مهمترین آثار تاریخی و سوغات اهواز چیست؟
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، اهواز میزبان خونگرمی برای تمامی توریستها و گردشگران میباشد. اهوازیها بسیار مهمان نواز هستند و فرهنگ و منششان منحصر به فرد است. این امر در کنار جاذبههای مکانی این شهر، موجب جذب گردشگران بسیاری شده است. یکی از مکانهایی است که به دلیل شرایط آب و هوایی، در زمستان، مسافران زیادی را میپذیرد. از این شهر میتوانید سوغاتیهای گوناگونی را بخرید که این سوغاتی ممکن است خوراکی یا صنایع دستی باشد. سوغاتیهای این شهر عبارتند از:
خرما: این محصول پر آوازهترین محصول اهواز است. انواع مختلفی از خرما در اهواز وجود دارد. خرما را به طور کلی با دو عنوانتر و خشک میشناسند که این تفاوت به دلیل داشتن شیره و دیر و زود چیدن آن از نخل است. خرما منبعی سرشار از پروتئین و آهن است، به همین علت خاصیتهای بسیاری دارد. این میوه با طبع گرمی که دارد، انرژی زا میباشد.
رنگینک: نوعی دسر است که ازخرما و گردو در تهیه اش استفاده میشود. تامین کننده انرژی و بسیار مقوی است. شکلهای متفاوت تزیین شده آن را در اهواز خواهید دید.
شیره خرما: این شیره بسیار مقوی است و به عنوان وعده غذایی کامل به شمار میرود که البته در وعده صبحانه سرو میشود. از این شیره میتوان به جای شکر استفاده کرد، زیرا شیرینی آن طبیعی است و میتواند به اندازه شکر غذا را شیرین کند.
خراطی: محصولات چوبی نوعی صنعت دست است که میتوانید آن را تهیه کنید. تنوع این محصولات زیاد است، اما مجسمه قلیانهای چوبی آن، به شما توصیه میشود. این نوع سوغاتی را به راحتی میتوانید با خودتان حمل کرده و به خانه ببرید.
عبا بافی: از دیگر هنرهایی که اعراب کشورمان در آن تبحر دارند، عبا بافی است. بافندگی عبا در گذشته رواج داشته، اما این صنعت با وجود کهنه شدن، به فعالیت خود ادامه میدهد. برای یادگاری خرید یک عبا را به شما پیشنهاد میکنیم.
بوریا بافی: هنر حصیر بافی را بوریا بافی میگویند. ضمن استفاده بوریا به عنوان زیر انداز، از آن به عنوان پوشاننده سقف استفاده میشود. این کار اغلب توسط مردان صورت میگیرد و نوعی خودکفایی به حساب میآید.
از آثار تاریخی و اماکن دیدنی اهواز میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
رود کارون: این رود جزء منابع طبیعی به شمار میرود و شروع زندگی در مجاور این رود، کلید شروع تمدن اهواز بوده است. رود کارون طویلترین رود ایران است. آب این رود، آب آشامیدنی اهواز را تامین میکند و پتانسیل این را دارد که به مرکز تفریحی-گردشگری تبدیل شود.
بازار کاوه: ساخت آن در دوره پهلوی صورت گرفته است. این بازار نه تنها بازار مواد خوراکی است، بلکه میتوانید در آن صنایع دستی هم برای خرید سوغاتی بیابید. در این بازار عطر و بوی ادویههای بسیاری به مشام میرسد که خرید آن ها، به عنوان سوغاتی گزینهی خوبی میتواند باشد.
پل سفید: این پل بر روی رود کارون قرار دارد. به این پل، پل معلق نیز گفته میشود و تحت عنوان اولین پل معلق ایران نام گذاری شده است. منظرهای زیبایی را از روی پل مشاهده خواهید کرد و برای عکاسی از کارون مکان مناسبی است.
موزه هنرهای معاصر: در این موزه ۷۰ اثر قرار دارد که ۶۰ عدد از آنها برای هنرمندان خوزستانی و ۱۰ اثر متعلق به سایر استانها است. در این موزه فعالیتهای هنری از قبیل همایشها و سمینارها انجام میگیرد.
دانشکده سه گوش: این دانشکده ۹۰ سال قدمت دارد. در ابتدای ساخت، ساختمان بانک ملی مرکزی بود، اما اکنون تخلیه شده و درحال مرمت است. معماری خاص محوطهی دانشکده هم بسیار جالب است و کاشی کاریهای آن نظر انسان را جلب میکند.
کاروانسرای معین التجار: بنایی تاریخی و قدیمی است که در دوره قاجاریه ساخته شده و کاروانسرای تجار بوده است. کاروانسرای معین التجار در مرکز اهواز ساخته شده است. اگر بخواهیم راجب دلیل مرکزیت آن صحبت کنیم، باید به این موضوع توجه کرد نوع معماری کاروانسراها در سراسر ایران متناسب با نوع آب و هوای آن منطقه است. بافت قدیمی آن موجب زیبایی بیشتر آن شده است.