متاسفانه در زمینه‌های «حاکمیت قانون»، «حاکمیت نظم و برنامه» و «عدالت» جدی کار نکردیم

0:09 - 24 بهمن 1398
کد خبر: ۵۹۵۹۰۴
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
«حاکمیت قانون»، «حاکمیت نظم و برنامه» و «عدالت» ۳ چالشی بودند که همه انتظار داشتند با سقوط سلطنت پهلوی در کشور محقق شود. متاسفانه ما در این زمینه‌ها جدی کار نکردیم و از این نظر ما در داخل مشکلات بسیار زیادی داریم.

متاسفانه در زمینه‌های «حاکمیت قانون»، «حاکمیت نظم و برنامه» و «عدالت» جدی کار نکردیمگروه سیاسی ؛ «جواد منصوری» اولین فرمانده کل سپاه در گفت‌وگوی تفصیلی خود با میزان، در خصوص چالش‌های پیش روی انقلاب در گام دوم، توضیحاتی را ارائه داد. بخشی از این توضیحات به قرار زیر است:

«حاکمیت قانون»، «حاکمیت نظم و برنامه» و «عدالت» ۳ چالشی بودند که همه انتظار داشتند با سقوط سلطنت پهلوی در کشور محقق شود. متاسفانه ما در این زمینه‌ها جدی کار نکردیم و از این نظر ما در داخل مشکلات بسیار زیادی داریم. شهید مرتضی مطهری بر روی دو کلیدواژه «عدالت» و «استقلال مکتبی» به عنوان پایه‌های آینده انقلاب تاکید فراوانی داشتند. شهید مطهری در اسفند سال ۵۷ چند سخنرانی می‌کنند که مجموع آن سخنرانی‌ها در کتاب «آینده انقلاب اسلامی» گردآوری شده است. شهید مطهری در این سخنرانی‌ها با صراحت کامل و بدون هیچ‌گونه ابهامی مسائل را مطرح می‌کند. در صفحه ۹۴ کتاب به نقل از شهید مطهری آمده است «آینده این انقلاب آن وقتی محفوظ خواهد بود و این انقلاب آن وقت تداوم خواهد کرد که اولا مسیر عدالت‌خواهی را برای همیشه ادامه دهد. یعنی دولت‌های آینده واقعا و عملا در مسیر عدالت اسلامی گام بردارند و برای پر کردن شکاف‌های طبقاتی اقدام کنند و تبعیض‌ها را واقعا از میان ببرند و جامعه توحیدی به مفهوم اسلامی آن به وجود بیاید. اگر عدالت فراموش شود انقلاب شکست می‌خورد. چون اصلا ماهیت انقلاب یک ماهیت عدالت‌خواهانه است». در صحه ۹۶ آمده است «آینده ما آن وقت خواهد ماند که عدالت را حفظ کنیم، آزادی را حفظ کنیم، استقلال را حفظ کنیم، استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی، استقلال فرهنگی، استقلال مکتبی. من روی مسئله استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی بحثی نمی‌کنم، ولی روی مسئله استقلال فکری و استقلال فرهنگی و به تعبیر خودم استقلال مکتبی، زیاد تکیه می‌کنم». در صفحه ۹۷ کتاب هم آمده است «واقعا نباید در دولت اسلامی ظلمی واقع شود، واقعا نباید اجحافی به حق کسی شود، به حق یک مجرم نباید اجحاف شود ولو یک مجرم مستحق قتل». در صفحه ۹۹ هم آمده است «آینده ما جز بر پایه عدالت اسلامی و ارزش‌های اسلامی، قابل بقا نیست. برای آینده ما خطرناک است که ما حق اسلام را با باطل مکتب‌های دیگر بیامیزیم و از آن‌ها یک معجون التقاطی و ممزوج به وجود بیاوریم» در صفحه ۱۶۷ کتاب هم آمده است «ما اگر مکتب مستقل خودمان را ارئه نکنیم، انقلاب‌مان به نتیجه نمی‌رسد و جذب مکتب‌های دیگر می‌شویم، ولو اینکه رژیم را عوض کردیم، استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی هم به دست آوردیم، اما اگر به استقلال فرهنگی و به خصوص به عدالت نرسیم، باخته‌ایم». در صفحه ۲۳۳ هم به نقل از شهید مطهری آمده است «مسئله مهم ما در آینده، رخته فرصت‌طلبان است. همیشه یک نهضت بعد از آنکه پیروز شد و یا حتی قبل از آنکه پیروز شود در وقتی که آثار و علائم پیروزی پیدا می‌شود و دوران سختی‌های محض منقضی می‎گردد، فورا افراد فرصت طلب از هر فرصتی استفاده می‌کنند و خودشان را در نهضت می‌اندازند و آنچنان تندتر از دیگران شعار می‌دهند و داد و فریاد می‌کنند که صدای انقلابیون اول را تقریبا تحت شعاع قرار می‌دهند. اگر مراقبت نشود و جلوی این فرصت‌طلب‌ها گرفته نشود قهرا نهضت به خطر خواهد افتاد. یک نهضت خدایی یعنی یک نهضت مذهبی ضرورتا باید خلوص داشته باشد و اگر ناخالصی، هوی و هوس و طمع به خصوص در رهبران وجود داشته باشد، نهضت مذهبی زود از بین خواهد رفت. یعنی نهضت‌های مذهبی به نسبت سایر نهضت‌ها از نظر رخنه کردن هوی و هوس و مطامع، عجیب آسیب‌پذیرتر است».

بیشتر بخوانید:



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *