ترفندی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس مرگبار کرونا
به گزارش گروه فضای مجازی ، «محمدرضا قاسمی راد» در رابطه با کرونا ویروس جدید، اظهار کرد: کرونا ویروسها معمولاً طیفی از بیماریها را شامل میشوند که از یک سرماخوردگی ساده تا بیماریهای خطرناکی مانند سارس را در برمیگیرد و هر چند سال یک بار به دنبال جهشهای آنتیژنی، بیماری خطرناکتری را به وجود میآورند.
وی به انواع جهشیافتهای از این ویروس اشاره و تصریح کرد: ویروس «سارس» در سال ۲۰۰۲ از کشور چین نشات گرفته و منجر به مرگ بیش از ۷۰۰ نفر در دنیا شد و ویروس «سندروم تنفس خاورمیانه» در سال ۲۰۱۴ از کشور عربستان شروع و منجر به مرگ بیش از ۸۰۰ نفر شد که هر دو این ویروسها از انواع جهش یافته کروناها بودند.
این متخصص بیماریهای عفونی، کرونای جدید را نیز از انواع جهش یافته کروناها دانست و در رابطه با این ویروس، گفت: کرونای جدید تاکنون منجر به ابتلای بیش از پنج هزار نفر و مرگ و میر حدود ۲۰۰ نفر در دنیا شده است.
وی فراگیری و انتقال پذیری این بیماری را از علل مهم خطرناک بودن آن عنوان کرد و گفت: کرونای چین که از استان یوهان در این کشور شایع شده، تاکنون منجر به مبتلا شدن افراد زیادی در تمام قارههای دنیا شده است که در بررسیهای انجام شده اکثر مبتلایان به نوعی با این استان ارتباط داشتند.
قاسمیراد با اشاره به منشا ابتلای این نوع بیماری، بیان کرد: این بیماری همانند دو نوع قبلی کرونا، منشا حیوانی دارد و براساس شواهد این بیماری از خفاشها به مار و از مار به انسان منتقل شده است.
وی با بیان این که علائم بیماری کرونا ویروس جدید مشابه سرماخوردگی، اما با شدت بیشتری است، گفت: این بیماری در ابتدا شبیه سرماخوردگی و آنفلوانزاست و دارای علائم تنگی نفس، سرفه، تب سردرد و درد تمام بدن است، اما اگر بیماری شدیدتر شود، تنفس فرد سخت و سختتر شده و در مراحل بعدی ممکن است فرد را به نارسایی تنفسی و سایر ارگانها مانند کلیهها و در نهایت به مرگ دچار کند.
این متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر این که بیماری کرونا ویروس جدید تنها سه درصد مرگ و میر داشته است، گفت: این بیماری به علت همه گیری بسیار بالا، تعداد زیادی از افراد را بیمار کرده و موارد مرگ و میر را افزایش داده و این در حالی است که درمان اختصاصی و واکسنی هم برای درمان و پیشگیری ندارد.
وی به استفاده از درمانهای حمایتی و نگهدارنده برای افراد مبتلا به کرونا ویروس جدید اشاره کرد و گفت: با استفاده از این داروها تلاش میشود تا از ارگانهای اصلی فرد محافظت شود تا فرد دچار مشکلات جدی نشود.
قاسمی راد افزود: از انجایی که این بیماری به سهولت از بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوانزا قابل تشخیص نیست باید دقت لازم در پیشگیری و درمان آن انجام شود و افراد بیمار، جداسازی شده و در تماس با سایر افراد قرار نگیرند.
وی راههای انتقال این بیماری را از دو طریق تنفسی و تماسی عنوان کرد و گفت: به منظور پیشگیری از این بیماری استفاده از ماسک و پرهیز از ارتباط با افراد بیمار و سرماخورده الزامی است، از طرفی شدیداً تاکید میشود تا افراد از روبوسی و دست دادن پرهیز کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: به منظور جلوگیری از بیماری کرونا ویروس جدید از راه تماسی، باید افراد به طور مداوم و بسیار زیاد نسبت به شست و شوی دستها با محلولهای الکلی اقدام کنند.
وی به ضرورت حضور نیافتن در مراکز و مراسمهای عمومی و شلوغ اشاره و خاطرنشان کرد: اگر حضور در چنین مراسمهایی اجباری بود باید حتماً در این اماکن از ماسک استفاده کرد و نکات بهداشتی رعایت شود.
قاسمیراد به وظایف دولت در این زمینه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دولت باید هر چه سریعتر نسبت به ارتقای آگاهی و آموزش عمومی جامعه اقدام کند و دانش جامعه را نسبت به بهداشت و درمان این بیماری ارتقا دهد که در این زمینه رسانهها و صدا و سیما نقش مهم و موثری دارند.
وی افزود: تیمهای پزشکی و درمان آمادگی کامل برای مقابله با این ویروس را دارند و باید هر نوع پذیرش سرماخوردگی و علائم مشابه را به منظور پیشگیری از کرونا ویروس جدید، منتقل و از سایر افراد جدا کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی از الزام بررسی و جداسازی افراد مشکوک به بیماری کرونا در مبادی ورودی فرودگاهها نیز خبر داد و گفت: این که کرونا از مرحله انتقال از طریق حیوانات به انسان به حالت انتقال انسان به انسان رسیده، زنگ خطری جدی برای تمام کشورهاست.
قاسمی راد در پایان با تاکید بر این که پرندگان خواستگاه این بیماری هستند، گفت: هنوز تحقیقات در مورد انتقال این بیماری از طریق حیوانات دیگر در حال انجام است، اما در حالت کلی باید با فرض این که همه چیز و همه جا آلوده به این ویروس است، از خود مراقبت کنیم.