امضای توافقنامه با طالبان بخشی از بازی سیاسی آمریکاست

19:30 - 12 اسفند 1398
کد خبر: ۶۰۱۹۲۷
رئیس جنبش سیاسی ضدجهانی سازی (آنتی گلوبال) در روسیه بر این باور است که امضای توافقنامه آمریکا با گروه طالبان بخشی از بازی سیاست واشنگتن است.

به گزارش ، الکساندر ایونوف با اشاره به اینکه ترامپ قصد خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان را ندارد، این احتمال را بعید ندانست که واشنگتن فقط بخش کوچکی از نیروهای این کشور را از افغانستان خارج سازد.

رئیس جنبش سیاسی ضدجهانی سازی در روسیه گفت: فقط گذشت زمان نشان خواهد داد سران کاخ سفید تا چه اندازه در اجرای وعده خود برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان صداقت دارند.

وی ادامه داد: تجربه عراق و سوریه این واقعیت را نشان داده است که آمریکا خلاف وعده های خود عمل می کند و سخنان مقامهای این کشور را نمی توان باور کرد.

توافقنامه آمریکا و طالبان پس از نزدیک به دو سال و ۱۱ دور مذاکره روز شنبه دهم اسفند ماه با حضور وزیران خارجه شماری از کشورهای منطقه و جهان دردوحه توسط زلمی خلیل زاد و ملاعبدالغنی برادر امضا شد.

بر اساس این توافقنامه، گروه طالبان اقدامات خصمانه و جنگی را متوقف می کند و آمریکا و متحدان این کشور نیز در چارچوب یک برنامه زمانی در طول ۱۴ ماه نیروهای خود را از افغانستان خارج می کنند.

رئیس جنبش سیاسی ضدجهانی سازی در روسیه در ادامه مصاحبه گفت: آمریکا بطور تصادفی و بدون هدف افغانستان را برای استقرار گسترده نیروهای خود انتخاب نکرده است.

وی افزود: افغانستان از یک طرف با ایران و ازسوی دیگر با چین و کشورهای آسیای مرکزی همسایه است و با کنترل بر آن کشور می توان در شرایط بهتر بر روندهای در منطقه تسلط داشت.

ایونوف یاداوری کرد: آمریکا در سال ۲۰۰۱ به بهانه حمله به برج های دوقلو در نیویورک به عراق و افغانستان حمله کرد.

کارشناس سیاسی روس گفت: در حالی که اگر آمریکا منطقی رفتار می کرد می بایست به عربستان سعودی که اتباع آن هسته ای مرکزی و بخش اصلی تروریست های حمله کننده به دو ساختمان در نیویورک تشکیل می دادند، حمله می کرد.

وی ادامه داد: اما کاخ سفید از شرایطی که پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بوجود امد برای لشکرکشی به افغانستان استفاده کرد.

کارشناس روسی گفت: در ۱۹ سال اخیر آمریکا مبارزه موثری با تروریست های فعال در افغانستان نکرد و حتی با گروه طالبان که از نظر واشنگتن تروریست بودند وارد مذاکره شده و با آنها توافقنامه امضا کرد.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که در طول دو دهه اخیر از زمان لشکرکشی واشنگتن، میزان تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان دهها برابر افزایش یافته و نظامیان آمریکایی از این وضعیت به نفع خود استفاده می کنند.

رئیس جنبش سیاسی ضدجهانی سازی در روسیه باتوجه به این واقعیت ها و سیاست های کاخ سفید برای حضور هرچه بیشتر در خاورمیانه نتیجه گیری کرد که آمریکا حضور نظامی در افغانستان را حفظ خواهد کرد و در همین حال به نیروهای سیاسی غربگرا در این کشور برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر بر سیاست خارجی کابل کمک و از آنها حمایت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد که این اقدامات بخشی از استراتژی درازمدت آمریکا است و به همین دلیل بعید بنظر می رسد که دستخوش تغییر قرار گرفته و مورد بازبینی قرار گیرد.

/انتهای پیام/

ایرنا

 

 


برچسب ها: روسیه طالبان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *