ماراتن نفسگیر مدعیان برای کسب بلیت المپیک/ بررسی شانسهای وزنهبرداری برای سفر به توکیو
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، کمتر از ۱۳۳ روز دیگر تا آغاز المپیک باقیمانده است. پس از تغییرات صورت گرفته در سهمیههای اختصاص یافته به کشورهای حاضر در مسابقات وزنهبرداری بازیهای المپیک توکیو و با توجه به پرونده تخلفات دوپینگ وزنهبرداری ایران در ۱۰ سال گذشته، با تصمیم IWF، سهم وزنهبرداری ایران از ۶ سهمیه به ۲ سهمیه کاهش یافت تا فدراسیون و کادرفنی تیم ملی با چالشی سخت برای انتخاب نفرات اعزامی به این رقابتها روبهرو شود.
اما اینکه چه ورزشکارانی از ایران در المپیک روی تخته بروند، هنوز مشخص نیست و تبدیل به یک معادله چند مجهولی شده است، به نحوی که این مسئله ذهن خیلیها را به خود دیگر کرده است. با توجه به چند رقابت پایانی انتخابی المپیک که پیشروی وزنهبرداران است، ملیپوشان وزنهبرداری کشورمان در اوزان ۹۶، ۱۰۹ و ۱۰۹+ سعی میکنند هر طور شده در بین دو وزنهبردار اعزامی به المپیک قرار گیرند.
در حال حاضر با توجه به رقابتهای گزینشی که برگزار شده است، چند وزنهبردار به نامهای ایوب موسوی، رضا بیرالوند، سهراب مرادی، کیانوش رستمی، علی هاشمی و علی داودی از شانس بیشتری برای کسب سهمیه حضور در بازیهای المپیک توکیو برخوردار هستند.
در دسته فوق سنگین و با توجه به حضور لاشا تالاخادزه گرجستانی شاید هیچ وزنهبرداری در دنیا توان رقابت با قویترین مرد فعلی جهان را نداشته باشد و به نوعی از حالا مدال طلای فوق سنگین در توکیو برای او رزرو شده است و سایر مدعیان باید برای کسب جایگاههای بعدی تلاش کنند. از طرف دیگر با توجه به سهمیه محدودی که در اختیار کشورها برای المپیک قرار گرفته علی داوودی این شانس را دارد تا در این چند ماه باقیمانده تا شروع المپیک، رکوردهای خود را افزایش دهد تا بار دیگر ایران را در این وزن صاحب مدال کند.
*فرصت طلایی داوودی
پس از خداحافظی بهداد سلیمی در بازیهای آسیایی جاکارتا با درخشش علی داوودی در مسابقات جوانان جهان خیلیها به این موضوع اعتقاد داشتتند که با حفظ همین روند هم میتواند جا پای بزرگان ایران در این وزن بگذارد و هم در المپیک ایران را صاحب مدال کند، اما داوودی در مسابقات قهرمانی جهان عملکرد چندان خوبی را از خود به نمایش نگذاشت. بعد از مسابقات جهانی ۲۰۱۵ بود که لاشا تالاخادزه دوران حکمرانی خود را در فوق سنگین آغاز کرد تا از آن به بعد رقابت در این دسته برای کسب مدالی غیر از طلا باشد.
داوودی که با توجه به درخشش در رقابتهای جوانان قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا، امید زیادی به عملکردش در مسابقات جهانی بود، نتوانست انتظارات را برآورده کند و در تایلند رکوردهای شخصی خود را تکرار کند، هر چند که برخواه اعتقاد ویژهای به او دارد. اکنون هم در رنکینگ المپیکی با در اختیار داشتن جایگاه پنجمی از شانس بالایی برای حضور در المپیک برخوردار است.
با این حساب یک فرصت طلایی نصیب داوودی شده، تا در غیاب میناسیان و الکسانیان از ارمنستان (با توجه به شانس بالای مارتیروسیان) و زیازیولین از بلاروس، وزنهبردارانی که به ترتیب عنوانهای دوم تا چهارم رقابتهای جهانی تایلند را در دسته فوق سنگین به دست آوردند، عرض اندام کند و خودی نشان دهد.
*رقابت رستم و سهراب برای بلیت توکیو
به هر حال با توجه به عملکرد درخشانی که وزنهبرداری ایران در چند المپیک قبلی از خود به نمایش گذاشته، باید دید در توکیو چه نتیجهای نصیب این رشته در المپیک خواهد شد.
دسته ۹۶ کیلوگرم:
۱۲- رضا بیرالوند ۳۴۰۱ امتیاز
۱۵- ایوب موسوی ۳۳۳۵ امتیاز
۳۲- کیانوش رستمی ۲۸۵۲ امتیاز
۵۴- سهراب مرادی ۲۱۳۷ امتیاز
۷۴- محمد زارعی ۱۵۹۳ امتیاز
۷- علی هاشمی ۳۵۶۰ امتیاز
۱۱- سید ایوب موسوی ۳۳۳۵ امتیاز
۳۵- سهراب مرادی ۲۱۳۷ امتیاز
دسته ۱۰۹+ کیلوگرم:۵- علی داودی ۳۶۳۸ امتیاز