طرز تهیه شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که متعلق به شهر قزوین میباشد. این شیرینی خوشمزه بیشتر برای عید نوروز تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودی
۵۰۰ گرم آرد نخودچی مرغوب
۲۵۰ گرم کره یا روغن صاف قنادی یا روغن جامد
۲۵۰ گرم پودر قند یا شکر
۱ قاشق غذاخوری زعفران ساییده شده
۱ قاشق چایخوری هل ساییده شده
پودر یا خلال پسته و بادام به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی نخودی
برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی ابتدا پودر قند را الک میکنیم و در ظرفی میریزیم و روغن جامد را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و ورز میدهیم تا ظاهرش شبیه به خامه شود.
سپس پودر هل را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
حالا آرد نخودچی را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود سپس مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد جذب روغن بشود. دقت کنید که خمیر نباید بیش از حد ورز داده شود، چون اینکار موجب به روغن افتادن خمیر میشود.
در ادامه زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر کاملا یکدست و یکرنگ شود. برای نرمتر شدن شیرینی در این مرحله میتوانید خمیر را به وسیله چرخگوشت، چرخ کنید.
مواد را داخل سلفون قرارداده و اجازه دهید ۵ تا ۶ ساعت استراحت کند.
فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را به کمک وردنه با ضخامت نیم تا یک سانتیمتر روی سینی باز کنید سپس قالب دلخواهتان را داخل آرد بزنید و شروع به قالب زدن کنید. اگر مایل نبودید از قالب استفاده کنید، خمیر را گرد کرده و روی سینی فر بچینید.
شیرینیها را بهوسیله پودر یا خلال پسته تزیین کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کمی طلایی شده؛ سینی را از فر خارج کرده و بگذارید تا کاملا خنک شوند.
شیرینیها را در ظرفی مناسب چیده و سرو کنید.
نکات مهم :
حتما از مواد اولیه باکیفیت، مرغوب و تازه استفاده کنید.
سعی کنید به جای پودر هل آماده، خودتان در منزل هل تازه را آسیاب کنید تا عطر و بوی تازه و بهتری داشته باشد.
به جای روغن جامد میتوانید از کره نیز استفاده کنید.
کیفیت آرد نخودچی در طعم نهایی این شیرینی بسیار موثر است.
اگر دوست دارید شیرینی نخودچی خانگی کمی سفتتر از حالت معمول باشد، میتوانید مقدار ۱۰۰ گرم آرد را جایگزین ۱۰۰ گرم آرد نخود کنید.