آیا توافق آمریکا با طالبان، صلح را برای افغانستان به ارمغان می آورد؟

6:00 - 06 اسفند 1398
کد خبر: ۵۹۹۹۰۷
توافق طالبان و آمریکا که از مدت‌ها پیش موضوع آن مطرح شد، به نظر می‌رسد که به مراحل پایانی خود نزدیک شده و طی روز‌های آینده امضا می‌شود، اما چشم انداز روشنی برای آن دیده نمی‌شود و بعید به نظر می‌رسد که این توافق بتواند برای افغانستان صلح و ثبات را در پی داشته باشد.

آیا توافق آمریکا با طالبان صلح را برای افغانستان به ارمغان خواهد آورد؟به گزارش گروه بین الملل ؛ رسانه‌های آمریکا از حدود ۲ هفته گذشته گزارش‌هایی درباره توافق طالبان و واشنگتن منتشر کردند و به نظر می‌رسد که این توافق در روز‌های آینده امضا خواهد شد.

نیویورک تایمز اخیرا گزارش داد که ترامپ به طور مشروط موفقت خود را برای صلح با طالبان اعلام کرده است.

پس از این گزارش نیز، خبرگزاری «آسوشیتد پرس» به نقل از یک مقام آمریکایی این گزارش را تایید کرد و سپس مقامات آمریکا و افغانستان گزارش دادند که مذاکرات برای این توافق میان ۲ طرف در جریان است.

بر اساس این توافق در صرتی که طی یک دوره ۷ روزه طالبان اراده و تمایل خود را برای توقف خشونت‌ها نشان دهد توافق امضا خواهد شد و بر اساس آن آمریکا نیرو‌های خود را از افغانستان خارج می‌کند.

این دوره ۷ روزه از بامداد یکشنبه اجرایی شده و بر اساس گزارش‌ها ترامپ نیز گفته که این توافق را امضا خواهد کرد.

با این وجود بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران چشم انداز روشنی برای این توافق نمی‌بینند و درباره آن ابراز تردید کردند.

پایگاه «چاینا اُرگ» در گزارشی به این موضوع پرداخته و این سوال را مطرح می‌کند که آیا این توافق، صلح و ثبات را برای افغانستان در پی خواهد داشت.

این گزارش می‎گوید: توافق صلح میان آمریکا و افغانستان که از مدت‌ها پیش انتظار آن کشیده می‌شود ظاهرا نهایی شده و قرار است در روز ۲۹ فوریه (دهم اسفند) امضا شود.

این پایگاه در ادامه می‌افزاید: سوال کلیدی برای میلیون‌ها نفر از مردم افغانستان که در طول چند دهه به جز جنگ و تخریب چیز دیگری را شاهد نبوده اند، این است که آیا این توافق صلح و ثبات را با خود به همراه داشت یا خیر.

چاینا ارگ می‌نویسد: نشانه‌های اولیه عالی به نظر می‌رسند؛ طالبان پیش از امضای توافق، موافقت خود را با پیشنهاد کاهش خشونت‌ها اعلام کرده و این توافق رسما به حضور آمریکا در افغانستان پایان می‌دهد، اما با این وجود در مرحله کنونی مشخص نیست که چه تعداد از نظامیان آمریکایی در افغانستان باقی می‌مانند.

 

بیشتر بخوانید:

 

این پایگاه در ادامه تاکید می‌کند: صلح پایدار را باید در ایجاد مذاکرات درون افغانستانی جست وجو کرد.

اگرچه مقام های آمریکا درباره این صلح لفاظی‌های بسیاری کرده اند، اما بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که هرگونه مذاکرات صلح افغانستان باید با حضور تمامی طرف‌های درگیر در این کشور انجام پذیرد.

تحلیلگران درباره توافق میان آمریکا و طالبان تردید بسیاری از کارشناسان را در پی داشته و این موضصوع از آنجایی نشات می‌گیرد که طی سال ۲۰۱۹ چندین دور از مذاکرات صلح میان ۲ طرف در شهر «دوحه»، پایتخت قطر، برگزار شد، اما در نهایت این مذاکرات بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت.

 


برچسب ها: افغانستان طالبان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *