فضای کتاب و کتابخوانی به حاشیه رانده شده است/انتشاراتیها باید برای تولید کتاب چارچوب داشته باشند
سید احمد میرزاده معاون تولید انتشارات آستان قدس رضوی «به نشر» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون حمایت از حوزه نشر گفت: طی این سالها تلاش شده تا با پرداخت یارانه کاغذ و یا معافیتهای مالیاتی از ناشران حمایت شود اما رفع موانع حوزه نشر نیازمند یک برنامه زیرساختی است چراکه حوزه نشر سالها است که با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند.
این نویسنده در همین راستا ابراز کرد: وجود مجوزهای بدون حساب و کتاب به برخی از ناشران و توسعه نشر کتابهای بیمحتوا در سطح بازار همگی مشکلاتی هستند که گریبانگیر حوزه نشر بوده و تنها اتخاذ برنامهای تاثیرگذار است که میتواند برای همیشه به این رویکردها خاتمه دهد.
وی فضای مجازی را به عنوان یک پتانسیل برای گسترش اطلاع رسانی و معرفی کتاب مناسب خواند و ابراز کرد: فضای مجازی یک فضای گسترده است که تقریباً همه با آن درگیر هستند، این فضا توانسته به طور خاص و در مدت زمانی کوتاه اثر بخشی قابل توجهی را از خود نشان دهد اما نباید فراموش کنیم تنها کتابهایی که کیفیت بالایی داشته باشند میتوانند در دراز مدت جایگاه خود را در بین مخاطبان حفظ کنند و فضای مجازی نمیتواند کتابهای منتشر شده را برای دراز مدت در خاطر اذهان عمومی زنده نگه دارد.
میرزاده رویکرد برخی ناشران در مورد تبلیغات در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داد و افزود: انتشاراتیها برخی کتابها را از طریق فضای مجازی و اینستاگرام به مردم معرفی میکنند، اما فراموش نکنیم که تنها کتابهایی میتوانند بدرخشند که کیفیت بالایی داشته باشند.
وی خواندن کتاب را رونقی برای حوزه نشر دانست و ابراز کرد: متاسفانه فضای کتاب و کتابخوانی در جامعه ما به حاشیه رانده شده و از شرایط مناسبی برخوردار نیست و این مهم حوزه نشر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
معاون تولید انتشارات آستان قدس رضوی ضرورت توجه به کیفیت را در تولید کتاب امری مهم دانست و تاکید کرد: کیفیت در تولیدات انتشاراتیها یکی از گزینههای مهم و ارزشمندی است که با بالا رفتن قیمت کتاب زمینه را برای جلب توجه مخاطبان فراهم میکند.