بارگذاری بیش از ۵ هزار نظریه مشورتی در سایت/ در طول ۱۰ ماهه گذشته بیش از ۳۵۰۰ سئوال حقوقی پاسخ داده شده است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین مصدق معاون حقوقی قوه قضاییه در آیین رونمایی از سایت برخط (|آنلاین) نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، در جمع اصحاب رسانه به تشریح ابعاد و ظرفیتهای مختلف سایت، ضرورتهای راهاندازی، چگونگی بهرهمندی جامعه قضایی و حقوقی کشور از محتوای سایت و بیان برآیند حاصل از فعالیت این معاونت در حوزه نظریههای مشورتی طی ۱۰ ماهه سال جاری پرداخت.
وی در این نشست ضمن تبریک به مناسبت دهه فجر و چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این جلسه به منظور رونمایی از سامانه نظریات مشورتی اداره حقوقی است، اقدام بسیار بزرگی که بنده و همکاران قضایی و فرهیختگان جامعه علمی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی منتظر به سامان رسیدن این کار بودند.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق افزود: معاونت حقوقی قوه قضائیه در بازه زمانی کمتر از یک سال کارهای بسیار بزرگی را به انجام رسانده است، اداره کل حقوقی یکی از وظایف عمدهاش تفسیر و توضیح قانون است، یعنی قانون هر مقدار هم که با دقت نوشته شود گاهی برداشتهای متفاوتی از آن صورت میگیرد.
وی گفت: ۱۲ هزار قاضی در رسیدگی به پرونده، برداشتهای متفاوتی از ماده قانونی دارند که ممکن است شکلی، ماهوی یا حقوقی باشد و قضات دنبال این هستند از یک پیشکسوت بپرسند کدام نظر صائب است که تنها مرجع در اینجا اداره حقوقی است.
معاون حقوقی قوه قضاییه تصریح کرد: در این اداره گروههای تخصصی تشکیل میشوند که اخیرا تعداد این گروهها با توجه به کثرت استعلامات از ۶ گروه به ۱۲ ارتقا پیدا کرده و تا ۱۶ گروه قابل ارتقا است. در هر کمیسیون ۷ نفر از پیشکسوتان امر قضا حاضر هستند و یکی از اعضا طبق آیین نامه از اعضای هیات علمی دانشگاها است.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق بیان داشت: با توجه به آماری که داریم در طول ۱۰ ماهه گذشته حدود بیش از ۳۵۰۰ سوال پاسخ داده شده و حدود ۲ هزار نظریه مشورتی شده است. امروز به مرحلهای رسیدیم که در قوه قضاییه انتظارات و خواسته مردم و جامعه علمی و دانشگاهی بسیار بالاتر از دورههای قبلی است.
وی ادامه داد: در اداره حقوقی با توجه به کثرت سئوالات، وقتهای ۷ ماهه و گاهی یک ساله تعیین میشد، نظریه به عنوان نظریه علمی که از سوی پیشکسوتان صادر شده قابل توجه است، این زمانها تقلیل یافته و تا پایان سال جاری یا همین ماه تقریبا سوالات در تمام کارگروهها به صفر برسد.
معاون حقوقی قوه قضاییه بیان داشت: برنامه ما آن است از سال بعد با توجه به اینکه استعلام از طریق سیستم انجام میشود حداکتر زمان ارجاع و پاسخ دادن ۲۰ روز طول بکشد. یکی از کارهای بسیار مهم که بنده این آرزو را داشتم این بود که کلیه نظریات مشورتی در سیستم قرار گیرد و همه از آن استفاده کنند که امروز این اقدام شده است.
وی تصریح کرد: در سیستمی که امروز رونمایی میشود بیش از ۵ هزار نظریه مشورتی مربوط به سالهای ۹۱ تا ۹۸ در حال بارگذاری است و کلیه نظریات مشورتی از اداره حقوقی قابل جست و جو است که حدود ۳۰۰ سوال را در طول هفته همکاران پاسخ میدهند.
معاون حقوقی قوه قضاییه در ادامه با دعوت از فرهیختگان جامعه، اساتید دانشگاه، پیشکسوتان امر قضا درباره مسایل حقوقی گفت: این اساتید ما را درباره نظریات مشورتی و لوایح قضایی که در این معاونت تنظیم میشود یاری کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه به زودی یک سامانه راه اندازی میشود، افزود: تمام کارهایی که در این معاونت انجام میشود اعم از لایحه قضایی، آیین نامه، دستورالعمل و بخشنامه در این سامانه وجود دارد.
معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: بیش از ۴٠لایحه، بخشنامه و دستورالعمل در این معاونت تنظیم و به مراجع ذیربط ارجاع شده است.