کرونا و استانداردهای دوگانه رسانه‌های ضدانقلاب/ حیله‌گری‌های «بی‌بی‌سی‌فارسی»، «ایران‌اینترنشنال» و «رادیو فردا»/ وقتی کرکره بخش لایو پایین آمد!

11:17 - 27 اسفند 1398
کد خبر: ۶۰۶۴۸۳
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
شبه‌رسانه‌های ضدایرانی عمدتا مستقر در لندن، ترجیح می‌دهند، چشمان خود را به واقعیت‌های اسف‌بار سیستم بهداشتی و درمانی و اجتماعی کشور‌های غربی متبوع خود ببندند و در مقابل، موضوع کرونا در ایران را برجسته کنند.

گروه سیاسی ؛ بحران کرونا حدود ۲۰۰ کشور دنیا را درگیر کرده است؛ در این میان عمق بحران در کشور‌های پیشرفته بیشتر نمایان است؛ از آمریکا و کانادا تا انگلیس و ایتالیا؛ در برخی از این کشور‌های پیشرفته، کرونا سیستم اجتماعی و اقتصادی آن‌ها را فلج کرده است.

با این وجود، شبه‌رسانه‌های ضدایرانی عمدتا مستقر در لندن، ترجیح می‌دهند، چشمان خود را به واقعیت‌های اسف‌بار سیستم بهداشتی و درمانی و اجتماعی کشور‌های غربی متبوع خود ببندند و در مقابل، موضوع کرونا در ایران را برجسته کنند.

/

در ابتدای شیوع کرونا که مسئولان کشورمان برخلاف دوّل غربی، با شفافیت موضوع را با افکار عمومی در میان گذاشتند، همین شبه‌رسانه‌های ضدایرانی نظیر «بی‌بی‌سی‌فارسی»، «ایران‌اینترنشنال» و «رادیو فردا» تخریب کشورمان با دستاویز کرونا را در دستور کار داشتند و در برنامه‌ها و خبرسازی‌های خود به دروغ چنین القاء می‌کردند که ایران نمی‌تواند بحران کرونا را مدیریت کند.

این شبه‌رسانه‌های ضدایرانی، کرونایی شدن «ایرج حریرچی» معاون وزارت بهداشت را نیز دستمایه تخریب‌ها و تمسخر‌های خود قرار داده بودند. روز ششم اسفند ۹۸ بود که حریرچی با انتشار فیلمی در فضای مجازی از ابتلای خود به ویروس کرونا و قرنطینه شدنش خبر داد. بلافاصله بعد از انتشار این خبر، پروپاگاندای تخریبی بی‌بی‌سی‌فارسی و ایران‌اینترنشنال و چند شبه رسانه ضدایرانی دیگر روشن شد و آن‌ها در تحلیل‌هایی مضحکانه و تمسخرآمیز، کرونا گرفتن معاون وزارت بهداشت ایران را نمونه‌ای از عمق فاجعه کرونا در ایران دانستند!

بی‌بی‌سی‌فارسی در همین زمینه نوشت: «مبتلا شدن معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی به ویروس کرونا طنز تلخی است که عمق فاجعه مدیریت کلان در جمهوری اسلامی را هویدا می‌کند. فردی که خود پزشک است و در جایگاهی قرار گرفته که باید کشوری را از ابتلا نجات دهد نمی‌تواند از خودش مراقبت کند».

حریرچی معاون وزارت بهداشت کشور ما کرونا را شکست داد و اکنون در خط مقدم مقابله با این ویروس است، اما باز هم بی‌آبرویی نصیب رسانه ملکه شد که با وقاحت تمام، مبتلا شدن معاون وزیر بهداشت ما را عمق فاجعه کرونا در ایران نامید! اما چشمان خود را به روی کرونایی شدن «نادین دوریس»، وزیر بهداشت انگلیس بست.

دوریس وزیر بهداشت انگلیس نیز صریحا اعلام کرده مبتلا به کروناست و این ویروس را به مادرش نیز منتقل کرده است؛ این وزیر کابینه انگلیس طی هفته گذشته به مراکز دولتی و مجلس عوام رفت و آمد داشته، با صد‌ها نفر دیدار کرده و پیش از آن که به ابتلای خود به ویروس کرونا پی ببرد نیز به همراه «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر محافظه‌کار این کشور، در یک مراسم استقبال حضور یافته است؛ بنابراین با معیار بی‌بی‌سی‌فارسی که ابتلای مسئولان بهداشتی یک کشور به کرونا را بیانگر عمق فاجعه در آن کشور می‌داند، می‌توانیم با صراحت اعلام کنیم که کرونا، کشور به ظاهر قدرتمندی نظیر انگلیس را در اعماق فاجعه فروبرده است، هر چند از منظر دست‌اندرکاران بی‌بی‌سی‌فارسی ابتلای وزیر بهداشت انگلیس به کرونا چندان ارزش خبری ندارد.

البته برای فهمیدن فرورفتن کشور به ظاهر قدرتمندی، چون انگلیس در بحران و فاجعه کرونا لازم نیست به معیار‌های معیوب بی‌بی‌سی‌طور تشبث کنیم، کافی است بدانیم سازمان «خدمات بهداشت ملی» موسوم به «ان‌اچ‌اس» در این وانفسای کرونایی با مشکلات مالی و بحران کمبود نیروی انسانی نیز مواجه است.

در اواخر سال ۲۰۱۹، انجمن بیماران انگلیس گزارش داد که در سه سال گذشته دست‌کم پنج هزار و ۵۰۰ بیمار به دلیل کمبود امکانات پزشکی در بیمارستان‌های انگلیس جان باخته‌اند. حالا با این وضعیت آشفته سیستم درمانی انگلیس، کرونا هر روز بیشتر در این کشور پیشروی می‌کند.

/

شبکه چهار انگلیس نیز بنابر اسناد وزارت بهداشت این کشور به کمبود امکانات آزمایشگاهی برای سنجش کرونا و ابتلای ۸۰ درصد جمعیت انگلیس به این ویروس مرموز طی ۱۲ ماه آینده به سبب ضعف سیستم درمانی، خبر داده است.

ضعف نظام بهداشت و درمان عمومی انگلیس به قدری آشکار است و آسیب‌پذیری آن در برابر کرونا به حدی مشهود است که مردم انگلیس امید خود را به اقدامات دولتی برای مقابله با کرونا از دست داده‌اند؛ نظرسنجی اخیر موسسه «اوپینیوم» که در هفته‌نامه «آبزرور» منتشر شده، نشان می‌دهد فقط حدود ۳۰ درصد مردم انگلیس به «بوریس جانسون» نخست‌وزیر کشورشان برای مقابله با کرونا اعتماد دارند.

این بی‌اعتمادی ریشه‌دار میان مردم و دولت در انگلیس و این فقدان سرمایه اجتماعی در سرزمین ملکه که از قضا تعمدا از چشمان شبه‌رسانه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی‌فارسی و مدعیان روشنفکری داخلی دور می‌ماند، تا آنجایی رسوخ کرده که وقتی خبر شیوع رو به گسترش کرونا در انگلیس منتشر می‌شود، قفسه فروشگاه‌های لندن و سایر شهر‌های این کشور، به سبب هجوم مردم و ترس آن‌ها از بروز قحطی و ناتوانی دولت در تامین مایحتاج عمومی، خالی می‌شود.

«ایران‌اینترنشنال» نیز که همچون بی‌بی‌سی‌فارسی در ابتدای شیوع کرونا در ایران، خبرسازی‌های مضحکی را با هدف ترساندن مردم ایران و ایجاد هراس اجتماعی در جامعه ما، انجام می‌داد و اقدامات ضدکرونایی مسئولان کشورمان را تخطئه می‌کرد و به کرونا مبتلا شدن برخی مسولان کشورمان را تمسخر می‌کرد، حالا بواسطه کرونایی شدن اعضای تحریریه‌اش، در آستانه تعطیلی قرار گرفته است و کرکره بخش لایو خود را پایین کشیده است.

«ایران‌اینترنشنال» که در لندن مستقر است و با بودجه هنگفت بن‌سلمانی در حال جذب مخاطب و مشتری برای اجناس بنجل رسانه‌ای‌اش است، حالا که بحران کرونا در جوامع غربی سر به فلک کشیده و سردمداران سعودی بواسطه پنهانکاری در رابطه با شیوع کرونا زیر ضربات انتقادات جهانی قرار دارند، ترجیح داده حجم دروغ‌های کرونایی‌اش علیه ایران را ظاهرا بصورت موقت کاهش دهد و دیگر پیرامون تعداد مبتلایان به کرونا در ایران آمارسازی نکند.

البته ظاهرا در یک تقسیم کار، این آمارسازی‌های دروغ پیرامون تعداد مبتلایان به کرونا از سوی «اینترنشنال» به «رادیوفردا» تفویض شده است؛ شبه‌رسانه‌ای که مقرش در پراگ پایتخت چک است، اما بودجه‌اش از آمریکا می‌رسد؛ لذا طبیعی است که این شبه‌رسانه، اوضاع اسف‌بار آمریکا در مواجهه با کرونا را نبیند و در عوض در رقابت با «بی‌بی‌سی‌فارسی» و «اینترنشنال»، به ارائه آمار دروغ در مورد تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا در ایران بپردازد.

اگر نگاهی گذرا به سایت «رادیوفردا» بیندازید، در آن انواع و اقسام اخبار کرونایی پیرامون ایران را مشاهده می‌کنید، اما در عوض در این سایت، اخبار کرونایی در مورد آمریکا بسیار کمیاب است؛ کرونایی که به تدریج در حال تبدیل شدن به بحران امنیت ملی در آمریکاست؛ از ایالت‌های مختلف آمریکا به ویژه مناطقی که شمار افراد مبتلا به کرونا در آن‌ها بیشتر است گزارش شده که فروش سلاح گرم در آن ایالت‌ها به سبب ترس از غارت‌ها و هراس از حمله گروه‌های افراطی به افراد مبتلا، افزایش یافته است.

از سویی دیگر، تصاویر مخابره از فرودگاه‌های آمریکا گواه آن است که آمریکایی‌های بازگشته از سفر به سبب کمبود امکانات و تجهیزات مرتبط با تست سلامت، ساعت‌ها در فرودگاه‌های آمریکا بدون تدابیر بهداشتی با فاصله نزدیک در کنار یکدیگر در صف‌های طولانی ایستاده‌اند؛ امری که به نوبه خود عاملی برای شیوع بیشتر کرونا در میان آمریکایی‌هاست.

/

با این همه، صف‌های طویل تشکیل‌شده در فرودگاه‌های آمریکا که ناشی از کمبود امکانات مرتبط با تست سلامت در به ظاهر ثروتمندترین کشور دنیاست، چندان از سوی رادیوفردا پوشش خبری داده نشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *