کارافرینان و سرمایه گذاران به مانعهایی بر میخورند، باید امور را تسهیل کنیم / مسئله کالای ملوانی باید سامان دهی شود
به گزارش خبرنگار گروه حقوقیوقضایی ، آیت الله رییسی در نشست شورای اداری استان بوشهر، با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی در دهه اول همراه با موانع و مشکلات بسیار بود، تصریح کرد: ازجمله موانع جدی تاسیس نظام که از سوی دشمنان ایجاد شد، جریان منافقین، هشت سال جنگ تحمیلی و جریانهای مختلفی بود که مانع ایجاد کردند تا نظامی تحت عنوان نظام اسلامی و مبتنی بر دین برای اداره زندگی جامعه و انسان معاصر تشکیل نشود.
وی افزود: در دوره دوم که دوره تثبیت نظام بود، بسیار در ناکارآمدی نظام و اینکه نظامی مبتنی بر رای مردم و ارزشهای دینی امکان ندارد پا بگیرد و کارآمد باشد، دمیدند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه هم در دوره تاسیس و هم در دوره تثبیت مشخص شد که این نظام کارآمد و پاسخگوی نیاز انسان معاصر است، ادامه داد: بسیاری معتقد بودند تمدنهای موجود امروز در عالم و مدعیان تمدن بشری و دمکراسی، میتوانند برای اداره زندگی انسان نسخه داشته باشند و امکان ندارد نظام مبتنی بر دین و ارزشهای الهی پا بگیرد و پاسخگوی نیازهای بسیار پیچیده امروز انسان معاصر باشد.
آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: در دوره سوم برای توقف و نگه داشتن پیام انقلاب در حوزه جغرافیایی کشور و نرسیدن این پیام به دیگر ملتها بعد از مشخص شدن موفقیت این کشور، تلاش کردند.
وی یادآور شد: برای اینکه انقلاب ما نتواند دوره تشکیل نظام و تثبیت آن را بگذراند و در نهایت سخنی در عالم داشته باشد، بسیار دشمنی کردند و امپراطوری رسانهای دشمن بسیار در ایجاد محدودیتها و حصرها و تلاش نمود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه ما به گستردگی همه داشتههایمان در محدودیت قرار گرفتیم و تهدید شدیم، گفت: هم ذخایر مادی، هم نیروی انسانی کارآمد، هم دانشمندانمان و هرچه این کشور دارد، در معرض تهدید قرار گرفت.
آیت الله رییسی گفت: گستردگی تهدید نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی مربوط به چند محور اقتصادی به معنای خاص نیست. به عنوان مثال در کشاورزی تلاششان این است که نگذارند به مواد اولیه کار دست پیدا کنیم و در حوزه ایجاد محدودیتها بسیار بی رودربایستی و جدی عمل میکنند؛ چون میدانند استقلال اقتصادی و استقلال در حوزههای کشاورزی و صنعت، پایه استقلال سیاسی و استقلال در حوزههای مختلف است و نمیخواهند بگذارند این اتفاق بیفتد.
وی افزود: همه به چشم دیدیم که بعد از گذراندن دوره تاسیس و تثبیت و در دوره توسعه هم موفق نشدند جمهوری اسلامی را متوقف کنند؛ یعنی پیام و اهداف انقلاب توسعه پیدا کرد؛ به نحوی که منطقه را فراگرفت و فضای حقطلبی و عدالتخواهی و آزادیخواهی همه منطقه را فراگرفت.
رییس قوه قضاییه بیان داشت: این اتفاق در منطقه افتاد و حضور ایران اسلامی نه در جغرافیای ایران بلکه در منطقه در جهت اینکه به سوی استقلال و ظلم ستیزی و استکبار ستیزی برود و مردم منطقه، خودشان در حوزه اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی تصمیم بگیرند، تاثیرگذار بود.
شهادت حاج قاسم، تمام کردن برخی از اقدامات در منطقه است
آیت الله رییسی تصریح کرد: تصورشان بر این بود که ترور حاج قاسم سلیمانی و برخی از اقداماتی که در منطقه اتفاق افتاد ما را متوقف میکند؛ ولی بعد از ترور حاج قاسم سلیمانی، هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی کاری مهم و نشاندهنده استمرار اقتدار و قدرت نظام بود.
وی اظهار کرد: امروز تحت عنوان بنیان مرصوص، یمنیهای اقدامات جدی انجام میدهند که این موضوع بعد از حاج قاسم اتفاق میافتد. در همین چند وقت سوریها اقداماتی را نسبت به کیلومترها از خاکشان که در تصرف گروههای تکفیری بود، انجام دادند.
رییس قوه قضاییه افزود: تصورشان این بود که شهادت حاج قاسم، تمام کردن برخی از اقدامات در منطقه است؛ درحالیکه آغاز بسیاری از اقدامات در منطقه بود. به قول آن فرد که گفت شهید قاسم سلیمانی برای آنها خطرناکتر از سپهبد قاسم سلیمانی است، همینطور اتفاق افتاد.
آیت الله رییسی ادامه داد: اتفاقاتی در منطقه در حال رخ دادن است که با ترور و اقدامات تخریبی و موانع ایجاد کردن متوقف نمیشود و این حرکت پرخروش پیش میرود. در رابطه با پیشرفتهای هستهای چقدر از دانشمندانمان را شهید کردند تا موضوع هستهای متوقف شود؟ ولی آیا متوقف شد؟
وی با اشاره به تعبیر معروف استفاده شده برای بوشهر به عنوان پایتخت انرژی کشور، گفت: اخبار بعضی از مانعتراشیهای دشمن برای جلوگیری از پیشرفت ما علنی میشود؛ ولی برخی از اقداماتی که نفوذیها برای ایجاد مانع انجام میدهند، پخش نمیشود و تنها دست اندرکاران و کسانی که از حرکت نفوذیها اطلاع دارند، متوجه میشوند که این نفوذیها چه موانعی را ایجاد میکنند تا کار پیش نرود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مقام معظم رهبری از دهه چهارم به عنوان دهه عدالت و پیشرفت یاد کردند، خطاب به مدیران حاضر در این نشست با طرح این سئوال که پیشرفت به چه معناست، گفت: آیا یک کشور با مصرف محصولات پیشرفته، به یک کشور پیشرفته تبدیل میشود یا پیشرفته شدن کشور به بالا رفتن توان تولید در کشور بستگی دارد؟
آیت الله رییسی ادامه داد: بدون توانمند شدن کشور در حوزههای مختلف حتی با استفاده از محصولات پیشرفته، پیشرفت حاصل نمیشود.
وی توانمند شدن در حوزه تولید را ضرورت پیشرفت کشور دانست و بیان داشت: آنچه که کشور را پیشرفته میکند، توانمند شدن در حوزه تولید پیشرفته است و این روند موجب میشود کشور در بومی شدن دانش و انتقال تکنولوژی پیشرفته شود.
پیامی که با هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد به همه جهان مخابره شد، پیام اقتدار و "ما میتوانیم" بود
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه تصور برخی مبنی بر اینکه ضرورت پیشرفت، برقراری ارتباط با غربیهاست و آنها باید به ما اجازه دهند تا صاحب یک تکنیک شویم، خطاست، در چرایی این موضوع گفت: آیا وقتی صاحب دانش هستهای شدیم، آنها این دانش را به ما دادند؟ آیا اصلا راضی به دستیابی ما به این دانش بودند یا اینکه با دستگاههای اطلاعاتی بسیار تلاش کردند که جوانان ما صاحب این تکنیک نشوند؟ همه میدانیم که آنها چه مشکلات و موانعی ایجاد کردند تا دانش هستهای به کشور ما نیاید و اگر هم آمد بومی نشود؛ ولی هر دو اتفاق افتاد. در مورد نانو تکنولوژی هم همینطور.
درحوزههای صنایع دفاعی، بخشهای مختلف پزشکی و هستهای نشان دادیم که با همه موانع هم میتوانیم پیشرفته شویم
وی با اشاره به پیشرفتهای صنایع دفاعی و اقدامات صورت گرفته در این زمینه، تصریح کرد: اینکه با این میزان از دقت از ایران اسلامی موشک بزنند و دقیق به نقطهای مشخص بخورد، موضوع بسیار مهمی است که نشان از جرات و جسارت و شجاعت و پیشرفت دارد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه پیامی که با هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد به همه جهان مخابره شد، پیام اقتدار و "ما میتوانیم" بود، افزود: البته میخواستند با قضایای مختلفی این موضوع را تحت الشعاع قرار دهند؛ اما نتوانستند و پیام توانمندی ایران را دریافت کردند.
آیت الله رییسی با بیان اینکه پیشرفت در کشور باید اتفاق بیفتد، تصریح کرد: در برخی از حوزهها مثل صنایع دفاعی، بخشهای مختلف پزشکی و هستهای نشان دادیم که علیرغم همه موانع هم میتوانیم پیشرفته شویم و هم دانشمان را بومی کنیم و باید کشور ما کشوری پیشرفته و توسعه یافته شود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه مبنی بر قوی شدن کشور ادامه داد: باید در کشاورزی و اقتصاد قوی شویم.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: اگر تولید، اشتغال، استقلال اقتصادی و پیشرفت و رونق میخواهیم، باید به سمت قوی شدن در حوزه اقتصاد حرکت کنیم.
آیت الله رییسی با بیان اینکه در حوزه مسائل اقتصادی و تولیدی باید کاملا پیشرفته و قوی شویم، بر لزوم پیگیری مشکلات سرمایه گذاران و کارآفرینان تاکید کرد و گفت: در مورد مسائل مختلف کارآفرینان و سرمایه گذاران با موانعی مواجهند که باید شرایط را برای آنها تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: سیستم اداری باید اعطای مجوز لازم را برای بخشهای مختلف تسهیل کند تا تولیدکننده به تولید تشویق گردد. مشوقهای لازم را باید برای آنها قرار دهیم و بهترین جایزه برای یک تولید کننده آن است که کار او تسهیل شود و باید به دست توانای مدیران ما این اتفاق رقم بخورد.
رییس قوه قضاییه بیان داشت: با نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید و فرمایش معظم له در این زمینه، در حوزه تولید اتفاقاتی میافتد و معلوم است که همه حس گرفتهاند تا موانع را رفع کنند و تولید رونق بگیرد. امروز حال و هوای تولید در کشور، حال و هوای رفع موانع و رونق گرفتن تولید است.
آیت الله رییسی خطاب به مدیران حاضر در نشست بابیان اینکه برخی از مسائل هم وجود دارد که باید در مورد آن راهکارهای قانونی را به مردم ارائه دهید تا کسی دچار تخلف قانونی نشود، به اظهارات مسئول جهاد کشاورزی استان بوشهر در مورد باغ ویلاها اشاره کرد و گفت: اگر قرار است این حرکت قانونمند شود، باید دولت و دستگاههای قانونی کشور بگویند که سازوکار این موضوع اینگونه است و نگذارند افراد دچار تخلف قانونی شوند.
وی ادامه داد: برای تغییر کاربریها قانون داریم و کمیسیونهایی برای آن در نظر گرفته شده است و باید موضوع در کمیسیونها بررسی شود. اگر دستگاههای اداری کشور چارچوبهای باید و نبایدها را اعلام نمایند، مردم عموما اهل تخلف و قانون گریزی نیستند؛ ولی اگر چارچوب قانونی روشن نشود، یک وقت میبینید که در حاشیه فلان شهر صد باغ ویلا درست میشود.
رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه چارچوبهای قانونی را برای مردم روشن کنیم، بیان داشت: در دستگاه قضایی هم کسی که حرکت قانونی انجام دهد، در حمایت قانون است و اگر کسی حرکت غیرقانونی انجام دهد، مورد برخورد قرار میگیرد و مطلقا نباید اجازه داد که کسی نقض قانون را انجام دهد.
آیت الله رییسی گفت: آیا به ساخت و ساز غیرمجاز میتوان خدمات داد؟ اگر نمیتوان داد و کسی خدمات ارائه داد، غیرقانونی این اقدام را انجام داده است.
مسئله کالای تهلنجی و ملوانی باید سامان داده شود
وی افزود: معتقدم مردم ما مردم قانونمداری هستند و ما نیز اجازه نخواهیم داد در کشور کسی قانون شکنی کند؛ اما باید راهکار قانونی در مورد رفتار صحیح از مجرای درست را تعریف کرد تا اگر غیر از این کاری انجام شد، با او برخورد کنیم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مسئله کالای تهلنجی و ملوانی باید سامان داده شود، بیان داشت: باید وضعیت برای کسی که از این راه ارتزاق میکند، گمرک و همچنین بنادر روشن شود و یک کارگروه برای قضایای مختلف تعیین شود.
آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: هم در بندرعباس و هم در بوشهر وقتی به صورت سرزده در ساحل حضور یافتیم، صیادان هم در اینجا و هم در بندرعباس نسبت به صید به روش "ترال" گلایههایی داشتند. باید وضعیت این موضوع روشن شود؛ چراکه اینگونه برداشت از دریا زندگی صیادان را مختل و حیات آبزیان را به خطر میاندازد.
