مراحل برگزاری انتخابات مجلس یازدهم
به گزارش گروه فضای مجازی ، انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفند برگزار میشود که مطابق جدول زمانبندی انتخابات چندگام تا پایان این روند باقی مانده است و در این گزارش نگاهی به مراحل برگزاری انتخابات مجلس میاندازیم.
براساس جدول زمان بندی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مراحل باقی مانده تا روز اخذ رای به شرح زیر خواهد بود:
- از ۱۵ تا ۲۱ بهمن ماه (امروز) رسیدگی به شکایات داوطلبان توسط شورای نگهبان و اعلام نتایج بررسیها به وزارت کشور انجام میشود.
- در تاریخ ۲۲ بهمن ماه اسامی نامزدها به مراکز حوزههای انتخابیه توسط وزارت کشور به صورت قطعی اعلام میشود.
- ۲۳ بهمن ماه نیزآگهی اسامی نامزدهای تایید شده منتشر میشود، همچنین در این روز جمعبندی، تهیه، تنظیم و انتشار آگهی انتخابات انجام خواهد شد.
- از ۲۳ تا ۳۰ بهمن ماه نیز نامزدها فرصت تبلیغات انتخاباتی دارند و با شروع روز یک اسفندماه نیز تبلیغات انتخاباتی ممنوع میشود.
- ۲ اسفندماه نیز آغاز اخذ رأی از واجدین شرایط شرکت در انتخابات را شاهد خواهیم بود.
۲۹۰ نماینده از ۲۰۸ حوزه انتخابیه
براساس اظهارات معاون سیاسی وزیر کشور، ۲۰۸ حوزه انتخابیه در سراسرکشور وجود دارد که تعداد ۱۷۴ حوزه دارای ۱ نماینده، ۲۱ حوزه دارای ۲ نماینده، ۸ حوزه دارای ۳ نماینده، یک حوزه دارای ۴ نماینده، ۲ حوزه دارای ۵ نماینده، ۱ حوزه دارای ۶ نماینده و ۱ حوزه هم دارای ۳۰ نماینده خواهد بود.
ضمن اینکه ۵ حوزه انتخابیه نیز به نمایندگان اقلیتهای دینی در مجلس یازدهم اختصاص دارد.
فعالیت ۵۵ هزار شعبه اخذ رای برای رای گیری در روز ۲ اسفندماه
براساس اعلام وزارت کشور شعب اخذ رای از ۵۲ هزار شعبه به ۵۵ هزار شعبه اخذ رای رسیده است همچنین تلاش شده است تا آمایش شعب به گونهای باشد که در برخی شعب تراکم رای دهندگان را شاهد نباشیم.
همچنین برای برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، ۳ هزار نفر از عناصر برگزاری انتخابات مجلس یازدهم شامل فرمانداران، معاونان فرماندار، بخشداران آموزش دیدهاند.
لازم به ذکر است که حدود ند۷۰ هزار نفر از نمایندگانِ فرمانداران و ۲۰ هزار بازرس نیز دورههای آموزشی را پشت سر گذاردهاند.