مهمترین آثار تاریخی و سوغات بندرعباس چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بندر عباس از بنادر تجاری ایران است که به دلیل قرار داشتن در مجاورت دریای خلیج فارس و دارا بودن مراکز و اماکن تفریحی-تاریخی، گردشگران و مسافران زیادی را جذب میکند. این شهر سوغاتیهای فراوانی در نوع خوراکی و صنایع دستی دارد. نمونههایی از این سوغاتیها عبارتند از:
خرما: خرمای بندرعباس بسیار مرغوب و با کیفیت است، به اندازهای که میزان قابل توجهی از آن به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر میشود. انواع مختلفی از خرما، در بازار بندر عباس وجود دارد که برای هر ذائقه و سلیقه ای، خرمای مناسب قابل مشاهده است. یکی از بهترین انواع خرما که بیشتر از بقیه خرماها صادر میشود، خرمای پیارم است. این خرما نسبتا گران است و با عنوان بهترین خرمای جهان شناخته میشود.
گواوا: این نوع میوهی خوش عطر و بو، پوستی سبز یا زرد رنگ دارند و محتویات داخلش صورتی یا کرم رنگ هستند که گواوا با پوست زرد رسیدهتر میباشد. درخت این میوه در بهار بارور میشود. خواص این میوه گوشتی بسیار است.
گلابتون دوزی: در گذشته زردوزی با طلا روی پارچههای رنگین انجام میشد، اما در حال حاضر از طلا کمتر استفاده شده، ولی نقش و نگارهای ایجاد شده، طلایی رنگ هستند. گلابتون دوزی روی لباسها و شلوارها انجام میشود و هنر، هنر دست خانمهای بندرعباسی میباشد. این هنر منحصر به فرد و بسیار زیبا، در بازارهای بندرعباس قابل مشاهده هستند.
چنته: چنته طرحی هندسی است که روی دارهای کوچک، توسط زنان بندرعباسی بافته میشود و در نهایت با آویزان کردن صدف و پارچههای رنگارنگ به آن، چنته را زیباتر میکنند. چنته میتواند سوغاتی ارزندهای برای مسافران و گردشگران باشد.
ماهی و میگو: این دو محصول، معروفترین و بیشترین محصولی است که میتوان در بندرعباس یافت. اما نا گفته نماند که به عنوان سوغاتی و برای مسافت طولانی نمیتوانید آن را بخرید. نه تنها ممکن است در مسیر خراب شوند، بلکه در هواپیما هم ورود آن ممنوع میباشد. بهترین انواع ماهی و میگو را میتوانید در بازار بندرعباس بیابید و با قیمتی مناسب آن را خریداری کنید.
بندرعباس از نظر آثار تاریخی غنی نیست و این آثار به دلیل تجاری بودن منطقه و عدم رسیدگی، دست خوش تخریب انسانی شده است و تنها آثار ثبت شدهی آن ۱۵ عدد است. تعدادی از این آثار عبارتند از:
معبد هندوها: معبد هندوها تنها معبد در ایران است که کاملا با سبک هندیها ساخته شده است. این معبد برای جمع آوری هدایههای هندوها توسط تاجرهای هندی ساخته شده بود. مساحت این معبد ۱۰۰ متر مربع است که دارای ۶ اتاق و یک راهرو میباشد. گنبد زیبایی روی تالار معبد قرار دارد و کل معبد با طرح گل نیلوفر تزئین شده است. در گذشته در این معبد، بتهایی نگه داری میشد، ولی هندیها هنگام رفتن از این شهر، بتها را با خود بردند و این اثر کم کم تخریب شد.
مجموعه برکههای باران: این مجموعه دارای پنج آب انبار است و توسط گنبدی زیبا احاطه شده است. این مجموعه در دورهی صفویه ساخته شده است که در گذشته آب آشامیدنی مردم بندرعباس توسط این آب انبارها تامین میشد. در گذشته تصفیه آبهایی در این مجموعه، برای خنک نگه داشتن آب وجود داشت. معماری این اثر به گونهای است که از اسراف آب تا بیشترین حد ممکن جلوگیری میکند. به علت عدم رسیدگی، سقف گنبدی این اثر در حال تخریب است. این اثر در نزدیکی موزه بندر عباس قرار دارد.
قلعه فین: قدمت این قلعه به ۷۰۰ سال پیش برمیگردد، یعنی تقریبا ساخت آن در قرون میانه اسلامی انجام شده است. این قلعه که روی تپهای در ۱۰۰ کیلومتری مرکز هرمزگان قرار دارد، در ابتدای ساخت با اهداف نظامی ساخته شده است، اما در زلزله سال ۸۶ تخریب شد. قلعه فین در دورههای متفاوت مرمت شده و مورد استفاده قرار گرفته است. مصالح استفاده شده در ساخت این اثر، مصالح ساروج میباشند، ولی این اثر به علت عدم رسیدگی مسئولین در حال خراب شدن میباشد. این درحالی اتفاق میافتد که قلعه فین به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.