معلمان ایرانی ۳ روز در هفته تدریس می کنند/کاهش ۵۰ دقیقه ای تدریس در هر زنگ به ۳۵ دقیقه
حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و معاون وزیر آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره زمان آموزش در مدارس و انتقادات به کم شدن آن گفت: در حال حاضر در مدارس ما ۳۰ درصد حق دانش آموزان ضایع میشود. به عبارت دقیق تر، کلاس درس باید ۳۳ هفته برگزار گردد، در حالی که در عمل معمولا ۲۷ یا ۲۸ هفته برگزار میشود.
کاهش ساعت آموزش مصداق ظلم به دانش آموز است
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه درباره کاهش ساعات آموزش در کاهش زنگ هر کلاس درسی گفت: در دوره متوسطه اول و دوم هر زنگ باید ۵۰ دقیقه باشد؛ که این ۵۰ دقیقه در وهله اول به ۴۵ دقیقه و در مراحل بعدی به ۴۰ دقیقه و حتی ۳۵ دقیقه کاهش پیدا میکند که این کاهش مصداق ظلم به دانش آموز است.
زنگ های درسی را به هم نچسبانیم
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر زمان کلاس از دقیقه ۶۰ و ۶۵ بیشتر شود هم دانش آموز و هم معلم خسته میشود و اثرات بدی بر آنها دارد. ما باید حداقل در مدارس تک نوبته زمان کلاسها را رعایت کنیم و زنگهای درسی را به بهانه زیر بار نرفتن معلمین به یکدیگر نچسبانیم.
معلم باید ۴۸ ساعت در هفته کار کند
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: نکتهای مهم در این زمینه این است که ما باید توجه داشته باشیم که یک معلم در واقع کارمند دولت است و باید ۴۸ ساعت در هفته کار کند و بخشی از این زمان را در کلاسهای درس حضور یابد و بخش دیگری را به مطالعه و آماده سازی خود برای ادامه فرایند آموزش اختصاص دهد.
اجرای ۲۲ ساعت زمان آموزش طی ۲-۳ روز
ذوعلم در ادامه بیان کرد: بخاطر نبود برخی امکانات لازم در مدارس برای انجام امور مطالعاتی توسط معلمین، وقت مربوطه در اختیار خود آنها گذاشته شده است. اما رفته رفته این رویه از طرف برخی معلمین معمول شده است که ۲۲ ساعت زمان آموزشی خود را طی ۲-۳ روز و به صورت فشرده انجام میدهد و در نتیجه کیفیت آموزشی افت شدیدی پیدا میکند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون معلمان ما این ۲۲ یا ۲۴ ساعت را در ۳ روز میبند و درس را تمام میکند یعنی معلم ما فقط هفتهای ۳ روز معلم هستند افزود: آن هم معلمی که می خواهد هر روز به صورت فشرده از ۸ تا ۴ برنامه اش را تمام کند. در این شرایط معلوم است که کیفیت قربانی میشود. این مشکل به حوزه اجرا مربوط میشود و باید با اتخاذ تدابیری مانند حساس کردن مدیران مدارس این مشکل را برطرف کرد.