وی افزود: اگر چارچوبها روشن و تبیین شد و تنویر افکار عمومی صورت گرفت، برخورد با تخلفات، برخوردی روشن است و جامعه متوجه میشود که این افراد متجاسر هستند و باید با آنها برخورد کرد.
آیت الله رییسی با اشاره به اینکه استان بوشهر ظرفیتهای بسیاری دارد، بر لزوم توجه به اقتصاد دریا تاکید کرد و بیان داشت: این استان در بحث میگو و خرما بخصوص اگر صنایع تبدیلی را نیز در کنار آن ایجاد کردید، حرف اصلی را میزند. صنایع پایین دستی پتروشیمی اگر در این استان ایجاد شد حرف اول را در خیلی از حوزهها استان بوشهر میزند. در رابطه با این اقدامات این استان میتواند در مدیریت آب و خاک و هوا و فضا با ظرفیتهایی که هست، بسیاری از گرهها را بگشاید.
رییس قوه قضاییه افزود: بر همه لازم است که در رابطه با قوی شدن ایران اسلامی تلاش کنند و پیشرفت را به معنای واقعی، پیشرفت در عرصه توانمندسازی کشور قرار دهیم.
وی به موضوع عدالت در کنار پیشرفت اشاره کرد و افزود: اگر کشور ما پیشرفته پیشرفته شود، اما عدالت نداشته باشد، تازه شبیه برخی از کشورهایی میشویم که مدعی توسعه یافتگی هستند که اگرچه در حوزههای صنعتی و تکنیکی پیشرفتهاند، ولی پیشرفت در معنویت انسان ندارند.
وی ادامه داد: پیشرفت و توسعه یافتگی را اگر به معنای همه نیاز انسان تعریف کنیم، برخی کشورها، پیشرفته به معنای تکنیک و صنعت هستند، نه پیشرفته در حوزه اخلاق. در برخی از کشورهای توسعه یافته، وقتی به اخلاق میرسیم، مشاهده میکنیم که کُمِیتشان در رابطه با مردم خودشان و همسایگان لنگ است.
آیت الله رییسی با اشاره به طرح معامله قرن و تعبیر مقام معظم رهبری در این زمینه، تصریح کرد: طرح معامله قرن کاملا ظلم به مردم فلسطین و مردم منطقه و تضییع کننده حقوق ملتها است.
رییس قوه قضاییه بابیان اینکه ما کشور پیشرفتهای در پرتو عدالت میخواهیم که مدیران عادل، قانون عادلانه و اجرای عادلانه داشته باشد، به عدالت در ظرفیتها اشاره کرد و گفت: ظرفیتها را باید عادلانه بین مردم جامعه تقسیم کرد و مردم باید احساس تقسیم عادلانه ظرفیتها را داشته باشند.
آیت الله رییسی ادامه داد: مردم باید احساس کنند که دستگاه قضایی عدالت اجرا میکند، دستگاه اجرایی به عدالت ظرفیتها را تقسیم میکند، قانونگذار به عدالت قانونگذاری میکند و مجری به عدالت اجرا میکند؛ این موضوع توسعه را در پرتو عدالت قرار میدهد و این جامعهای است که ما به دنبال آن هستیم و 22 بهمن 57 چنین جامعهای را برای ما نوید داده است.
وی اظهار کرد: جامعهای که شهدا دنبال میکردند، جامعهای است که هم پیشرفت و هم عدالت در آن باشد و هم مردم احساس عدالت را در جامعه داشته باشند.
رییس قوه قضاییه در بخشی دیگری از اظهاراتش، خاطرنشان کرد: مشکلات داریم، زندگی و معیشت مردم و اقتصاد ما مشکل دارد ولی مشکل حل شدنی نداریم.
آیت الله رییسی با بیان اینکه نسخه حل این مشکلات باید داخلی و نسخه انقلاب اسلامی باشد، گفت: غرب به ما نسخه شفابخش نخواهد داد و تجربه نشان داده که آنها نسخه شفابخش به کسی در عالم ندادهاند.
وی افزود: هرجا به نسخه انقلاب اسلامی و نسخه ملی خودمان عمل کردیم پیشرفت داشتیم و هرجا منتظر دست بیگانگان و نگاه و اقدام آنها بودیم کشور را هم معطل گذاشتیم.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: هرجا به دست توانای یک مدیر در حوزهای کار انجام شد، حوزه موفقیت ما بوده است و باید این اقتدار را هم حفظ کرد و هم ارتقا بخشید و یقین داریم به دست توانای مدیرانمان این اتفاق خواهد افتاد و آینده را بسیار روشن برای نظام اسلامی میبینم.