برترین بازیکنان ۴۰ سال اخیر آسیا از نگاه یک سایت خارجی
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، از آنجا که به پایان یک دهه میلادی دیگر میرسیم، سایت FOX SPORTS برترین بازیکنان ۴۰ سال گذشته قاره کهن را در این مقاله معرفی کرده است.
البته این فهرست ممکن است با مذاق برخی هواداران سازگار نباشد، چرا که هرکسی برای انتخاب، معیارهای خودش را دارد. ممکن است شما با این فهرست موافق یا مخالف باشید اما بی گمان اگر بازیکنانی که انتخاب کردهایم در ذهن شما نباشند، دست کم نامهای آشنایی را اینجا خواهید دید.
در بسکتبال آسیا هیچ نامی بزرگتر و برجستهتر از نام یائو مینگ وجود ندارد. او سه بار پیاپی در سالهای ۲۰۰۱، ۲۰۰۳ و همچنین ۲۰۰۵ به تیم ملی چین کمک کرد تا قهرمان فیبا آسیا شود. مینگ در هر سه دوره به عنوان MVP (ارزشمندترین بازیکن) شناخته شد.
یائو بازیکنی فراتر از سطح قاره پهناور بود. او در سه دوره المپیک همراه تیم کشورش حضور داشت و در نخستین حضورش، در المپیک ۲۰۰۴ آتن تنها ۲۰ سال داشت. مینگ با میانگین ۲۰/۷ امتیاز و ۹/۳ ریباند در هر بازی به صعود تاریخی تیم ملی بسکتبال چین به مرحله یک چهارم پایانی المپیک آتن کمک زیادی کرد. سال ۲۰۰۸ المپیک در چین و به میزبانی پکن برگزار میشد. یائو که پیش از آن به دلیل شکستگی استخوان پا مصدوم شده بود، زودتر از موعد گچ پایش را باز کرد؟! چون نمیخواست فرصت بازی در المپیک را آنهم در خانه از دست بدهد. مینگ در مرحله گروهی با میانگین ۱۹ امتیاز و ۸/۲ امتیاز در هر بازی، تیمش را برای راهیابی به یک چهارم پایانی رهبری کرد تا تماشاگران چینی از او ناامید نشوند. درخشانترین تورنمنتی که مینگ در آن حضور داشت، جام جهانی ۲۰۰۶ بود. جایی که او با میانگین ۲۵/۳ امتیاز در هر بازی تیمش را به مرحله حذفی رساند.
لی چانگهی (کرهجنوبی)
او بهترین شوتزن تاریخ بسکتبال کرهجنوبی پس از بازیکن برجستهای به نام ((شین دونگ پا)) بود. چانگ هی رهبری کرهجنوبی را در زمین هنگام فینال معروف بازیهای آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو برعهده داشت. دیداری که ۸۵ بر ۸۴ به سود کرهجنوبی تمام شد و چانگ هی همراه تیم کشورش به مدال طلا در هندوستان رسید.
او یک گلزن بالفطره بود. در ۱۹۸۲ به PBA (لیگ بسکتبال فیلپین) دعوت شد. او آن سال در تیم تویوتا کرولا بازی میکرد و در پیروزی ۱۱۵ بر ۱۰۷ این تیم در دیدار ردهبندی، چانگهی ۳۹ امتیاز از تیم مهمان گرفت. او در دیداری هم که تیم باشگاهیاش مغلوب فلیس ساردنز شد، یک تنه ۶۶ امتیاز کسب کرد. چانگهی بازیکنی است که طلا، نقره و برنز بازیهای آسیایی را به گردن آویخته است. او همچنین با کرهجنوبی به قهرمانی و نایب قهرمانی جام ملتهای آسیا هم دست یافته و سال ۱۹۸۷، وقتی کره به مقام دوم آسیا رسید، لی چانگهی به عنوان ارزشمندترین بازیکن "MVP" مسابقات شناخته شد.
فادی الخطیب (لبنان)
فادی به ببر لبنان معروف بود. یکی از برترین بازیکنانی که از سطح آسیا فراتر رفت. او بازیکن پیرامونی تیمی بود که سه بار نایب قهرمان جام ملتهای آسیا شد. فادی این حق را داشت که در جامجهانی بازی کند. او یک گارد تمام عیار بود که میتوانست هرآن اوضاع بازی را تغییر دهد. فادی سال ۲۰۰۲ در نخستین جامجهانیاش، درخششی خیرهکننده و همه جانبه داشت. جایی که میانگین ۱۷/۶ امتیاز، ۶/۲ ریباند و ۴/۴ پاس گل در هر بازی از خود بر جا گذاشت. فادی الخطیب ۴ سال بعد، در جامجهانی ۲۰۰۶ و در پیروزی دراماتیک لبنان مقابل فرانسه ۲۹ امتیاز کسب کرد. البته آن سال بازیکنان فرانسوی شاغل در NBA مانند بوریس دیاو، مایکل پیتروس، رونی توریاف و مایکل گلابل تیم ملی این کشور را تحریم کردند!
جام ملتهای آسیای سال ۲۰۰۷ اوج دوران الخطیب بود. فادی میانگین ۲۷/۲ و ۶/۱ ریباند را در این رقابتها ثبت کرد. فادی در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۱ عنوان ارزشمندترین بازیکن جام ملتهای آسیا را به خود اختصاص داد.
حامد حدادی (ایران)
با شروع یک دهه از سال ۲۰۰۷، ایران خود را به عنوان یکی از قطبهای بسکتبال آسیا معرفی کرد. نقش اصلی اوج گیری ایران را بازیکن ۷/۲ فوتی آنها بازی میکرد. کسی که او هم سه بار، ارزشمندترین یا همان "MVP" مسابقات شد. آن سال حامد حدادی فقط ۲۲ سال داشت. حدادی در آن رقابتها میانگین ۱۳/۴ امتیاز و ۹/۶ ریباند کسب کرد.
بعد از این قهرمانی، حدادی به المپیک پکن راه یافت. جایی که ۱۶.۶ معدل امتیازات او در هر بازی بود. حامد با میانگین ۱۱/۳ ریباند در صدر ریباندرهای المپیک پکن هم قرار گرفت. این نتایج باعث شد تیم ممفیس گریزلیز از NBA او را جذب کند تا حدادی از آن پس ۵ سال را در ایالات متحده و لیگ حرفهای این کشور به سر برد. حدادی همچنین دوبار هم قهرمان جام باشگاههای آسیا شده و سال ۲۰۱۳ علاوه بر قهرمانی در جام ملتهای آسیا به عنوان MVP مسابقات جام ویلیام جونز هم دست پیدا کرد.