سیره حضرت زینب (س) دانشگاه انسانساز است/ در برابر مشکلات صبر کنیم
فاطمه انصاری در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به شخصیت والای حضرت زینب (س) بیان کرد: حضرت زینب (سلام الله علیها) الگوی تمامنمای صبر است. صبر و بردباری ایشان مایه شگفتی تمام خلقت است؛ زیرا در برابر سختترین شرایط طاقت فرسا سر تسلیم و رضا در برابر خداوند متعالی فرود میآورد.
وی ضمن اشاره به اینکه رسالت زن این است که به مقام کرامت انسانی دست پیدا کند تا حدی که بتواند در سرنوشت خود و جامعه تاثیرگذار باشد ادامه داد: دخت مکرم امیرعالم امکان علیبنابیطالب (علیه السلام) در سختترین شرایط ظلم و جور و فساد، چنان صبر و استقامت پیشه کرد که همگان را به تحیر واداشت. شخصیت حضرت زینب (سلام الله علیها) با واژه صبر عجین است تاجایی که او را امالمصائب و امالعزائم نامیدهاند. استقامت و ثبات زینب کبری (سلام الله علیها) از استقامت و ثبات پدرش خبر میدهد. گویا در وجود او تمام فضائل و کرامات یعسوب الدین علی بن ابی طالب (علیه السلام) نهفته است.
این دکتری فقه و حقوق گفت: انسان وقتی کارهایش بر وفق مراد نباشد کاسه صبرش لبریز میشود و تاب و توان خود را از دست میدهد، اما بدانید که عالم آفرینش اسباب و مسببات و ترتیباتی دارد؛ عجله و شتاب یک نفر هرگز نمیتواند جهان را به شتاب وادارد. طبق سنت الهی، انسان به طرق مختلف از جمله ترس، فقر، زیان مالی و جانی و... مورد آزمایش قرار میگیرد و هرکس که بتواند از این آزمایشهای الهی سربلند خارج شود سعادتمند شده است. کارآمدترین سلاح، در مسیر سعادت انسان، صبر و استقامت است.
انصاری بیان کرد: این نکته هم مورد توجه باشد که حوادثی که به ظاهر بلا و سختی هستند در باطن آنها آثار و فواید بسیاری دارد. اولیای الهی نه تنها به بلا راضی هستند و ندای «رضیٍ برضاک» سر میدهند بلکه اصلا این بلاها را بلا نمیدانند و به دیده زیبایی و جمال به آن نگاه میکنند چنانچه حضرت زینب(س) بعد از تحمل سختیهای بسیار فرمود «ما رأیتُ الّا جمیلاً».
وی گفت: این که راه دستیابی به صبر، شناخت حقیقت دنیاست. «دَارٌ بِالْبَلَاءِ مَحْفُوفَةٌ»؛ دنیا بهشت برین نیست بلکه سراسر گرفتاری و بلا و تکلیف است؛ و هدف از خلقت هم چیزی جز صیقل دادن آینه وجود در گیر و دار آزمونها و ابتلائات الهی برای زندگی جاودان نیست؛ لذا باید در مشکلات به فرموده خداوند به صبر و نماز تمسک کنیم.
بیشتر بخوانید:
این مدرس دانشگاه در پایان اظهار کرد: امید است که بتوانیم با اسوه قرار دادن زینب کبری (سلام الله علیها) که به حقیقت، سیره ایشان دانشگاه انسانساز است؛ درس اخلاق فراگیریم و با عمل به آن، به تهذیب و تزکیه نفس خویش بپردازیم و در کوران حوادث و اوج امتحانهای الهی از مسیر دین و پیروی از خط ولایت و رهبری خارج نشویم.