مراقب اضطراب کرونایی باشید
به گزارش گروه فضای مجازی ، حمیدرضا پوراعتماد، رئیس پژوهشکده علوم شناختی مغز دانشگاه شهید بهشتی گفتوگویی با خبرگزاری ایرنا انجام داده است که در ادامه میخوانید:
در شرایطی که اضطراب و نگرانی در بین شماری از مردم حاکم است، بهترین کار این است که اطلاعاتی در اختیار مردم گذاشته میشود که سریع، روشن و یکپارچه باشد.
اقداماتی مهم برای کاهش نگرانی، استرس و اضطراب میتوان انجام داد که یکی از این اقدامات افزایش خلق و رفتار مثبت و شاد در جامعه است. احساس مثبت و شادی سبب فاصله گرفتن مردم از احساس ناخوشایند مانند استرس و اضطراب میشود و در این صورت امکان اقدام و عمل موثر افزایش مییابد.
مسئولان باید خود روحیه بالا داشته باشند و تا میتوانند این احساس را به مردم منتقل کنند. اگر مردم احساس کنند که مسئولان بر شرایط کنترل دارند، دچار استرس و اضطراب کمتری میشوند.
ممکن است مردم احساس درماندگی را بیان نکنند و حتی نسبت به آن هم هوشیار نباشند، اما عوارض خطرناکی میتواند برای آنان ایجاد کند.
در بسیاری از موارد مردم میدانند که این بیماری جدی است و در معرض خطر قرار دارند، ولی بسیاری از مردم حتی اقدامات اولیه مانند شست و شوی دستها یا استفاده از ماسک و دستکش را انجام نمیدهند که این کار میتواند ناشی از درماندگی آنان باشد. البته افرادی هم ممکن است اساسا خطر کشندگی بیماری را بسیار کمتر از آنچه که بیان میشود، تصور کنند.
پس باید سطح اضطراب و استرس را کاهش داد و مردم را در مقابله با بیماری توانمند کرد. وقتی سطح اضطراب و استرس از حدی بالاتر میرود و مردم نتوانند آن را کنترل یا مدیریت کنند، دچار درماندگی میشوند. مردم در این حالت تصور میکنند که هر کاری انجام میدهند، فایدهای ندارد.
اضطراب تاثیر مستقیم بیولوژیکی دارد به این معنی که سبب میشود سیستم ایمنی بدن تضعیف شود و اثر روان شناختی هم بر افراد میگذارد.
هرچند مدت کوتاهی از ظهور این بیماری میگذرد، اطلاعاتی معتبر در مورد ویژگیهای بیماری کرونا کشف و منتشر شده است که نشان میدهد اگر مردم اصول بهداشتی را جدی بگیرند و از سفرهای غیرضروری بپرهیزند، این بیماری تا چند هفته دیگر کنترل خواهد شد.