«او عموی من است»؛ قصه عشقی که در ماه مبارک رمضان به پایان رسید/شهید علی قمی که بود؟
زهرا قمی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «او عموی من است» گفت: کتاب «او عموی من است» پیرامون زندگی شهید علی قمی کُردی است، وی قائممقام تیپ ویژه شهدا بود که توسط تک تیراندازهای دشمن در منطقه غرب و در ماه مبارک رمضان به شهادت رسید.
وی پیرامون دلیل نگارش کتاب «او عموی من است» بیان کرد: شاید ابتداییترین دلیل نگارش کتاب «او عموی من است» رابطه خانوادگی من با شهید علی قمی باشد وی عموی من بود. دلیل دیگر کلاسهای نویسندگی بود که در پایان باید به تولید یک کتاب میپرداختیم و من از میان شهدایی که در منطقه قرچک قرار داشتند دست به انتخاب زدم و عموی خودم را انتخاب کردم.
قمی پیرامون چگونگی ویرایش کتاب «او عموی من است» ابراز کرد: من به همراه همسرم نوشتن کتابم را شروع کردیم، بخشی که مربوط به دوران کودکی شهید بود بر عهده همسرم قرار گرفت و بقیه بخشها نیز بر عهده من گذاشته شد.
این نویسنده پیرامون مهمترین دلایل خود در نوشتن کتابی با موضوع زندگی شهید علی قُمی اظهار کرد: «سردار شهید علی قُمی» معاون شهید محمود کاوه در لشکر ویژه شهدا بود که در سال ۶۳ به شهادت رسید، کتاب «او عموی من است» از مجموعه کُتُب «قصه فرماندهان دیار ۱۵ خرداد» است و شهید علی قمی از شهدای دوران دفاع مقدس و از معدود سرداران جبهه غرب است به همین خاطر قصه زندگی شهید قمی، داستان متفاوتی دارد و باعث شد تا من کتاب «او عموی من است» را نوشتم و حقایق زندگی یکی از سرداران بزرگ هشت سال دفاع مقدس را به رشته تحریر در آوردم.
وی پیرامون چگونگی تهیه مصاحبه و مستندات برای نوشتن کتاب «او عموی من است» ابراز کرد: برای جمعآوری مصاحبه و مستندات از همرزمان و دوستان عمویم کمک گرفتم و از اطلاعات آنان برای تکمیل مستندات کتابم استفاده کردم، اما نکته مهم در جمع آوری مستندات این بود که بخشی از اطلاعات و اسناد نزد همسر شهید علی قمی بود چراکه همسر شهید نیز مادر من است.
وی پیرامون سختترین بخش نگارش کتاب «او عموی من است» مطرح کرد: از آنجا که مادرم خاطرات زیبایی را با همسر اولش که شهید علی قومی بود داشت از یادآوری و بازخوانی خاطراتی که لحظه به لحظه آن را نوشته و ثبت کرده بود ناراحت میشد لذا من به هیچ عنوان از اون نخواستم تا این اطلاعات را در اختیار من قرار دهد و تنها از خود شهید کمک خواستم بدین ترتیب مادرم خودش روزی همه خاطرات را در اختیار من گذاشت.
وی به خاطرات همسر شهید علی قمی اشاره و اظهار کرد: خاطرات مادرم با شهید قمی بسیار جذاب و لحظه به لحظه نگاشته شده بود از این رو میتوانستم به خوبی لحظه به لحظه زندگی شهید را مجسم کنم و آن را برای مخاطبان به قلم بکشم.
قمی جذابترین بخش کتاب «او عموی من است» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: جذابترین بخش کتاب از نگاه من که نویسنده کتاب «او عموی من است» هستم فصلی است که همسر شهید بی صبرانه منتظر تماس این شهید بزرگوار برای عید نوروز بود و برای این کار بی صبرانه پای تلفن منتظر تماس از سوی همسرش بود، اما از آنجایی که شهید علی قمی علاقه فراوانی را به همسر خود داشت و از اینکه با وی تماس بگیرد ممکن است خللی برای حضورش در جبهه ایجاد شود و این دلتنگی او را به پشت جبهه بکشاند تماس تلفنی با همسرش نگرفت، اعتقاد راسخ شهید علی قمی برای حضور صادقانه و دفاع از میهن و عهدی که با خداوند بسته است سبب میشود او زندگی را وقف دفاع از میهن کند و در نهایت در این مسیر به شهادت برسد.
قمی در مورد نظر مخاطبان پیرامون کتاب «او عموی من است» ابراز کرد: بازخوردها از خواندن کتاب به من نشان داد که کتاب «او عموی من است» به واسطه وجود شهید علی قمی بسیار جذاب نگاشته شده، پرداخت کتاب که ترکیبی خاص از دلنوشته و داستان است جذابیت خاصی را به کتاب داده و کسی که کتاب را به دست بگیرد تا کتاب را به آخر نرساند آن را کنار نمیگذارد، داستان زندگی شهید قمی به قدری زیباست که خودم هم هنگامی که کتاب را میخوانم برایم جذابیت دارد.
وی به ویژگیهای شخصیتی شهید علی قمی اشاره و اظهار کرد: شهید علی قمی فردی بسیار خوش سلیقه و خوش ذوق و بسیار خانواده دوست بود در عین حال به انقلاب اسلامی علاقه بسیاری داشت تا جایی که حتی از جذابترین بخشهای زندگی خود گذشت، دل کند و برای اینکه جذابیتهای دنیا او را دامنگیر نکند مرخصیهای خود را برای دیدن همسر و زندگیاش نادیده گرفت، زیرا میترسید که نتواند از جذابیتهای دنیا دل بکند.
قمی به پیام کتاب «او عموی من است» اشاره و خاطرنشان کرد: کتاب «او عموی من است» نشان میدهد که شهدایی که در هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از میهن به جبههها اعزام شدند و شهید شدند هرچند زندگی آنها نیز جذابیتهای خاص خود را داشت، اما آنان به خاطر دفاع از میهن به دنیا پشت پا زدند و از علایق خود گذشتند.