هیچ دخل و تصرفی در خانههای تاریخی صورت نمی گیرد
حسن خلیل آبادی، رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره سیاست شهرداری در قبال خانههای تاریخی و انتقاداتی که به شیوه واگذاری این خانهها به بخش خصوصی وارد است گفت: اولین اقدام شهرداری در قبال این خانهها این است که خانههای تاریخی اگر در تملک شهرداری باشد به شکل اولیه خود بازسازی میشوند و هیچ دخل و تصرفی در بنا و تغییر شکل آن داده نمیشود.
خلیل آبادی در ادامه گفت: اگر بنا به لحاظ تاریخی و معماری ارزش داشته باشد موظف هستیم وجوه معماری آن را حفظ کرده و آن را تقویت کنیم، به گونهای که حوادث طبیعی به آنها آسیب نرساند و بعد آنها را برای بازدید عموم آماده کنیم.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در ادامه گفت: معمولا خانواده مالکین این بناها از شهرداری و شیوه تملک بر خانوادهها رضایت داشته اند.
بیش از هزار خانه موزه در تهران داریم
خلیل آبادی افزود: خانه موزهها در تهران، چون این شهر پایتخت بوده و مرکز زندگی رجل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ادبا و شعرا بوده زیاد هستند. بیش از هزار خانه موزه در تهران داریم. ولی تعداد زیادی از آنها نه در تملک ما و نه در تملک وزارت میراث فرهنگی است.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران گفت: با توجه به مشکلات مالی تملک بر این بناها برای شورای شهر سخت است. ولی در حال جذب بخش خصوصی هستیم که این خانهها با کاربردی فرهنگی احیا و در معرض بازدید مردم قرار بگیرد.
خلیل آبادی درباره سیاست کمیته میراث شورای شهر برای تبدیل خانه موزهها به کافی شاپ هتل موزهها گفت: بعضی از خانه موزه هم اکنون نیز کافه شده اند مثلا در خیابان جمهوری یک خانه تاریخی وجود دارد که صاحب خانه با این اقدام حتی پذیرای سفرای خارجی برای اسکان نیز هست. صاحب خانه خودش اقدام به این کار کرده است. هر کسی که این این شیوه استقبال کند کمیته میراث شورای شهر آمادگی دارد که این خانهها را به حالت کافی شاپ، موزه، هتل تبدیل کند.