کتاب «نجیب» اثری جذاب و خواندنی برای نسل جوان
محمدجواد جزینی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «نجیب» گفت: کتاب «نجیب» برای رده سنی نوجوانان نوشته شده و مضمون آن به رویدادهای هشت سال دفاع مقدس باز میگردد، این کتاب در برگیرنده ۷ داستان کوتاه براساس خاطرات رزمندگان و شهدای سالهای دفاع مقدس است.
وی در همین راستا ابراز کرد: در نگارش کتاب «نجیب» از کمک نویسندگانی همانند محمد بکایی، نصرآبادی، اسماعیل رمضانیان، رضا بهرامی و علیاکبر عسکری نیز کمک گرفته شده است، در حقیقت این داستانها به صورت مجزا و هر کدام توسط یک نفر ابتدا نوشته و در مجلات و نشریات متعدد به چاپ رسید، اما من آنها را جمعآوری کردم و بعدها آن را در سال ۶۹ در قالب یک کتاب در آورده و به چاپ رساندم.
جزینی به فصلهای مختلف کتاب «نجیب» اشاره و بیان کرد: این کتاب از هفت فصل تشکیل شده است، داستانهای «فصل گلابی»، «کوچک من»، «سرلشکر عراقی»، «یک شب خودمانی»، «چوب بیصدا»، «کپه لرزان» و «نجیب» هفت فصل کتاب «نجیب» را تشکیل میدهند که هر کدام جذابیتها و کشش خاص خود را دارد.
وی دلیل نام گذاری کتاب «نجیب» را اینگونه شرح داد: عنوان کتاب «نجیب» برگرفته از داستانی با همین نام و براساس خاطره کوتاهی از شهید نجیب چرابه، یکی از فرماندهان عضو لشکر ۲۷ «محمد رسولالله (ص)» است که در عملیات والفجر مقدماتی به شهادت رسید.
جزینی کم حجم بودن کتاب «نجیب» را عاملی مهم در انتخاب مخاطب دانست و بیان کرد: کتاب «نجیب» کوتاه ولی گویا نوشته شده است، از جمله همان کتابهایی است که برای نسل امروز و جامعه امروز جذابتر بشمار میرود، زیرا مخاطب را سریع به سر منزل مقصود میرساند لذا معتقدم کوتاهی داستانها توانسته نظر خواننده را به خود جلب کند. باز هم تاکید دارم این کتاب اگرچه کوتاه است، اما گوشههای از صحنههای جنگ را مطرح کرده است که در نگاه مخاطب قابل توجه است.
وی به شیوه نگارش کتاب «نجیب» اشاره و بیان کرد: روایتهای این کتاب ساده و صمیمی است. این داستان تلاش دارد تا حال و هوای جبهه، اتفاقات و رویدادها و حتی رفتار و رویکرد رزمندگان را برای مخاطب بیان کند و تنها به بیان وقایع میدان جنگ نپردازد ،به همین دلیل حتی در مواردی بخشی از وقایع سنگر عراقیها نیز روایت شده است، همچنین این اثر نگاهی به محل اسکان رزمندگان و پادگانها دارد، به شوخیها، خندهها و شطینتهای آنها نظر کرده و حکایتهای جذابی را بیان کرده است.
جزینی سوژه کتاب «نجیب» را مورد ارزیابی قرار داد و خاطرنشان کرد: «نجیب» دارای نکات مثبتی است که وام گرفته از انتخاب سوژه است، لذا در جای خود دارای کارکرد مناسبی است؛ البته نباید از نظر دور داشت که یک کتاب هرقدر هم خوب باشد، باید مطابق با نیاز جامعه به رشته تحریر در آید و در این زمینه باید تاکید کرد که کتاب «نجیب» توانسته موفق عمل کند.
انتهای پیام /