خوراکیهای مفید در ایام عید نوروز کدامند؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، خوردن انواع و اقسام شیرینی و آجیل در ایام نوروز حجم زیادی از قند و چربی را وارد بدن میکند، این چربی و قند علاوه بر اینکه چاقی را به همراه دارد، میتواند مشکلات دیگری را هم برای بدن ایجاد کند.
رعایت نکاتی در خصوص تغذیه سالم به حفظ سلامت و تندرستی افراد کمک شایانی میکند؛ بنابراین آشنایی با خواص و مضرات مواد غذایی مورد استفاده در این ایام که سه گروه اصلی آن شیرینیها، مغزها و میوهها هستند، ضروری به نظر میرسد.
شیرینیها
شیرینیهای عمدتا از قند، خاک قند، شکر، روغن و نشاسته تهیه میشوند. مصرف آنها به افراد چاق و افرادی که به بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت مبتلا هستند، توصیه نمیشود.
باید بدانید که؛ شیرینیجات به لحاظ دارا بودن انرژی زیاد بویژه موادی نظیر خامهها که حاوی انرژی متراکمی هستند در چاقی و افزایش وزن افراد نسبت به آجیل از اهمیت بیشتری برخوردارند.
شکلات و کاکائوی تلخ و با کیفیت را جایگزین شکلاتهای نامرغوب کنید که هم برای سلامتی مفید هستند.
گفتنی است، افراد مبتلا به دیابت، بهتر است از شکلاتهای رژیمی مخصوص دیابت استفاده کنند و شکلاتهای معمولی را استفاده نکنند.
نکات مهم در استفاده از آجیل و مغزها
هر کدام از انواع آجیلها دارای خواص بیشماری میباشند. دارای چربیهای اشباع شده گیاهی بوده که کلسترول خون را پایین آورده و از بروز حملات قلبی جلوگیری میکنند. بیشتر آنها دارای پروتئین میباشند. نوع پروتئینی که در آجیلها یافت میشود ''آرجینی'' نام دارد. این ماده یکی از پیش نیازهای تولید اکسید نیتریک است که به سلامت رگهای خونی و کاهش فشار خون کمک میکند. در آخر باید اضافه کرد که اغلب انواع آجیلها منبع مناسبی از ویتامین و فیبر میباشند و باعث میشوند که عملکرد بدن شما روان و بدون مشکل باشد.
انواع آجیل و مغزهای خام، علیرغم اینکه حاوی املاح و ویتامینهای زیادی نظیر کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، ویتامین E. و... هستند، درصد بالایی چربی دارند و برای افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی- عروقی مناسب نیستند و باید با احتیاط مصرف شوند.
از انواع آجیلهای بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید، زیرا آجیلهای شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم میکنند.
با مصرف به اندازه آجیل در هر روز میتوانید سلامت قلب و عروق خود را حتی در سالمندی تامین کنید و از ابتلا به انواع بیماریها مصون بمانید. میزان مصرف روزانه استاندارد آجیل به شرح زیر است:
تغذیه سالم و نکات مهم در استفاده از میوهها
بهتر است در این ایام از میوه استفاده شود. میوهها علاوه بر ویتامینها و املاح معدنی - که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند- حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر ازجمله دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها شناخته شده است.
میوهها حاوی قندهای سادهای هستند که منجر به افزایش قند خون در افراد دیابتی میشود و باید به میزان کمتر و با احتیاط مصرف شوند.
مصرف بیش از حد میوهجات میتواند باعث بیاشتهایی خصوصا در کودکان و همچنین افزایش قندخون افراد دیابتی (به دلیل داشتن قندهای ساده) شود.
چند نکته مهم:
چون دریافت مواد قندی در ایام عید بالاست مصرف قند به همراه چای را تا آنجا که میتوانید محدود کنید و از نوشیدن نوشابه جدا خودداری کرده و دوغ کم چرب یا ماست را جایگزین آن کنید.
برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای بخار پز، آب پز و تنوری استفاده کنید.
سعی کنید در این ایام حتما از وعدههای اصلی صبحانه، نهار و شام استفاده کرده و مصرف حبوبات و سبزیجات را فراموش نکنید.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.