انتقاد سازمان عفو بین الملل از سیستم قضایی عربستان در سرکوب مخالفان
سازمان عفو بین الملل در نتیجه تحقیقات چندساله خود اعلام کرد عربستان از دادگاهی سری برای سرکوب مخالفان در عربستان استفاده می کند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ سازمان عفو بین الملل امروز، پنجشنبه ۱۷ بهمن اعلام کرد دولت عربستان از دادگاهی سری برای خاموش کردن مخالفتها علیه خود استفاده میکند.
به گزارش گاردین، سازمان عفو بین الملل امروز با انتشار نتیجه تحقیقات ۵ سال اخیر خود در مورد ۹۵ پرونده ارجاع داده شده به دادگاه قضایی ویژه در «ریاض»، اعلام کرد عربستان سعودی از دادگاه ویژه سری برای پروندههایی که از آنها به عنوان مقابله با تروریسم یاد میشود، استفاده کرده و فعالان و مخالفان را تحت پیگیرد قرار داده و به حبسهای طولانی و اعدام محکوم میکند.
براساس گزارش سازمان عفو بین الملل، عربستان طی محاکمههای ناعادلانه از قوانین ضد تروریسم و ضد جرایم سایبری برای محکوم کردن فعالان و نیز مخالفان دولت عربستان به ویژه اقلیت شیعه استفاده کرده است. در واقع دادگاه ویژه ریاض که در سال ۲۰۰۸ به منظور مقابله با جرایم مربوط به عضویت در گروه تروریستی «القاعده» تاسیس شد، به دادگاهی برای "تمسخر" عدالت مبدل شده است.
«هبا مورایف»، مدیر بخش غرب آسیا و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل در این مورد گفت: «مراحل مختلف رویههای قضایی دادگاههای مذکور با نقض حقوق بشر همراه بوده که شامل محرومیت از داشتن وکیل، بازداشت بدون ملاقات و محاکمه براساس اعترافهای به دست آمده تحت شکنجه میشود.»
بر اساس تحقیقات سازمان عفو بین الملل، احکام صادر شده توسط دادگاه ویژه ریاض، شامل ۲۰ حکم اعدام بوده که ۱۷ نفر از آنان تاکنون اعدام شده اند.
عربستان سعودی از زمان ولیعهدی «محمد بن سلمان» در سال ۲۰۱۷ تلاش زیادی کرده تا چهرهای مترقی از خود ارائه کند، اما این اقدامات تبلیغاتی با سرکوب گسترده مخالفان همراه بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *