کلید اصلی دور ماندن از کرونا
به گزارش گروه فضای مجازی ، در فرهنگ ایرانی اسلامی درباره بهداشت فردی زیاد خوانده و شنیدهایم. بهداشت فردی مجموعه عادتهایی است که به طور روزانه برای حفظ سلامت خود انجام میدهیم.در ادامه گزارشی کوتاه درباره فرهنگ به مقابله با کرونا به نقل از خبرگزاری ایسنا را میخوانید:
بهداشت فردی یک مسئولیت اجتماعی به حساب میآید. به ویژه در شرایط حساس کنونی که ویروس گاه کشنده کرونا در کمین تک تک ماست.
شستوشوی مرتب دستها، استفاده نکردن از غذاهای غیرخانگی، مراجعه به پزشک در صورت بروز علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا، گرفتن دستمال در مقابل صورت در هنگام عطسه و سرفه از جمله توصیههایی است.
بر اساس آنچه در مقاله بهداشت فردی و محیط در فرهنگ اسلامی ایرانی آمده است، هر حرکت و عمل مثبت انسان در صورت داشتن انگیزه الهی عبادت محسوب میشود، بنابراین تلاش هر انسانی در جهت رعایت بهداشت، عبادت است.
حدیثی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است با این محوریت که خداوند اسلام را بر پاکیزگی بنیان نهاده است و اسلام پاکیزه است. شما نیز پاکیزه باشید، زیرا به جز پاکیزگان کسی وارد بهشت نمیشود. روایتهایی از زندگی شخصی پیامبر وجود دارد که ایشان به پاکیزگی خود بسیار اهمیت میدادند، به طوری که در سفرها حتما آیینه، سرمهدان، شانه، مسواک و قیچی با خود به همراه داشتند.
در فرهنگ اسلام به استحمام، بهداشت دهان و دندان، بهداشت مو و ناخن، داشتن لباس پاکیزه و حفظ بهداشت خانه اشارههایی شده است و درباره اهمیت هر یک از اینها روایتهایی از زندگی پیامبر اسلام و امامان باقی مانده است.
بیشک سیاستهای حکومتی و نحوه مواجهه رسانهها از جمله صدا و سیما، در حفظ بهداشت فردی به منظور مقابله با بیماریها از جمله کرونا قابل انکار نیست. امیدواریم مقامات و مسئولان ایرانی بدانند که هزینه کردن برای سلامت، نوعی سرمایهگذاری است و با مبنای فکری، از هزینه کردن برای اطلاعرسانی، آگاهسازی و تأمین تجهیزات و امکانات بهداشتی و پزشکی کوتاهی نکنند، چون در صورت ابتلا به ویروس، هزینه درمان آنها بیشتر از پیشگیری خواهد بود.
به هر حال آنچه هر یک از ما بر آن اختیار بیشتری داریم، جسم خودمان است، پس تا رسیدن به شرایطی که عقلانیت بر رفتار همه ما حاکم شود؛ بهتر است که هر یک از ما رعایت بهداشت فردی را از خودمان شروع کنیم.