هدف از اعزام پشتوانهها به تورنمنتهای بینالمللی کشتی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، متاسفانه این باور اشتباه که عملکرد تیمهای کشتی آزاد و فرنگی در تورنمنتها بر اساس کسب مدال ارزیابی میشود همچنان در تحلیل برخی کارشناسان دیده میشود، در حالیکه نباید از اعزام چهرههای جوان به تورنمنتهای مختلف توقع کسب مدال داشته باشیم و اصولا کشتیگیران جوان و کم تجربه برای کسب مدال راهی تورنمنتها نمیشوند بلکه هدف از اعزام آنها، آشنایی با اصول کشتی گرفتن در رده سنی بزرگسالان و تنه به تنه شدن با عنوانداران جهان و المپیک است. اما وقتی مسئولان ورزش و برخی اهالی رسانه از حضور در هر میدانی توقع کسب مدال داشته باشند، در آنصورت مسئولان فدراسیون کشتی و مربیان تیمملی ترجیح میدهند با حضور در مسابقات سطح پایین، خود را از گزند حواشی و نقدهای غیر اصولی، در امان بدارند.
اگر چنین نگاهی در ورزش کشورمان وجود نداشت، حدفاصل المپیک ۲۰۱۲ لندن تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو به تورنمنتهای مختلفی از جمله جامجهانی صرفا به عنوان ویترینی برای ارائه به علاقمندان کشتی و مقامات بالادستی نگاه نمیشد و بها دادن به چهرههای پر امید و مستعد در اولویت قرار میگرفت تاکنون بیشترین شانس را برای درخشش در المپیک توکیو داشته باشیم و در هر وزن کشتیگیرانی با تجربه و نسبتا مطمئن را در اختیار داشته باشیم که هراسی برای اعزام آنها به میدان بزرگ المپیک به دل راه ندهیم. اما افسوسمان زمانی دوچندان میشود که درخشش نوجوانان و جوانان کشورمان در سالهای گذشته و کسب عناوین مختلف توسط جوانانی مانند سرمستی، ایمان صادقی، جابر صادقزاده و ... در رقابتهای جوانان جهان را به یاد بیاوریم و حالا اثری از آنها در تیمملی نباشد، در حالیکه بازندههای آنها در معیت تیمملی سایر کشورها مدالهای جهانی را درو میکنند و دندان خود را برای مدالهای المپیک تیز کردهاند.
با این تفاسیر اگر هدف اصلی ما درخشش در المپیکها باشد، نباید به خاطر عدم نتیجه گیری پشتوانهها در تورنمنتهایی که حدفاصل المپیکها برگزار میشود کسی را مورد مواخذه قرار بدهیم و اجازه بدهیم سرمربی تیمملی اهدافی که در سر دارد را دنبال کند و بدون استرس برنامههای خود را پیگیری کند.
البته این موضوع در سال المپیک کاملا متفاوت است و طبیعتا کادرفنی باید برای انتخاب بهترین نفرات جهت اعزام به المپیک از وجود بهترین کشتیگیران در تورنمنتها استفاده کند.