کارنامه دادگستری استان مازندران در زمینه ایجاد تحول در دستگاه قضایی/ از صدور ۵ هزار و ۷۴۲ رای جایگزین حبس تا اعاده ۱۲۹ هکتار اراضی در ۹ ماهه سال ۹۸/ ۱۰۵ واحد تولیدی احیا شد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، از ابتدای انتصاب آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه رویکرد تحولی همواره یکی از مهمترین راهبردهای رئیس دستگاه قضایی بوده است.
آیت الله رئیسی دوم تیرماه در یک گفتوگوی تلویزیونی در خصوص حکم مقام معظم رهبری در انتصاب وی بیان کرد: اساس این حکم آن است که باید تحولی در دستگاه قضایی صورت گیرد. اولین گام در این تحول، شناخت وضعیت موجود و شناسایی مشکلات است.
با توجه به متن حکم رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیس قوه قضاییه، تحول در دستگاه قضا با جدیت دنبال میشود و در این میان دادگستریها که در هر یک از استانها به شهروندان خدمات قضایی ارائه میدهند نیز نقشی را در مسیر تحول ایفا میکنند، لذا واکاوی در کارنامه دادگستری در هر یک از استانها میتواند نشان دهد که دستگاه قضایی تا چه میزان در مسیر تحولی خود پیش رفته است.
در ادامه به اقدامات و عملکرد دادگستری استان مازندران در دوره تحول اشاره میشود:
حجت الاسلام اکبری رئیس کل دادگستری استان مازندران در تشریح اقدامات و دستاوردهای دستگاه قضایی این استان به آمار ۹ ماهه مجازاتهای جایگزین حبس اشاره کرد و گفت: اعمال مجازاتهای جایگزین حبس نیز از اولویتهای مهم دستگاه قضایی استان است و صدور مجازاتهای جایگزین حبس بر مبنای قانون، نقش بسیار مهمی در جهت کاهش جمعیت کیفری استان دارد.
رئیس کل دادگستری استان مازندران افزود: با توجه به ضرورت این امر در سال جاری ۵ هزار و ۷۴۲ رای جایگزین حبس صادر شده که نشان از توجه دادگستری استان مازندران به این موضوع دارد.
حجت الاسلام اکبری به میزان پروندههای وارده و مختومه دادگستری استان مازندران در ۹ ماه سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: ۵۶۲ هزارو ۹۷۱ فقره پرونده وارده و ۵۷۶ هزار ۸۱۷ فقره پرونده مختومه گردیده است.
وی افزود: همچنین ۱۷۸ هزار ۷۶۴ فقره پرونده هنوز باقی مانده است که تلاش داریم آنها را تعیین تکلیف کنیم.
وی در تشریح دیگر اقدامات دادگستری استان مازندران به آمار صلح و سازش شورای حل اختلاف در ۹ ماه سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار صلح و سازش در سال جاری پرونده با قابلیت سازش ۸۱ هزار ۱۷۲ پرونده و پرونده منجر به سازش شده ۱۷ هزار ۵۵۱ بوده است.
رئیس کل دادگستری استان مازندران یادآورشد: در ۹ ماه سال جاری، ۱۲ نفر محکوم به قصاص نفس با همکاری اعضای شورای حل اختلاف در استان و با رضایت اولیای دم از دار مجازات رهایی پیدا کردند.
وی به عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مازندران در ۱۰ ماهه اول سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸، تعداد متقاضیان واحدهای تولیدی و شرکتها به عدد ۱۱۶ رسید. همچنین تعداد جلسات برگزار شده ۱۰۵، تعداد مصوبات ۹۳، احیای واحد تولیدی ۱۰۵ و تعداد مکاتبات در طول سال نیز ۶۴۸ مورد بوده است.
رییس کل دادگستری استان مازندران با اشاره به بازدید از حوزههای قضایی استان، افزود: ۴۰ بازدید از ۳۰ حوزه قضایی استان و همچنین از دادگاههای تجدید نظر، دادگستری، دادسرا، دادگاه انقلاب، شورای حل اختلاف و ساختمان شماره ۲ دادگستری استان در ۹ ماهه سال جاری صورت گرفت.
وی افزود: اقداماتی هم در حوزه خلع ید اراضی ملی استان اعم از جنگل، مرتع و اراضی مستحدث ساحلی طی ۹ ماهه نخست سال جاری صورت گرفت که بر اساس آن تعداد پروندههای منتهی به صدور حکم حدود ۴۶۳ پرونده بوده است که تعداد متهمین پرونده به عدد ۵۴۵ رسیده است.
رئیس کل دادگستری استان مازندران یادآور شد: میزان مساحت اراضی اعاده شده (هکتار) ۱۲۸.۹۲۰۷ و حدود ۱۲۹ هکتار بوده است که ارزش ریالی اراضی اعاده شده بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.