وزنه‌برداری در سالی که گذشت؛ از مصدومیت تلخ سهراب تا خودزنی به سبک کیانوش

0:45 - 05 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۷۲۸۱
سال ۹۸ برای وزنه‌برداری ایران سالی به نسبت کم فراز و نشیب بود.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، سال ۹۸ برای وزنه‌برداری ایران سالی به نسبت کم فراز و نشیب بود، سالی مملو از اخبار خوب و البته بد؛ خبر‌های خوبی مانند تکرار قهرمانی ایران در مسابقات جوانان جهان و اخبار ناگواری مانند مصدومیت‌های پی در پی سهراب مرادی به عنوان شانس اول ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو.

البته وزنه‌برداری هم مانند بسیاری از رشته‌های دیگر ورزشی از صدمات و لطمات ویروس کرونا در امان نماند و بسیار از برنامه‌های این فدراسیون به خصوص حضور در مسابقات گزینشی و کسب سهمیه لغو شد تا برنامه‌ریزی‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.

دیگر اتفاق مهم این سال انتخاب مجدد علی مرادی برای ۴ سال دیگر به عنوان رئیس فدراسیون بود؛ هر چند در این دوره با آرای به مراتب کم‌تری بر این مسند تکیه زد تا پایه‌های صندلی ریاستش بیش از پیش لرزان باشد.

سال ۹۸ برای وزنه‌برداری ایران با نایب قهرمانی آسیا آغاز شد. در پایان چهل و هشتمین دوره مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی ۲۰۱۹ آسیا و یکی از مراحل گزینشی المپیک ۲۰۲۰ توکیو، تیم ملی وزنه‌برداری مردان ایران نایب قهرمان شد و تیم بانوان عنوان نهم را کسب کرد.

تیم ملی وزنه‌برداری مردان کشورمان با کسب ۷ مدال طلا، ۷ نشان نقره و ۳ گردن آویز برنز جایگاه دوم مدالی را به دست آورد.

*قهرمانی وزنه‌برداران جوان در مسابقات جهانی

تیم وزنه‌برداری جوانان کشورمان در رقابت‌های قهرمانی جهان در فیجی با کسب ۶۲۲ امتیاز برای چهارمین سال متوالی به عنوان قهرمانی جهان دست یافتند.

ایران با ۱۰ وزنه‌بردار به نام‌های حسین نجفی (دسته ۶۱ کیلوگرم)، روح‌الله بیرانوند (دسته ۷۳ کیلوگرم)، حسین سلطانی (دسته ۸۱ کیلوگرم)، محمد حسینی (۸۹ کیلوگرم)، افشین طاهری (دسته۹۶کیلوگرم)، علی قاسمی و امیرعزیزی (دسته ۱۰۲کیلوگرم) و علیرضا لطفی (دسته ۱۰۹ کیلوگرم)، علیرضا یوسفی و علی داودی (دسته ۱۰۹+کیلوگرم) ۶۲۲ امتیاز را کسب کرد و برای چهارمین سال متوالی پس از سال‌های ۲۰۱۶ تفلیس گرجستان، ۲۰۱۷ توکیو ژاپن و ۲۰۱۸ تاشکند ازبکستان قهرمان شد. در این دوره از مسابقات سه تیم ایران، آمریکا و ژاپن با ترکیب کامل و ۱۰ نفره شرکت کرده بودند.

*مرادی رئیس فدراسیون وزنه‌برداری باقی ماند

مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری در حالی ۱۶ تیر برگزار شد که در پایان علی مرادی با ۲۲ رأی به عنوان رئیس جدید این فدراسیون انتخاب شد.

البته پیش از آغاز انتخابات، حسین رضازاده کاندیدای ریاست این فدراسیون از حضور در این مجمع خودداری کرد، همچنین کوروش باقری و نصرت‌اله عابدینی هم به نفع سجاد انوشیروانی کناره‌گیری کردند تا مجمع با ۵ کاندیدا برگزار شود.

*مصدومیت سهراب مرادی از ناحیه کتف
سهراب مرادی، در روز‌های پایانی فصل بهار در جریان تمرینات تیم ملی هنگام بلند کردن وزنه ۲۰۰ کیلوگرمی از ناحیه کتف و آرنج دچار مصدومیت شد و مجبور شد برای مدتی تمرینات را کنار بگذارد.

بیستم تیر بود که سهراب برای دومین بار در طی کم‌تر از یک ماه بار دیگر با آسیب‌دیدگی از ناحیه کتف روبه‌رو شد. کتف مرادی پس از آن که او در مهار وزنه ۲۰۰ کیلویی دچار آسیب‌دیدگی شده بود، این بار پس از بازگشت دوباره به تمرینات در مهار وزنه ۹۰ کیلویی دچار مصدومیت شدیدتری شد تا مسابقات جهانی برای قهرمان المپیک از دست برود و حتی حضورش در بازی‌های المپیک نیز در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.

*مرادی جراحی شد

قهرمان وزنه‌برداری المپیک ریو که برای درمان کتف آسیب‌دیده خود به آلمان سفر کرده بود پس از آنکه بهبودی مشهودی در وضعیتش ایجاد نشد، تصمیم به انجام عمل جراحی گرفت و زیر نظر دکتر امینی مراحل درمانی را سپری کرد، تا مسابقات قهرمانی جهان تایلند را از دست داده است.

*اوتی‌ها ایران را از رفتن روی سکوی جهانی محروم کردند

تیم ملی وزنه‌برداری در حالی با ۱۰ وزنه‌بردار در مسابقات قهرمانی جهان در تایلند شرکت کرد که از شانس‌های اصلی رفتن روی سکو بود، اما در پایان با ۴۸۴ امتیاز و یک پله نزول نسبت به سال گذشته در جایگاه چهارم قرار گرفت.
 
حذف کیانوش رستمی و محسن دادرس باعث شد تا تیم ملی ایران نتواند روی سکوی تیمی مسابقات قرار گیرد. چین در پایان مسابقات بر سکوی نخست جهان ایستاد.
*خداحافظی علی‌حسینی از دنیای قهرمانی
سعید علی‌حسینی، نایب قهرمان مسابقات جهانی آمریکا و دارنده مدال نقره بازی‌های آسیایی جاکارتا بعد از ناکامی برای حضور در مسابقات جهانی و از دست رفتن شانس حضور در المپیک توکیو تصمیم به خداحافظی از دنیای قهرمانی گرفت.
سعید محمد‌پور، قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن دیگر وزنه‌برداری بود که در سال ۹۸ از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. وی که چندسالی بود با مصدومیت کهنه آرنجش دسته و پنجه نرم می‌کرد و نتوانست نظر مثبت کادر فنی تیم ملی را جلب کند، با توجه به برطرف نشدن مصدومیتش تصمیم گرفت از دنیای حرفه‌ای و وزنه‌برداری خداحافظی کند.
محمدپور در المپیک لندن در دسته ۹۴ کیلوگرم در رده پنجم قرار گرفت، اما سال گذشته با تائید دوپینگ ۴ نفر برتر این دسته، به عنوان قهرمانی و مدال طلا دست یافت. وی مدال برنز رقابت‌های جهانی پاریس و ۲ مدال طلای قهرمانی جوانان جهان در مالزی و گواتمالا را نیز در کارنامه دارد.
*نایب قهرمانی تیم وزنه‌برداری جوانان ایران در آسیا
در پایان مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا که به میزبانی تاشکند در ازبکستان برگزار شد تیم جوانان ایران که با ۹ وزنه‌بردار در این رقابت‌ها حضور پیدا کرده بود، در رده‌بندی امتیازی نایب قهرمان شد. تیم نوجوانان نیز که با ۴ وزنه‌بردار شرکت داشت، به عنوانی بهتر از چهارمی نرسید. این نتیجه در حالی حاصل شد که ایران در بخش جوانان در رده‌بندی مدالی بعد از قزاقستان و اندونزی در رده سوم ایستاد. در بخش نوجوانان نیز ایران در رده مدالی در جایگاه چهارم قرار گرفت.
کیانوش رستمی عملا بعد از کسب مدال طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو نه تنها حرکت روبه جلو و پیشرفتی نداشت بلکه روز به روز بنای درخشانی را که طی سال‌ها زحمت ساخته بود با دستان خودش تخریب کرد. بزرگترین ناکامی و اشتباه رستمی در سال ۹۸ رقم خورد جایی که وی در حالی که یکی از شانس‌های مسلم کسب مدال طلا بود با خودخواهی نه تنها مدال طلا را به دلیل اشتباهاتش در انتخاب وزنه از دست داد بلکه حتی عنوان تیم را نیز از ایران گرفت. مهلک‌تر از آن اینکه وی با از دست دادن امتیازات مسابقات جهانی شانس خود را برای حضور در المپیک کم‌رنگ‌تر از گذشته کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *