حریف قوی کرونا را بشناسید
به گزارش گروه فضای مجازی ، فرد سالم فردی است که تغذیه سالم داشته باشد و تغذیه سالم عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند.افرادی که تغذیه سالم ندارند دچار کمبودهای غذایی میشوند که ممکن است دستگاه ایمنی را تضعیف کند.
سید محسن مداح، متخصص تغذیه با اشاره به نقش تغذیه در عملکرد دستگاه ایمنی بدن، اظهار کرد:
دستگاه ایمنی بدن با تغذیه قوی نمیشود، اما تغذیه نادرست دستگاه ایمنی را ضعیف میکند. از جمله افرادی که دستگاه ایمنی بدن آنان دچار مشکل میشود، افراد کم وزن و نحیف هستند.
اگر نسبت وزن (کیلوگرم) به مجذور قد (متر) عدد کمتر از ۱۸.۵ باشد، فرد لاغر و اگر بیشتر از ۱۹ باشد، فرد متناسب است، اما بالاتر از ۲۵ نشان دهنده چاقی است.
کم وزنی، سن بالا و در معرض میکروب و ویروس بودن از جمله عوامل لازم برای میزبانی از بیماریهای عفونی است.
ویتامینها به ویژه A، C و «روی» نیاز دستگاه ایمنی بدن را تامین میکند. این در حالی است که کمبود برخی از ویتامینها در افزایش بخت عفونتهای ریوی نقش دارند و به عنوان مثال کمبود «روی» بر تعداد گلبولهای سفید اثر میگذارد. مصرف غذای گوشتی دو تا سه بار در هفته کفایت میکند.
۵۰ درصد انرژی بدن باید توسط غلات تامین شود، وجود غلات در چهار وعده غذایی صبحانه، نهار، عصرانه و شام لازم است تا دستگاه ایمنی خوبی داشته باشیم.
افرادی که دچار اضافه وزن هستند، در فرایند کاهش وزن باید از ویتامینهای تقویتی مناسب استفاده کنند تا دستگاه ایمنی آنان تحت تاثیر قرار نگیرد.
برخی از افراد نیازمند مکملهای D، آهن و کلسیم هستند. ویتامین D تنها ویتامینی است که در مواد غذایی وجود ندارد و باید از طریق تابش آفتاب بر سطح پوست تامین شود؛ البته آفتاب همیشه نیست و ما گاها پوشش داریم لذا باید از مکمل استفاده کنیم.
بانوان در سنین باروری به ویژگی دوران قاعدگی باید آهن مصرف کنند، اما مصرف خودسرانه ویتامینها از جمله آهن توصیه نمیشود و باید براساس آزمایش باشد. همچنین مصرف پایین لبنیات موجب کمبود کلسیم در بدن میشود و لذا باید قرص کلیسم مصرف کنیم.
اسید معده ویروسها را از بین میبرد، اما باید مراقب باشیم کرونا از طریق تماس با غذای آلوده به این ویروس به چشم و بینی ما نرسد لذا شست و شوی دستها در هنگام تهیه مواد غذایی مورد تاکید است.