کاهش تیراژ کتاب معیشت نویسندگان را به خطر انداخته است
احمد مهرنیا نویسنده کتاب «خلبان وارسته» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون سرانه مطالعه در کشور گفت: متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است و این امر نگرانیهای فراوانی را در مورد آینده فرهنگی کشور گوشزد میکند.
وی با اشاره به کاهش تیراژ کتابها به عنوان یک معضل بزرگ در جامعه فرهنگی ابراز کرد: متاسفانه کاهش تیراژ نشان دهنده عمق مشکلات و بیتوجهی جامعه نسبت به کتاب و کتابخوانی است. بحث ما بحث عرضه و تقاضا است، وقتی تقاضایی در جامعه وجود نداشته باشد بدون شک تیراژ هم پایین میآید.
مهرنیا تیراژ ۳۵۰ جلدی برخی آثار را اتفاقی تامل برانگیز دانست و تاکید کرد: هم اکنون تیراژ کتابها به ۳۵۰ جلد رسیده است، این میزان برای یک کشور با ۸۰ میلیون جمعیت نگران کننده است زیرا نشان میدهد قدرت و توان خرید آثار و از طرفی میل به مطالعه کاهش یافته است.
وی به بررسی علل و عوامل کاهش تیراژ کتابها اشاره و تصریح کرد: کاهش تیراژ علاوه بر ضربه زدن به فرهنگ جامعه، زندگی و معیشت نویسندگان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد, بیشک علت این کاهش را باید در عدم استقبال جامعه از کتاب و کتابخوانی دانست.
مهرنیا کمبود اطلاعات را معضل بزرگ جامعه امروز و جوانان خواند و بیان کرد: متاسفانه کمبود سرانه مطالعه به معنای کمبود اطلاعات افراد جامعه است، این موضوعی است که ضربات جبران ناپذیری را به ارکان فرهنگ و اجتماع وارد میکند. این عدم اطلاعات در جامعهِ دانشجو، خصوصا جامعه فارغ التحصیلان به وضوح دیده میشود.
وی تلاش برای توسعه و رسیدن به مدینه فاضله را نیازمند فرهنگ سازی در حوزه کتاب و کتابخوانی دانست و تاکید کرد: اگر تلاش داریم تا به توسعه برسیم، باید به فرهنگ کتاب و کتابخوانی توجه بیشتری داشته باشیم و برای درونی کردن این مقوله ارزشمند علاوه بر فرهنگ سازی اراده درونیمان را نیز فعال کنیم.
مهرنیا خاطر نشان کرد: در زندگی همه ما زمانهایی است که به وقت مرده شهرت دارد، زمانی که در اتوبوس هستیم و یا در مترو به سر میبریم میتوانیم به مطالعه بپردازیم. در کشورهای اروپایی و حتی ژاپن افراد هنگام سوار بودن بر مترو و یا وسایل حمل و نقل در شلوغی نیز اقدام به خواندن کتاب میکنند، چنین رویکردی قطعاً در جامعه ما نیاز است پس باید از زمانهای مرده بهترین استفاده را کرد.
انتهای پیام /