ضربههای مغزی و سرگردانیهای رسانهای؛ پسلرزههای سیلی سَخت ِ سپاه ادامه دارد
یک تحلیلگر مسائل بینالملل معتقد است رسانههای آمریکا از سویی مایل هستند مواردی از حوادث عینالاسد را رسانهای کنند تا دروغگویی ترامپ آشکار شود و از طرفی نمیخواهند قدرت ایران را در انهدام یک پایگاه مهم آمریکا و ناتوانی کشورشان در دفاع از آن، بزرگ کنند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی میزان، ساعت ۱:۳۰ بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی پایگاه نظامی عینالاسد در عراق که یکی از مهمترین مراکز تجمع نظامیان تروریست آمریکاست مورد هدف موشکهای کاملاً ایرانی قرار گرفت. این رخداد تاریخی پنج روز پس از آن اتفاق افتاد که شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و یارانش در نزدیکی فرودگاه بغداد با حمله مستقیم رژیم تروریستپرور آمریکا به شهادت رسیدند. در واکنش به این حادثه، موضوع انتقام سخت مطرح شد که در فاز اول آن پایگاه عینالاسد به عنوان پایگاهی که حمله به کاروان شهید سردار سلیمانی از آنجا طراحی شده بود، مورد هدف موشکهای ایران قرار گرفت.
اولین عکسالعمل دونالد ترامپ رئیس رژیم آمریکا به حمله موشکی ایران، رد هرگونه آسیب به نیروهای تروریست آمریکایی مستقر در این پایگاه نظامی بود. در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از واشنگتن به نقل از رئیسجمهور آمریکا نوشت: «هیچ سرباز آمریکایی در اثر این حملات آسیب ندیدند.» وی همچنین آسیبهای وارده به تأسیسات و ساختمانها را ناچیز دانست.
این در حالی بود که از سال ۲۰۰۳ عینالاسد یکی از مهمترین پایگاههای نظامی آمریکا در عراق بوده و امروز نقش مهمی در تأمین سوخت و تدارکات برای نیروهای تروریست آمریکایی ایفا میکند. تصاویر ماهوارهای نیز مؤید وجود آشیانههای متعدد هواپیماها و انبارهایی است که بدین منظور مورد استفاده قرار میگرفتند؛ لذا در شرایطی که رسانههای داخلی آمریکا همسو با ترامپ بر عدم خسارات جانی در حمله موشکی ایران تاکید داشتند، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: «حمله ایران، زرادخانه موشکیای را معرفی کرد که با کمال بلوغ، همراه با دقت و دارای قابلیت تهدید و بازدارندگی در برابر دشمنان منطقهای این کشور است.».
- بیشتر بخوانید:
انتقام ششم؛ حتی از عقربههای ساعت
اما کمتر از یک هفته از این اتفاق، گزارشهایی از آسیبدیدگی یازده سرباز آمریکایی در اثر حملات موشکی ایران منتشر شد. طبق گزارش دویچه وله این آسیبدیدگیها نشانههایی از ضربه مغزی بودند و سربازان تروریست آمریکا برای مداوا به بیمارستان نظامی آمریکا در ایالات راینلندفالتس آلمان و مرکز درمانی آمریکا در کویت منتقل شدند.
در پی انتشار این خبر، ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی خود در داووس مجبور شد، اظهارات پیشین خود را پس بگیرد: «من شنیدهام که برخی از این سربازان دچار سردرد و یکی دو چیز دیگر شدهاند! من میتوانم به شما اطمینان بدهم که موضوع خیلی جدی نیست.»
- بیشتر بخوانید:
چرا آمریکا تعداد کشتههای عینالاسد را مخفی میکند؟
فارغ از بحث جدی یا غیر جدی بودن نوع آسیبدیدگی سربازان ترویست حاضر در عینالاسد، تصحیح نقل قول قبلی از سوی ترامپ مؤید نشانههای واضحتری از پنهان کردن واقعیات بود. چنانکه طبق گزارش دویچه وله علاوه بر یازده نفری که در مرحله نخست برای مداوا عراق را ترک کردند، ۱۰ سرباز تروریست دیگر نیز برای معایات پزشکی به بیمارستان نظامی آمریکا در آلمان منتقل شدند.
با توجه به آشکار شدن برخی زوایای حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد، ژنرال آلکسوس گرینکویچ، یکی از فرماندهان نیروی هوایی آمریکا که چند روز پس از حملات موشکی، از عین الاسد دیدن کرد به خبرنگاران گفت: «در شرایط کنونی برآورد دقیق شدت آسیبدیدگی سربازان در اثر حملات موشکی و جدی بودن ضربه مغزی آنها ممکن نیست و نیاز به فرصت بیشتری برای معاینات پزشکی وجود دارد!».
اما این پایان کار نبود. در حالی که سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا) در اولین واکنش، آسیب مغزی یازده سرباز را تایید کرد، لوییس مارتینز، خبرنگار شبکه ABC آمریکا نوشت: «سنتکام تایید کرد «تعداد بیشتری» از سربازان آمریکا به بیمارستان نظامی در آلمان فرستاده شدند.»
در همین حال یک نماینده کنگره آمریکا خواستار شفافسازی وزارت جنگ آمریکا(پنتاگون) از میزان تلفات عین الاسد شد. در ادامه اطلاعرسانی قطرهچکانی از سوی مقامات نظامی آمریکا، چند روز قبل وزارت جنگ آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد: «تاکنون ۳۴ سرباز آمریکایی در اثر حمله موشکی ایران به عینالاسد دچار آسیب مغزی شدهاند.»
اگرچه تا امروز این رقم از سوی مقامات رسمی آمریکا افزایش نیافته است، اما تجربه بررسی همین یک خبر نشان میدهد آثار و تبعات حمله موشکی بسیار فراتر است و دولت ترامپ صرفا تحت فشار افکار عمومی و همچنین درز برخی اخبار محرمانه، مجبور شد تعداد سربازان تروریست آسیب دیده را تغییر دهد. این در حالی بود که یک روز پس از ضربه موشکی ایران، رسانههای غربی و برخی مقامات آمریکایی تلاش داشتند این سناریو را القا کنند که جمهوری اسلامی ایران به طور عمد به گونهای عینالاسد را هدف قرار داد که صدمه جانی متوجه آمریکا نشود. در همین راستا رویترز - خبرگزاری انگلیسی که اخیراً جعل اخبار را در دستور کار قرار داده است - نوشت: «براساس ارزیابیهای اطلاعاتی، ایران بهطور عمدی طوری هدفگیری کرده بود که نیروهای آمریکایی را مورد اصابت قرار ندهد.» نوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا نیز در مصاحبه با شکبه تندرو و ضدایرانی فاکس نیوز گفت: «به نظر من کاری که ایرانیها انجام دادند به شدت دقیق و برنامهریزی شده بود و آنها عمداً از کشتن آمریکاییها خودداری کردند.» واشینگتنپست هم به نقل از یک مقام نظامی که در زمان حمله به عینالاسد در آنجا حضور داشت نوشت: «در نتیجه این حملات موشکی، فقط دست کم دو نظامی آمریکایی از پنجره یک برجک به بیرون پرتاب شده و دهها نفر دیگر نیز از حال رفتند.»
- بیشتر بخوانید:
پروژههای ناکام «امپراتوری خبری صهیونیسم» علیه ایران
خبرسازی دروغ از آثار حمله موشکی ایران با اظهار نظر ترامپ آغاز شد. وی تلاش کرد با اعلام اینکه هیچ سرباز آمریکایی در این حمله موشکی آسیب ندیده است، آن را اتفاقی کم اهمیت و خنثی نشان دهد. در حالی که گذر زمان خلاف این اظهارات را اثبات کرده و خواهد کرد. این در حالی است که چند روز قبل تارنمای خبری آمریکایی هیل (The Hill) نوشت: «ترامپ در مدت سه سال ریاست جمهوری خود ۱۶ هزار و ۲۴۱ حرف غیرواقع، دروغ و یا گمراه کننده گفته است.» این گزاره می7تواند به خوبی نشان دهد تا چه اندازه میتوان سخنان رئیسجمهور آمریکا را در خصوص اتفاقات رخ داده در پایگاه عینالاسد مبتنی بر واقعیت دانست.
چرا رسانههای آمریکایی سکوت کردند؟
اظهارات ترامپ برای کوچک نشان دادن حمله انتقامی ایران را میتوان با توجه به رویکرد وی در بیان خلاف واقع حوادث به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و مسئله استیضاحش ارزیابی کرد اما این سؤال مطرح است که علت سکوت رسانهها برای بررسی حادثه عین الاسد در به اصطلاح بزرگترین دموکراسی! جهان چیست؟
در این باره محمد مرندی کارشناس مسائل امور بینالملل به خبرنگار میزان گفت: «در آمریکا بر خلاف تصور عمومی ما، رسانهها نسبت به نیروهای مسلح بسیار بسیار محترمانه برخورد میکنند. در حالی که ممکن است در ایران برخی سعی کنند اقدامات سپاه یا قسمتهای مختلف نیروهای نظامی را زیر سؤال ببرند، این موضوع هرگز در رسانههای آمریکایی دیده نمیشود. حتی زمانی هم که آمریکا به کشور تجاوز میکند و غیرنظامیان را میکُشد، رسانههای این کشور اقدامات نیروهای مسلح را مورد نقد و چالش جدی قرار نمیدهند.»
وی ادامه داد: «از طرف دیگر، در آمریکا در بحث سیاست خارجی انسجام بسیار زیادی بین گروههای سیاسی وجود دارد. اگرچه رسانهها در حوزه مسائل داخلی نقدهای در چارچوبی ارائه میدهند اما نسبت به سیاست خارجی و جنگهای آمریکا در جهان، اجماع نظر دارند. در موضوع شهادت سردار سلیمانی هم ممکن است عدهای در داخل آمریکا اظهار کنند این اقدام، کار عاقلانهای نبود، اما همگی اتفاق نظر دارند که حق این فرمانده بود! به طور خلاصه آنکه مقامات ارشد و رسانههای بزرگ آمریکا بر سر این گفتمان که غربیهای سفیدپوست خوب و مابقی به ویژه تیرهپوستان و مسلمانان بد هستند، اجماع دارند.»
- بیشتر بخوانید:
دَستِ راستِ ناخدایِ باخدایِ انقلاب
این تحلیلگر مسائل بینالملل علت انتشار اخبار جدید در خصوص میزان آسیبدیدگی سربازان تروریست آمریکایی در عین الاسد را در اختلاف رسانههای حزب رقیب با ترامپ دانست و تصریح کرد: «رسانههای رقیب در دوگانگی آشکار کردن دروغهای ترامپ و ارائه تصویری منفی از وی در میان افکار عمومی و تاکید بر بد بودن جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. از سویی مایل هستند مواردی از حوادث عینالاسد را رسانهای کنند تا دروغگویی ترامپ آشکار شود و از طرفی نمیخواهند قدرت ایران را در انهدام یک پایگاه مهم آمریکا و ناتوانی کشورشان در دفاع از آن، بزرگ کنند.»
بنابراین اطلاعات اندکی که در روزهای اخیر درباره وضعیت سربازان تروریست آمریکایی منتشر میشود، بیش از آنکه تلاش رسانهها و خبرنگاران این کشور در جهت شفافسازی و اطلاع رسانی مبتنی بر واقعیت باشد، گویای اختلاف درونی احزاب رقیب این کشور و تلاش برای اثبات تصویر دروغگوی ترامپ است.
- بیشتر بخوانید:
آدرس غلط روشنفکران لیبرال
براین اساس رسانهها و افکار عمومی داخل ایران نباید مبنای تحلیل خود از آنچه در عینالاسد به وقوع پیوست را آمار ارائه شده از سوی رسانههای آمریکایی قرار دهند. زیرا همان طور که اشاره شد این اعداد هم در راستای بازیهای سیاسی منتشر میشود و نمیتواند نشان دهنده واقعیات میدانی باشد. از این رو آمار نیروهای نظامی کشور منبع مطئنی برای استناد است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *