آلودگی هوا موجب انتقال کرونا میشود؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، بر اساس آخرین امارها تاکنون ۱۹۸ هزار و ۷۲۸ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۸۲ هزار و ۷۷۹ نفر بهبود یافته و ۷ هزار و ۹۸۹ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند همچنین از ۱۰۷ هزار و ۹۶۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در دنیا تنها حال ۶ هزار و ۴۱۵ مورد تقریبا حدود ۶ درصد وخیم گزارش شده است و ۱۰۱ هزار و ۵۴۵ حدود ۹۴ درصد به صورت خفیف به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
مهمترین راه شکست کرونا و مبتلا نشدن به کووید ۱۹ قطع زنجیره انتقال با رعایت نکات بهداشتی و پرهیز از سفر و تردد است، افراد با تردد میتوانند ناقل ویروس باشند و بیماری را به سایر افراد منتقل کنند و جان خود و دیگران را به خطر بیندازند.
در ادامه گزیدهای از صحبتهای آتنا رفیعی پور دکترای بهداشت حرفه ای و عضو انجمن علمی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ارتباط آلاینده های هوا در انتشار ویروس کرونا را به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران میخوانید:
آلایندههای هوابرد مانند دی اکسید نیتروژن (NO۲) و ذرات معلق هوابرد (PM) با ایجاد رادیکالهای آزاد در بدن، آسیب به دستگاه تنفسی و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی را به دنبال دارد. نتایج یک تحقیق علمی بر روی دو گروه تحت مطالعه نشان داد که افزایش حساسیت به ویروسهای در گروههایی که در معرض NO۲ بودند را بیشتر از گروهی است که هوای تمیز استنشاق میکنند و در یک مطالعه از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ در پکن اعلام شد که آلایندههای هوا، خطر ابتلا به آنفولانزا را افزایش میدهد.
گاز دی اکسید گوگرد (SO۲) به عنوان یکی از آلایندههای منتشره از ماشینهای سنگین و برخی صنایع مصرف کننده سوختهای فسیلی از الایندههای رایج دیگر هوا است که به دلیل حلالیت زیاد در دستگاه تنفسی فوقانی جذب میشود و میتواند فعالیت سیستم ایمنی بدن انسان را کاهش دهد. در برخی مطالعات آزمایشگاهی اخیر نیز اشاره شده است که رطوبت نسبی کم باعث افزایش بقای ویروس آنفلوانزا شده و انتقال ویروس را تسهیل میکند. از طرف دیگر درجه حرارت پایین نیز فاکتور دیگری است که با تضعیف سیستم ایمنی بدن به شیوع آنفولانزا کمک میکند.
با توجه به نتایج مطالعات صورت گرفته میتوان گفت که آلایندههای هوابرد میتواند در افزایش زمان تعلیق ویروس کرونا مؤثر باشد و از این رو انجام اقداماتی نظیر تعدیل فعالیتهای صنایع مولد آلودگی و تردد غیر ضروری ماشین آلات میتواند به عنوان یه راه حل موقتی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در دستور کار قرار گیرد.