهای با تأکید بر اینکه قوه قضائیه با اخلالگران در چرخه تولید قاطعانه برخورد خواهد کرد، اظهار داشت: قوه قضائیه در سال جدید بیش از گذشته بخش خصوصی را در زمینه تولید، صادرات، صنعت و کشاورزی یاری خواهد کرد و تلاش میکنیم موانع فعالیتهای سالم آنها را برطرف نماییم.
وی با تأکید بر محاکمه علنی افراد فاسدی که آگاهانه یا ناخواسته با دشمن همراهی کرده و با اخلالگری در نظام تولید مردم را در مضیقه قرار میدهند، خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده برگزاری علنی دادگاههای مفسدان اقتصادی و اعلام نتایج آن برای مردم دستاوردهای خوبی داشته که در سال ۹۹ نیز آن را دنبال میکنیم.
رئیس قوه قضائیه همچنین از «فساد» به عنوان یکی از آفات و موانع جدی تولید یاد کرد و از دستگاههای مسئول خواست که خود را در مبارزه با این پدیده شوم مسئول بدانند و از همکاران خود در دستگاه قضائی نیز خواست که بهصورت تخصصی به پروندههای قاچاق و مفاسد اقتصادی رسیدگی کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *