شناسایی دو رقم چغندرقند مقاوم به آفت با نانوبیوسنسور توسط محققان کشور

14:27 - 22 تير 1394
کد خبر: ۵۹۷۸۰
دسته بندی: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان: محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با تولید نانوبیوسنسور موفق به شناسایی و معرفی دو رقم چغندرقند مقاوم به بیماری ریزومانیا شدند.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ دکتر میثم طباطبایی، مجری طرح، نانوبیو سنسور را از زمینه‌های تحقیقاتی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران ذکر کرد و گفت: پس از تولید نانوبیو سنسور تشخیص بیماری جاروک لیموترش اقدام به تولید این سنسورها برای نوعی آفت چغندر قند کردیم.

وی ریزومانیا (Rhizomania) را نوعی آفت گیاه چغندرقند دانست و افزود: این آفت موجب گندیدگی ریشه گیاه می‌شود در نتیجه کاهش محصولات چغندر قند را در پی دارد.

طباطبایی با اشاره به جزئیات نانوبیو سنسور، خاطرنشان کرد: این نانوبیوسنسور برای تشخیص عامل انتقال بیماری ریزومانیای چغندرقند طراحی شده است که برای بررسی تمام ژرم پلاسم‌های چغندر قند به منظور تشخیص ناقل بیماری ریزومانیا به کار می‌رود.

مجری طرح خاطرنشان کرد: روش‌های عمومی برای تشخیص بیماری‌های گیاهی، جانوری و انسانی وجود دارد که دارای حساسیت‌های مختلفی هستند و به منظور افزایش حساسیت در این سنسور از فناوری‌های نانو و بایو استفاده شد از این رو حساسیت سنسور تولید شده به مراتب بیشتر از سایر روش‌ها بوده و قادر به شناسایی بیماری ریزومانیا در مراحل اولیه است.

به گفته وی، در این سنسور برای تشخیص بیماری ریزومانیا از نانو ذرات کوانتوم دات استفاده شده است.

طباطبایی از کاربردی شدن این نانو بیوسنسور خبر داد و گفت: با همکاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر با استفاده از نانو بیوسنسور تولید شده اقدام به بررسی کلیه ژرم پلاسم‌های چغندر قند برای تشخیص ناقل بیماری ریزومانیا کردیم که در این مطالعات موفق به شناسایی و معرفی دو رقم مقاوم چغندر قند به بیماری ریزومانیا در کشور شدیم.

مجری طرح، شناسایی این دو رقم را از دستاوردهای مهم تولید این سنسور نام برد و اظهار کرد: چغندرقند از جمله محصولات استراتژیک کشور است که می‌تواند از افزایش خسارات در مزارع چغندر قند ناشی از شیوع بیماری ریزومانیا جلوگیری کند.

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *