تغذیهی بیماران مبتلا به کرونا چگونه است؟
به گزارش گروه جامعه ، جلال الدین میرزای رزاز، با اعلام این خبر، افزود: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور که علیرغم تمام تلاشها رو به افزایش است، ضرورت حمایتهای تغذیهای در شرایط بحرانی کنونی احساس میشد که در همین راستا، " انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی" و انجمن تغذیه ایران با بهره گیری از اساتید بنام حوزه علوم تغذیه در سراسر کشور، اقدام به تشکیل سه کارگروه برای تدوین دستورالعملهای حمایتهای تغذیهای یکسان در کشور برای بیماران مبتلا به کرونا کردند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: این سه کارگروه، شامل کارگروه پیشگیری، کارگروه درمان و کارگروه پیگیری بعد از درمان، است.
وی با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: از آنجا که در موج اول انتشار بیماری، آمار بیماران بستری در کشور با سرعت روبه فزونی گذاشت، تدوین دستورالعمل حمایتهای تغذیهای در بیماران بستری در اولویت قرارداده شد، متاسفانه تعداد زیادی از بیماران بستری در مقاطع مختلف درمان نیاز به انتقال به بخشهای مراقبت ویژه (ICU) و لوله گذاری پیدا میکنند و در طول اقامت بیمار در بیمارستان خصوصاً در ICU بیماران نیاز به حمایتهای تغذیهای دارند تا دچار سو تغذیه نشده و بتوانند با افزایش کارآیی قدرت سیستم ایمنی، با بیماری مقابله کنند.
رزاز بیان کرد: مجموعه این فعالیتها در کنار هم باعث کوتاهتر شدن مدت زمان اقامت و بستری در بیمارستان، افزایش کارآیی درمان رایج و نهایتا ترخیص زودتر بیماران و امکان استفاده از خدمات درمانی کشور برای سایر بیماران مبتلا را فراهم میسازد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع تغذیه افراد مبتلا به ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: کارگروه درمان به سرعت و با یک برنامه کاری فشرده موفق به تالیف دستور العملهای حمایتهای جامع تغذیهای در بیماران کرونا شد و پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که این دستور العمل برای اولین بار در ایران تدوین شده است. لذا، با توجه به اینکه انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور پایگاه و همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه کشورهای EMRO است، بلافاصله این دستور العمل به زبان انگلیسی ترجمه شده و با تماس با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و نماینده منطقهای EMRO مقرر شد، این دستور العمل برای استفاده تمام بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: دو کارگروه دیگر در حوزه پیشگیری و بازتوانی دوران پس از ابتلا به کرونا نیز به صورت فشرده مشغول تدوین دستورالعملهای لازم هستند که طی یکی دو روز آینده نتایج آن اعلام میشود.