روش ساخت محلول ضدعفونی کننده دست و سطوح در خانه برای مقابله با کرونا
کاظم ندافی دکترای بهداشت محیط و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره اصول رعایت بهداشت محیط در مکانهای عمومی با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت: اولین نکته دستور العمل جهانی برای مقابله با کرونا شستشوی دست در مدت ۲۰ ثانیه و استفاده از مواد ضدعفونی کننده در مکانهایی که به تجهیزات شستشوی دست دسترسی نداریم.
ندافی در ادامه تاکید کرد: نکته بعدی اینکه هنگام سرفه و عطسه جلوی بینی گرفته شود البته بعد از این اقدام سپس دستمال را در فضای عمومی رها نکنیم و از تماس نزدیک به افرادی که علائم تب و سرفه دارند اجتناب کنیم و اگر علائم تب سرفه و علائم تنفسی داریم به پزشک مراجعه کنیم. از مصرف محصولات خام حیوانی پرهیز شود و موادی که خوب پخته نشده اند را مصرف نکنیم اگر این موارد را رعایت کنیم عمده مواردی که باعث ابتلا به کرونا میشود را رعایت کرده ایم.
وی در ادامه بیان کرد: شستشوی دست با آب و صابون مهمترین راه پیشگیری از بیماری کرونا و بسیاری از بیماریهای عفونی دیگر است.
شستشوی دست کلیدیترین و موثرترین روش پیشگیری از کرونا
ندافی تاکید کرد: شستشوی دست کلیدیترین و موثرترین روش پیشگیری از این بیماری است و برای شستشوی دست باید از محلولهای بر پایه الکل استفاده شود، ولی با توجه به اینکه این روزها دسترسی به این مواد مشکل است بهتر است از روش جایگزین ضدعفونی دست استفاده کنیم.
روش خانگی ضدعفونی و گندزدایی سطوح
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه درباره روش جایگزین گندزدایی سطوح برای پیشگری از ابتلا به کرونا گفت: همه ما در زندگی روزمره از محلولهای ضد عفونی کننده که به نام وایکتس شناخته میشود استفاده میکنیم. این محلول از نظر علمی محلول هیپوکلرید سدیم است. وایکتس غلظت ۵ درصد دارد و اگر بخواهیم از وایکتس برای شستشوی سطوح و ضدعفونی کردن آنها استفاده کنیم یک پیمانه از آن را با ۹ پیمانه آب شیر سرد مخلوط میکنیم. این محلول برای ضد عفونی سطوح بسیار کاربردی و موثر و مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت است.
وی افزود: یک دستمال نخی را در آ ن خیس میکنیم البته با دستکش و آن دستمال را روی سطوح مد نظر میکشیم و این محلول وقتی که یک دقیقه روی سطح باقی بماند تمام میکروبها از جمله ویروس کرونا را از بین میبرد. بعد از یک دقیقه میتوان با دستمال تمیز سطوح را خشک کرد.
ندافی در ادامه گفت: از این محلول میتوان در سطوح خانه و محل و کار که با آن در تماس هستیم استفاده کرد.
این محلول را به اندازه مصرف روزانه تهیه کنید
ندافی درباره میزان ساخت محلول خانگی گفت: این محلول را به اندازه مصرف روزانه تهیه کرده و استفاده کنید و به اندازه زیاد و برای چند روز آماده نکنید. خانوادهها مطمئن باشند که این محلول گندزدایی کامل را انجام میدهد.
شستشوی دست در محل کار بهترین راهکار جلوگیری از ابتلا به کرونا
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: ولی برخی سطوح است که نمیتوان آنها را گندزدایی کرد در این موارد باید دست را به خوبی شستشو داد. هیچ روشی جایگزین شستشوی دست نخواهد شد. در محیط کار اگر شرایط تهویه طبیعی وجود داشته باشد بهترین روش تهویه هوا است. اقدامات حفاظت فردی و شستشوی دست میتواند بسیار موثر و کارساز برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باشد.
ندافی تاکید کرد: مردم دقت کنند که دفع ناصحیح اشیا آلوده مثل دستمال کاغذی، دستکش یکبار مصرف و ماسک میتواند منجر به انتقال بیماری شود و مردم باید این مواد را در کوچه و خیابان رها کنند.
آجیل و حبوبات خریداری شده را چطور استفاده کنیم که کرونا نگیریم؟
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در هنگام خرید موادی مثل آجیل و حبوبات که بسته بندی نیست و امکان تماس دست افراد مختلف با انها وجود دارد باید چه نکاتی را رعایت کرد؟ گفت: در این موارد این حبوبات و آجیل خریداری شده یا هر چیز دیگری شبیه به آن را حداکثر ۹ روز در داخل کیسه پلاستیکی و جای خشک نگهداری کنید تا این ویروسها از بین برود، ولی در ۴۸ ساعت هم بیشتر این ویروسها از بین میرود.
روش ساخت محلول ضدعفونی کننده دست در خانه
ندافی درباره محلول ضدعفونی کننده دست که این روزها کمیاب شده است گفت: برای ضدعفونی کردن دستها یک پیمانه وایکتس بعلاوه ۹۹ پیمانه آب را تهیه کنید که دستهای شما را کاملا ضدعفونی میکند و جای هیچ نگرانی نیست.
استفاده از ماسک فقط برای سه دسته از افراد توصیه می شود
این کارشناس بهداشت محیط در ادامه گفت: اهمیت تنفس بیش از هر موضوع دیگری است و یکی از نکاتی که مردم را نگران کرده که البته بی جا است این است که دنبال ماسک و مخصوصا ماسک فیلتر دارد میگردند. استفاده از ماسک فقط برای سه دسته توصیه شده یک: فردی که علائم بیماری را دارد دوم: کسانی که در خانه از افراد مبتلا به کرونا نگهداری میکنند و دسته سوم: کادر درمانی و بهداشتی که با این بیماران در ارتباط هستند باید این ماسکها استفاده کنند. برای افراد معمولی استفاده از ماسک توصیه نمیشود.
شیوه درست استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه درباره شیوه درست استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس بیان داشت: در هنگام استفاده از ماسک نباید به ماسک دست زد و ابتدا باید روی بینی قرار داد و آن را فیکس کرد و سپس باید کشهای آن گرفت و پشت کوش ها و یا پشت سر قرار داد و بعد از آن استفاده نمود و البته بعد از استفاده نیز آن را در کیسه پلاستیگی قرار داده تا آلودگی آن به سایر مردم منتقل نشود.
براساس گزارش میزان، چهارشنبه ۳۰ بهمن بود که کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در گفتگو با «میزان» خبر «مثبت شدن نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک ابتلا به کروناویروس» را تایید کرد؛ امروز و به فاصله کمتر از دو هفته از اعلام رسمی رسیدن کرونا به ایران، شمار مبتلایان کرونا ویروس در ایران به ۵۹۳ نفر و مجموع فوتیها به ۴۳ نفر رسید.