فضای مجازی جای کتابخوانی را گرفته است/افزایش سرانه مطالعه در کشور برنامه ریزی منسجم میطلبد
هاشم حسینی نویسنده کتاب «زیبایی رانده شده» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون ضرورت افزایش سرانه مطالعه در جامعه گفت: افزایش سرانه مطالعه به عنوان یکی از رویکردهای فرهنگی مهم و ارزشمند برای هر جامعه قلمداد شده و باید با مدیریت مناسب به اجرا گذاشته شود.
وی با گلایه از استقبال جامعه امروز از فضای مجازی به جای مطالعه ابراز کرد: متاسفانه جوانان و نوجوانان به جای مطالعه بیشترین زمان خود را صرف فضای مجازی میکنند، این درحالی است که این فضا هرگز نمیتواند جای مطالعه را گرفته و یا افزایش اطلاعات را برای کاربران داشته باشد، همچنین هرگز نمیتوان از طریق فضای مجازی به تربیت نسل آینده و فرهیختگان پرداخت، فضای مجازی و منبع قابل اعتمادی برای کسب اطلاعات و مطالعه نیست.
حسینی عدم اعتماد خانواده و والدین به فضای مجازی را را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: خانواده و والدین هیچ اعتمادی به فضای مجازی ندارند، این موضوعی است که همواره به آن پرداخته شده است، این فرایند تنها متعلق به کشور ایران نیست بلکه در کل جهان والدین اعتمادی به فضای مجازی ندارند.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه سرانه مطالعه را در بین کودکان و نوجوانان افزایش دهیم اظهار کرد: برای توسعه و افزایش سرانه مطالعه در جامعه خصوصاً در دوره سنی کودک و نوجوان باید برنامه ریزی کرد، در عین حال نمیتوان نویسنده و یا مردم را مقصر اصلی عدم افزایش سرانه مطالعه دانست.
حسینی به وجود کتابهای ارزشمند در کنار کتابهای بازاری اشاره و تصریح کرد: کتابهای بسیاری هستند که از ارزش و اهمیت علمی و ادبی فراوانی برخوردار هستند، این کتابها عمدتاٌ به چندین چاپ نیز رسیدهاند، این اتفاق بیانگر این موضوع است که برخی از کتابهای خوب در جامعه معرفی و دیده شدهاند و از استقبال بهتری برخوردار هستند و جامعه را به سوی مطالعه تشویق میکنند.