علت نبود ماسک در بازار چیست؟

9:09 - 13 اسفند 1398
کد خبر: ۶۰۱۹۳۴
«ماسک موجود نیست، لطفا سوال نفرمایید»؛ کاغذ نوشته‌ای که از روز ۳۰ بهمن و پس از انتشار خبر ابتلای دو نفر در شهر قم به ویروس کرونا روی شیشه بسیاری از داروخانه‌ها دیده می‌شود.

کرونابه گزارش گروه فضای مجازی ، همان طور که خودتان می‌دانید و روی در بسیاری از داروخانه‌ها و روی تصویر ماسک‌های سایت‌های فروش اینترنتی دیده اید، ماسک بهداشتی در ایران نه تنها کمیاب که نایاب شده است. شاید تا همین سه ماه پیش که اوج شیوع آنفلوآنزای N ۱ H ۱ در ایران بود، هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد ماسک بهداشتی در ایران کمیاب شود، اما با شیوع کرونا در چین ناگهان بازار ماسک رونق پیدا کرد.

گزارشی کوتاه درخصوص روند تولید ماسک و علت نبود ماسک در بازار را به نقل از روزنامه خراسان می‌خوانید:

برای تولید ماسک بهداشتی سه لایه، فیلتردار و ماسک‌های جراحی به خارج از کشور وابسته نیستیم البته بیشتر دستگاه‌های تولید ماسک که خوشبختانه در کشورمان هنوز هم به تعداد زیادی پیدا می‌شود، چینی است و اصولا تولید ماسک فناوری پیچیده‌ای ندارد.

برای راه اندازی خط تولید ماسک، شما به یک دستگاه نیاز دارید که البته بعد از شیوع کرونا قیمت آن بسیار بالا رفته است.

دلیل گران شدن دستگاه‌ها را هم این گونه بیان کردند که این دستگاه‌ها از چین وارد می‌شود و این روز‌ها تهیه آن از چین با مشکلات زیادی همراه شده است البته تمام این فروشنده‌ها از هر دو دستگاه با مارک‌ها و قابلیت‌های مختلف، برای فروش داشتند.

اصلی‌ترین ماده اولیه‌ای که برای ساخت ماسک لازم است پارچه ضد رطوبت اسپان باند است که در زمره منسوجات بی‌بافت و از جنس پلی‌پروپیلن است. این پارچه در کارخانه‌های تولیدی کشور خودمان تولید می‌شود. بر خلاف دستگاه‌های تولید ماسک که جهش زیادی بعد از شیوع کرونا داشتند، قیمت پارچه مورد نیاز که به وفور هم پیدا می‌شود، تغییر قابل توجهی نداشته است.

با این حال بعد از نیاز کشور و بازار پر سود ماسک قطعا شرکت‌ها به دلیل این که مواد اولیه را به سهولت از بازار داخل و به هر مقداری که نیاز دارند می‌توانند تهیه کنند، تمام ظرفیت خود را برای تولید به کار بسته اند و در بدبینانه‌ترین حالت می‌توانستند وعده وزیر صمت را که روزانه دو میلیون ماسک عنوان کرده بود، محقق کنند. اما به نظر می‌رسد سود صادرات و تفاوت قیمت چند هزار تومانی و وجود دلالان باعث شده طی ۱۰ روز تنها یک میلیون ماسک به دست وزارت بهداشت برسد یعنی درست به اندازه تولید یک روز شرکت‌های داخلی در زمان غیر پیک!

به نظر می‌رسد همان طوری که وزیر بهداشت گفته بود باید وزارت صمت برای این که دست دلالان و آن شبکه منحوسی را که نمکی از آن نام می‌برد، از بازار کوتاه کند به طور مستقیم وارد عمل شود و همچنین سود معقولانه و منصفانه‌ای را برای تولید کنندگان در نظر بگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *