اهمیت بارگذاری دروس خارج در فضای مجازی برای استفاده طلاب
آیت الله حسینی بوشهری گفت: تقریرنویسی و نشر درس خارج در فضای مجازی باید برای کسانی انجام شود که به معنای واقعی کلمه دسترسی به کلاس ندارند، مانند ائمه جماعت و مبلغین طرح هجرت و...؛ برکت این کار برای این دسته افراد این است که باعث میشود از حوزه دور نشوند.
به گزارش گروه سیاسی به نقل از حوزه، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین بهرامی مسئول مرکز فناوری و اطلاعات حوزههای علمیه که در دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه با هدف معرفی سامانه تقریرات که توسط مرکز مدیریت راهاندازی شده است برگزار شد بر اهمیت بارگذاری دروس خارج در فضای مجازی برای استفاده طلاب تأکید کرد و گفت: در گذشته معمول بود که هر شاگرد درس استاد خود را تقریر میکرد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: تقریر نویسی معنای خاصی دارد و آن هم به معنای ارتباط استاد با شاگرد و پرسش برای رفع ابهام است. در این رابطه میتوان به تقریرات مرحوم حضرات آیت الله خویی، سبحانی و... مثال زد و نمونه آورد.
وی ادامه داد: این نوع تقریر نویسی ظهور در این دارد که شاگرد با استاد چه دریافتی کرده و چگونه ارتباط علمی داشته است، اظهار داشت: در گذشته شاگرد به کلاس درس میرفت، مقداری مینوشت و شب در خانه از حافظه آنچه را که از کلاس درک کرده و توجه عمیق به درس داشته، تقریر مینوشت، باید این کار در حوزه تقویت شود.
وی با اشاره به آسیبهای تقریر نویسی فعلی در حوزه افزود: مهمترین این آسیبها عدم حضور جدی طلاب در کلاس، بعضا عدم انگیزه طلاب و خلوتتر شدن کلاسها و در عین حال ازدیاد تقریر و معلوم نبودن صاحبان تقریرات است.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: معتقدم تقریرنویسی و نشر درس خارج در فضای مجازی باید برای کسانی انجام شود که به معنای واقعی کلمه دسترسی به کلاس ندارند مانند ائمه جماعت و مبلغین طرح هجرت و...؛ برکت این کار برای این دسته افراد این است که باعث میشود که از حوزه دور نشوند.
عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری گفت: با نشر و ترویج درس، استاد در ارائه درس و محتوا دقت بیشتری خواهد کرد و این از نکات مثبت کار است.
آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: مناسب است در بحث خارج و نشر آن در فضای مجازی به سمت موضوعات نو پیدا و مستحدثه بروید و در ترویج این نوع مسائل فعالیت تلاش شود. این مسئله باید در درجه اولویت باشد.
نائب رئیس جامعه مدرسین اظهار داشت: اگر با اساتیدی هماهنگ شود و این نوع درسها ایجاد گردد، این مسئله در عین لبیک به ندای رهبری، از سویی توجه به مباحث نو و از سوی دیگر سبب آشنا شدن طلاب میشود.
بیشتر بخوانید:
امام جمعه قم افزود: امروز طلبه و استاد با فقه سنتی سروکار دارد و در این موارد نو آوری کمتر است، اما فقه معاصر باعث میشود طلاب با ادبیات نو آشنا شوند و این خود مزیتی خوب در حوزه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *