مددرسانی سپاه و ارتش و بسیج به مردم در نبرد با کرونا/ استمرار جهاد خدمترسانی
گروه سیاسی ؛ ویروس کرونا دو هفتهای است که وارد ایران شده و تاکنون بیش از ۹۰۰ تن از هموطنانمان را مبتلا کرده است؛ این ویروس منحوس علاوه بر ایران به حدود ۷۰ کشور دیگر دنیا رسوخ کرده و تاکنون جان حدود ۳ هزار نفر را گرفته است.
اما به محض ورود کرونا به ایران اگرچه عدهای سودجو با احتکار و عدم عرضه مواد شوینده اقدام به بازی با سلامت مردم کردند تا آنجایی که داد وزیر بهداشت را هم درآوردند، اما دستگاهها و نهادهایی که همواره در خط مقدم خدمت به مردماند، در آزمون کرونا نیز سربلند شدند.
دستگاههایی که فرقی نمیکند مردم با چه مشکلی مواجه باشند، سیل یا بیماری واگیردار؛ آنها با تمام توان به مقابله با مشکلات مبتلابه مردم میپردازند؛ دستگاههایی که مسئولیت اصلیشان تامین امنیت و حفظ کیان کشور است و این مسئولیت خطیر را در حدعالی انجام میدهند و به موازت آن نیز به رفع سایر مشکلات مردم میپردازند؛ سخن از سپاه و ارتش و بسیج است.
در روز ۵ اسفند در نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا در ایران، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در تماس تلفنی با «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از آمادگی سپاه برای هر گونه کمک به دستگاهها و سازمانهای متولی، در مقابله با ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری خبر داد.
سرلشکر سلامی در این تماس تلفنی از نقش آفرینی بسیج در اجرای طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال به عنوان الگو و تجربهای بسیار موفق و راهگشا یاد کرد و گفت: علاوه بر انجام اقدامات آموزشی در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری، تمامی مجموعههای بهداشت و درمان سپاه اعم از دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستانها، مراکز درمانی و بسیج جامعه پزشکی به منظور ادامه خدمات و کمک برای مقابله با ویروس کرونا تا بازگشت شرایط به وضع عادی آمادگی دارند.
پس از این تماس تلفنی بود که اقدامات مجموعه بهداشت و درمان سپاه در خدمت به بیماران کرونا مضاعف شد. همت بالای سپاه در مقابله با کرونا باعث شد در روز شنبه ۱۰ اسفند، وزیر بهداشت رسما از سپاه برای مقابله با کرونا درخواست همکاری کند و به تبع این درخواست، جلسه مشترکی در همان روز ۱۰ اسفند میان وزیر بهداشت و معاونانش با دستاندرکاران مجموعه بهداشت و درمان سپاه برگزار شد.
همچنین از همان روز شنبه ۱۰ اسفند، «قرارگاه پیشگیری و مقابله با کرونا» در سپاه پاسداران به فرماندهی سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه تشکیل شد و طبق دستور فرمانده کل سپاه، کلیه تحهیزات، امکانات و مجموعههای بهداشت و درمان سپاه، برای ریشهکنی کرونا به مدد وزارت بهداشت آمده است.
مسئولیت اصلی در «قرارگاه پیشگیری و مقابله با کرونا» از سوی ستاد فرماندهی کل سپاه به «سازمان بهداری رزمی»، «دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)» و «بسیج جامعه پزشکی» تفویض شده است و این مجموعهها متناسب با الزامات صحنه، در هماهنگی با وزارت بهداشت و قرارگاه مقابله با ویروس کرونا در کشور، آمادگیهای همهجانبه خود برای هر گونه همکاری و نقشآفرینی را اعلام و عملیاتی کردهاند و تاکنون دوشادوش مجاهدان حوزه سلامت، پزشکان و پرستاران فداکار و مسئولیتشناس، به ارائه خدماتی، چون فعالسازی بیمارستانهای ثابت و سیار، مراکز درمانی، گندزدایی و ضدعفونی کردن اماکن و محیط، تامین و توزیع اقلام بهداشتی ضروری پرداختهاند.
در راستای مقابله با کرونا، علاوه بر اینکه ظرفیتهای مراکز درمانی سپاه در اختیار مردم است، سامانههای جنگ نوین سپاه نیز مشغول رفع آلودگیها از سطح شهرهای مختلف و ضدعفونی کردن مکانها و معابر پرتردد در سطح شهرها هستند.
- بیشتر بخوانید:
معاون بهداشت و درمان سپاه: با مشارکت ملی و رعایت نکات بهداشتی میتوانیم کرونا را از بین ببریم
در همین راستا، سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه از تشکیل قرارگاه زیستی نیروی زمینی سپاه برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد و گفت: همه یگانهای جنگنوین قرارگاههای دهگانه نیروی زمینی سپاه در حالت آماده باش کامل هستند و در روزهای اخیر برای استقرار گردانهای جنگنوین اعم از گروه جنگنوین ۲۴ بعثت، تیپ نیروهای ویژه صابرین و تیپ میرزا کوچکخان برای استقرار در نواحی که ویروس کرونا شیوع یافته، دستورات لازم صادر شده و یگانهای مذکور در مناطق مورد نظر مستقر شدهاند.
به گفته سردار پاکپور، کارشناسان و متخصصین میکروبیولوژی و ویروسشناسی نیروی زمینی سپاه نیز با ابلاغ ماموریت در مناطق آلوده به ویروس کرونا مستقر شدهاند.
«علیرضا جلالی» فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) روز یکشنبه ۱۰ اسفند، در یک نشست خبری گفت: پروژه بسیار جدیدی را در زمینه واکسن کرونا طراحی کردهایم که این پروژه مبتنی بر دادههای ژنتیک است و امیدواریم در بازه زمانی کمتر از یک سال، واکسن و داروی کرونا را تولید کنیم.
به گفته فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، متخصصان این دانشگاه در گذشته ۵۰ کیت تشخیصی در حوزه ویروسشناسی ساختهاند، در نتیجه در زمینه ساخت کیت کرونا نیز امیدواری زیادی برای حصول سریع نتیجه وجود دارد.
در حوزه درمانی نیز اورژانس بیمارستان بقیهالله (عج) که برترین اورژانس کشور است به سرعت آماده پذیرش بیماران کرونا است.
ارتش جمهوری اسلامی نیز همانند سپاه پاسداران برای مقابل و ریشهکنی کرونا به یاری مردم و وزارت بهداشت شتافته است. امیر دریادار مصطفی مداح معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش روز ۹ اسفند اعلام کرد: تمامی بیمارستانهای ارتش برای کنترل و مقابله با ویروس کرونا در آمادهباش کامل هستند و بسیاری از بیمارستانهای ارتش در حال همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.
به گفته معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش، سه بیمارستان ارتش در تهران برای مقابله با کرونا، ارجاعی هستند و به صورت مستقیم مردم را هم پذیرش میکنند؛ حتی یکی از بیمارستانهای ارتش، بخشهای خود را تعطیل کرده و به عنوان یکی از بیمارستانهای مرجع مقابله با کرونا مشغول انجام وظیفه است.
در روز شنبه ۱۰ اسفند، مرکز تخصصی تشخیص ویروس کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی ارتش راه اندازی شد. این آزمایشگاه تخصصی تحت عنوان «آزمایشگاه اقدام کلی تشخیص ویروس کرونا»، با هدف تشخیص و تداوم فرآیند درمانی در آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی ارتش افتتاح شد و از همان روز شنبه ۱۰ اسفند خدمترسانی به بیماران را آغاز کرد.
امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش روز شنبه ۱۰ اسفند در حاشیه بازدید از مرکز آموزش ۰۱ نیروی زمینی در خصوص اقدامات انجام شده توسط ارتش برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، گفت: در جهت کمک به مردم و برابر با شعار «ارتش برای مردم» بنابر توافقات صورت گرفته، بیمارستان هاجر را با امکانات و ملزومات کافی تجهیز کردهایم و پرسنل این بیمارستان با تمام توان در حال خدمت به مردم شریف هستند و بنابر آخرین اطلاعات تا کنون بیش از شش صد نفر مراجعه کننده داشتیم که بعد از انجام تستهای لازم مشخص شده که به این ویروس آلوده نیستند و مرخص شدهاند.
همچنین قرارگاه پدافند زیستی نیز در ارتش تشکیل شده و این قرارگاه از طریق شبکه بهداشتی موجود در پادگانها و مراکز آموزشی، به صورت مستمر فرایند کنترل و پاکسازی محیط پادگانها و مراکز آموزشی نظامی را زیر نظر دارد.
صبح روز یکشنبه ۱۱ اسفند نیز با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، قرارگاه مبارزه با ویروس کرونا در اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا آغاز به کار کرد.
از همان روز یکشنبه ۱۱ اسفند، همزمان در تهران، زنجان، ارومیه، اسلامآباد غرب، سنندج و بسیاری از شهرهای استانهای غربی و شرقی کشور، تجهیزات نیروی زمینی ارتش در قالب یک رزمایش بهداشت محیط، علاوه بر اماکن پادگانی، اقدام به ضدعفونی معابر و اماکن شهری کرد. به گفته امیر سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، این رزمایش بهداشت محیطی تا پایان رفع دغدغه و نگرانی مردم شریف ایران ادامه خواهد داشت.
همچنین به گفته امیر سرتیپ بهزاد موذنی، رئیس اداره بهداشت، درمان و امداد نیروی زمینی ارتش، از همان از روز اول اعلام شیوع کرونا در ایران، ارتش شروع به تولید لباسهای یکبار مصرف محافظتی کارکنان، ماسک، مواد شوینده و ضدعفونیکننده اماکن عمومی از قبیل آسایشگاهها و پادگانها کرد و دستورالعملهای مراقبتی را برای افرادی که وارد مکانهای نظامی میشوند، اجرایی گرداند.
به هرترتیب، سپاه و ارتش و بسیج باردیگر ثابت کردند که برای غلبه بر مشکلات در کنار مردماند و عملیات روانی و رسانهای هدفمند دشمنان، کمترین تاثیری در اراده این فرزندان ملت ایران برای غلبه بر مشکلات مردم ندارد.