لزوم اشتغالزایی برای فرزندان بازنشستگان

12:33 - 07 بهمن 1398
کد خبر: ۵۹۰۸۳۵
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید برای ایجاد اشتغال برای فرزندان بازنشستگان تلاش کرد، این احساس همدردی به آن‌ها تشفی خاطر می‌دهد و این کار‌ها شدنی است.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در آیین معارفه مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: مشکلات زیادی در زندگی بازنشستگان وجود دارد و برخی از آن‌ها برای یک زندگی معمولی و آبرومند در تلاش هستند، بنابراین کار و خدمت در نهاد‌های خدمت رسان، چون صندوق بازنشستگی کشوری نیازمند ایجاد احساس مشترک و همدلی است.

شریعتمداری ضمن قدردانیاز تلاش‌ها و خدمات سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری در چندماه گذشته گفت: ایزدی از نزدیک با مسائل صندوق آشنایی داشتند و با حضور ایشان، کمبود مدیرعامل احساس نمی‌شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه امروز امانت بزرگی به دست افتخاری سپرده می‌شود، افزود: رهبری در جایی در بیاناتشان گفتند که توجه به بازنشستگان عین وفاست، بنابراین وفاداری ایجاب می‌کند که به کسانی که سال‌های متمادی خدمت کرده اند، احترام و عزت گذاشته شود و این نگاه باید همیشه در مجموعه این سازمان ساری و جاری باشد.


وی با اشاره به برکناری یکی از مدیران شرکت‌های زیرمجموعه به دلیل دریافت حقوق بالا افزود: به تازگی به محض اطلاع یکی از مدیرانی که بیشتر از میزان تعیین شده حقوق دریافت می‌کرد را به دلیل عدم رعایت مقررات برکنار کردم.


شریعتمداری با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی کشوری یک سازمان فرهنگی و اجتماعی برای خدمت به بازنشستگان کشوری است، گفت: در اینجا عصاره فضائل جمع اند. بازنشستگان صندوق از وزارتخانه و سازمان‌های دولتی هستند و این جلوه سازمان باید مورد توجه و تاکید باشد.


وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه نباید از مسئولیتمان فاصله بگیریم، گفت: باید خود را در بین بازنشستگان ببینیم، با آن‌ها ارتباط و تعامل داشته باشیم، تشکل هایشان را محترم بشماریم، با ایشان ارتباطات تشکیلاتی و منظم داشته باشیم، آنان را تکریم کنیم و مسائل و مشکلاتشان را جدی بگیریم.


ویبا بیان اینکه صیانت از آنچه متعلق به بازنشستگان است باید با حداکثر توانایی انجام شود، گفت: دارایی‌های بازنشستگان، ارزش دادن به دارایی‌های آنان، حرکت به سمت یک نظام مالی سودده با پرتفوی ارزشمند از جمله اهداف این صندوق است و همه صندوق‌های بازنشستگی دنیا هم با در پیش گرفتن همین رویکرد کمتر بنگاه داری می‌کنند.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۵۰۰ روز تا پایان این دولت باقی مانده است، افزود:در این مدت باید چارچوب مناسبی برای فعالیت درنظر گرفته شود. مهمترین آن سند راهبردی است که با کمک لشکربلوکی و دیگر کارشناسان و مشاوران متخصص در دو بخش تهیه شده است، در نگاه کلان، موضوع صندوق بازنشستگی به طور کلی مطرح است و بخش دوم آن مربوط به اداره مناسب صندوق بازنشستگی و رساندن آن به جایگاه واقعی است که آن هم باید جدی گرفته شود.


وی با بیان اینکه هیات مدیره صندوق بازنشستگی تا همین جای کار روی چارچوب موجود، نظر هماهنگی دارد، ادامه داد: مسائل بسیار روشن و بدیهی است و در حکم افتخاری بر آن هم تاکید کرده ام و حتما مورد توجه ایشان هم هست. خوشبختانه پلتفرم خوبی برای هدایت و اداره صندوق وجود دارد که این چارچوب می‌تواند روز به روز اصلاح شود.


شریعتمداری با تاکید بر ظرفیت‌های موجود در صندوق بازنشستگی کشوری ازجمله وجود هیات مدیره توانا، آن را ذخیره ارزشمندی در اختیار مدیرعامل جدید این صندوق برشمرد و خطاب به مدیرعامل جدید گفت: توصیه می‌کنم تعامل پایداری با اعضای هیات مدیره داشته باشید.


اهمیت و توجه مشارکت موضوع دیگر مورد اشاره وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست بود؛ او با تاکید بر اهمیت استفاده از نظرات و دیدگاه‌های کارشناسی، به موضوع رشد از درون اشاره کرد و گفت: بدنه بسیار خوبی در حوزه‌های کارشناسی در صندوق وجود دارد، شما به عنوان مدیرعامل مختارید هر تغییری که خواستید ایجاد کنید، ولی صندوق بازنشستگی ظرفیت‌های قوی دارد.


شریعتمداری تاکید کرد: باید تلاش کرد تا در چارچوب کارشناسی تصمیم گرفته شود و صندوق از اینکه پروژه‌های فعلی به عنوان گرفتاری برای آیندگان معرفی شوند، بری باشد.


وی استفاده از جوانان و صبوری کردن در برابر آنان را امر مهمی در مدیریت سازمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه معرفی کرد و گفت: این وظیفه ماست که افراد را با سطح دانش بالا و تجربه متوسط به میدان بیاوریم تا سکانداری کنند و بیاموزند.


وی جوانگرایی را یکی از معیار‌های مهم در انتخاب مدیران دانست و افزود: البته این رویکرد هرگز به معنی عدم توجه به شایستگی شایستگان نیست، در مقام اجراو در موقعیت‌هایی که نیاز به ایده‌های نو و خلاقیت وجود دارد، استفاده از جوانان کمک کننده است.


وزیر تعاون در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت برابری در مناصب و موقعیت‌های اداری، گفت: همه افرادی که زیر پرچم جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند، برابرند. تفاوت‌های قومی، نژادی، فرهنگ، زبان و... نمی‌تواند موجب برتری گروهی بر گروه دیگر باشد.


وی با بیان اینکه رهبری موافق هیچ نوع تبعیضی در این عرصه‌ها نیستند، افزود: ایران متعلق به همه ایرانیان است.
وی گفت: موضوع دیگر پایداری صندوق بازنشستگی است. این صندوق از ابتدا با گرفتن ۲۲ درصد حق بیمه گرفتار مسائلی بوده است و باید اصلاحات ساختاری و پارامتریک اعمال شود.


وی با بیان اینکه اصلاحی که سفره امروز بازنشستگان را کوچک کند مورد قبول نیست، افزود: می‌توانیم برای کسانی که می‌خواهند تازه به عنوان بیمه پرداز وارد شوند شرایط جدیدی در نظر بگیریم.


شریعتمداری با اشاره به اینکه باید با تمام توان برای کم کردن فاصله میان شاغلان و بازنشستگان تلاش کرد، گفت: البته منابع محدود است، ولی باید به این موضوع توجه داشت که در شرایط تحریمی بیشترین فشار روی کسانی است که درآمد‌های ثابت دارند.


وی همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان را موضوع مهمی دانست که نیازمند مذاکره و تلاش در مجلس است و ادامه داد: می‌توان بدون وارد کردن فشار بیشتر بر دولت این مشکل را مرتفع کرد.


وزیر تعاون با اشاره به اهمیت بیمه درمان بازنشستگان گفت: مساله بیماری و درمان از مسائل مهم دوران سالمندی است و بخشی از امنیت خاطر سالمندان را به خود اختصاص می‌دهد. در حقیقت، پشتوانه قوی بیمه درمان، نیازی اساسی برای بازنشستگان است.


وی با اشاره به اهمیت برقراری ارتباط میان بازنشستگان و صندوق بازنشستگی گفت: تکریم بازنشستگان، اهمیت زیادی دارد. جامعه بازنشسته، محترم اند و نباید به آن‌ها بی توجهی شود.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارتباط مستمر و نزدیک میان بازنشستگان و صندوق بازنشستگی کشوری را نیازی مهم خواند و گفت: وظیفه کارکنانو مدیران فقط نشستن در اتاق هایشان نیست. رفتن به میان بازنشستگان و صحبت کردن با آن‌ها اهمیت زیادی دارد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یکی از مسائل اساسی در کشور موضوع اشتغال است، گفت: درباره خانواده بازنشستگان این موضوع جدی‌تر است، چون حقوقشان کمتر از دوران اشتغال است. باید برای ایجاد اشتغال برای فرزندان بازنشستگان را تلاش کرد، این احساس همدردی به آن‌ها تشفی خاطر می‌دهد و این کار‌ها شدنی است.


وی در ادامه، بحث گردشگری بازنشستگان را مورد توجه قرار داد و گفت: در بحث گردشگری، شعار خوب «در خانه نمانیم» مطرح است که باعث احساس حیات و نشاط در بازنشستگان می‌شود و به این ترتیب دیگران هم از وجود آن‌ها بهره مند می‌شوند.


شریعتمداری ضمن اشاره به اهمیت توجه به بدنه بازنشستگان گفت: رعایت صرفه جویی یک اصل است و واقعا در شرایط فعلی که کسانی با حداقل‌ها زندگی می‌کنند شایسته نیست که بی مبالاتی صورت گیرد. ما یک خانواده یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری داریم و باید کاری کنیم تا جامعه ما را باور کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *