۳۲ تصفیه خانه در دولت دوازدهم افتتاح شد/ برخورداری ۱۰ هزار و ۶۰۰ روستا از شبکه آب پایدار
وزیر نیرو گفت: از مجموع ۱۵۱ تصفیهخانه بزرگ آب که از ابتدا در کشور ساخته شده، ۲۷ مورد مربوط به قبل از انقلاب بوده و از مابقی تصفیهخانهها که در چهار دهه ساخته شده، ۳۲ تصفیهخانه مربوط به دولت دوازدهم بوده است.
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان امروز سهشنبه در آیین بهرهبرداری از فاز دوم تصفیهخانه هفتم آب و طرحهای صنعت آب و برق استان تهران که با حضور رئیس جمهور صورت گرفت، اظهار کرد: از جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفری این استان، ۱۰ میلیون نفر ساکن تهران بزرگ هستند و حدود یک ششم جمعیت کشور در این استان جای گرفته و این حاکی از اهمیت توجه به تامین و توزیع آب، جمعآوری فاضلاب و تصفیه و استفاده مجدد از آن است.
وزیر نیرو گفت: کارگزاران جمهوری اسلامی سودای رضامندی و خدمت کردن به مردم را دارند و ما این توفیق را پیدا کردیم که احساس دلسوزی و رضامندی برای مردم را با اجرای مهمترین طرحهای حیاتی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه وظیفه مشترک همه ما افزایش احساس رضامندی مردم است، گفت: در چارچوب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران تاکنون با احتساب پروژههای امروز در ۲۲ استان، ۱۳۳ پروژه مهم آب، برق و فاضلاب را با سرمایهگذاری حدود ۱۹ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان افتتاح کردیم که ۲۷ پروژه مهم از این مجموع امروز به دست رئیس جمهوری در استان تهران افتتاح میشود.
اردکانیان اظهار کرد: مهمترین این پروژهها در استان تهران، واحد دوم تصفیهخانه هفتم تهران است که بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت را در شهرهای پاکداشت، ورامین، قرچک و پیشوا زیر پوشش خواهد برد، علاوه بر این ۲۰ پروژه خرد و کلان برق با ۲۷۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری در تهران، قرچک، ورامین و اسلامشهر و سه نیروگاه خورشیدی با ۱۲۷ میلیارد تومان سرمایهگذاری در ری و دماوند و آبرسانی به ۷۲ روستای پرجمعیت با ۱۴۶ هزار نفر جمعیت با ۵۰ میلیارد تومان و تاسیسات فاضلاب در منطقه امامزاده داود بهرهبرداری میشود.
وی ادامه داد: مجموع پروژههای این هفته که در طلیعه دهه فجر در استان تهران و با حضور رییس جمهوری افتتاح میشود بالغ بر ۱۰۷۹ میلیارد تومان است.
وزیر نیرو با بیان اینکه این افتتاح خوشبختانه همزمان با آغاز به کار شرکتهای آب و فاضلاب استانی است، گفت: این طرحها اگرچه مهم هستند، اما دستاوردهای دولت دوازدهم منحصر و محدود به طرحهای سازهای نیست، در بخش غیرسازهای هم تدبیرهای ارزندهای اندیشیده شده که میتوانیم نتیجه آن را در سرعت گرفتن پروژههای آب و فاضلاب ببینیم.
وی ادامه داد: این شرکتها پیشتر با شرایط ناهمگون خدمت میکردند که با تصویب شورای عالی اداری و تایید دولت و هیئت وزیران و دیگر دستگاههایی که باید از این حرکت حمایت میکردند در آستانه فعالیت شرکتهای یکپارچه آب و فاضلاب استانی هستیم و این بدان معنا است که مجموعه سرمایهها اعم از منابع انسانی، تجهیزات، ظرفیتهای مهندسی، مدیریتی و انسانی و مالی بهطور یکپارچه در شهر و روستا بهکار گرفته خواهد شد.
وی افزود: امید است این حرکت بسیار ارزنده آبرسانی روستایی را که به ویژه از سال ۹۳ تاکنون در دولت دوازدهم منشاء تاثیرات فراوانی بوده و توانستهایم بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ روستا را با جمعیت بیش از ۷ میلیون نفر به شبکه آب پایدار و سالم وصل کنیم در پرتو این یکپارچکی، توسعه داده و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ سه میلیون نفر دیگر از روستاییان به این مجموعه بهرهمند بپیوندند و فصل تازهای در موضوع جمعآوری و تصفیهخانه فاصلاب در روستاها گشوده شود.
وزیر نیرو افزود: در تهران به لحاظ مجموع حساسیتهای موجود که هر پایتختی از این حساسیتها برخوردار است، فعالیتهای بسیار ارزندهای در دست انجام قرار دارد.
اردکانیان گفت: در زمینه احداث تصفیهخانه آب که بعد از احداث سد و کانالهای انتقال برای بهرهمندی مردم در بخش شرب و بهداشت و حتی دیگر بخشها نیازمند این سازههای مهم هستیم، پیشرفت قابل ملاحظهای داشتیم.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۵۱ تصفیهخانه بزرگ آب که از ابتدا در کشور ساخته شده، ۲۷ مورد مربوط به قبل از انقلاب بوده و از مابقی تصفیهخانهها که در چهار دهه ساخته شده، ۳۲ تصفیهخانه مربوط به دولت دوازدهم بوده است.
اردکانیان گفت: در ۳۵ سال قبل از این دولت بهطور متوسط سالانه ۲.۶ تصفیهخانه احداث شده و در طول ۶ سال گذشته این عدد دو برابر شده است. یعنی تعداد تصفیهخانههای آب طراحی شده، ساخته و بهرهبرداری شده از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون نسبت به قبل آن بیش از ۲ برابر است و با ۲۶ تصفیهخانه دیگر که تا نیمه ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد این افزایش به سه برابر خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه ما فقط برای دولت دوازدهم کار نمیکنیم، تصریح کرد: موضوع آب بویژه در کلانشهرها باید ناظر بر دهههای پیش رو باشد و برای سال ۱۴۱۵ طرحهای ما در دست اجراست.
وزیر نیرو افزود: طبق محاسبات حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب کسری خواهیم داشت که بنا داریم این کسری را با تمرکز و توجه به اصلاح شبکهها و کاهش هدررفت آب جبران کرده و بتوانیم با هماهنگی نزدیک به شهرداری تهران حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت که در سال برای فضای سبز، غیر شرب و بهداشت صرف میشود را با پسابهای تصفیه شده جایگزین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع علاوه بر اینکه به تعادلبخشی سفرهها و کاهش فرونشست زمین در جنوب تهران کمک میکند، رونق کشاورزی موجه، مقرون بهصرفه و تامین حقابههای کشاورزان را نیز بهدنبال خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *