نقش ایران و هند در مبارزه با تروریسم در منطقه بسیار حساس است
روحانی روابط دو کشور را صمیمانه و تاریخی توصیف کرد و اظهار داشت: امیدواریم این دیدار پایهگذار حرکتی سریع و رو به جلو در روابط بین دو کشور باشد.
وی افزود: آثار حرکت پرشتاب روابط بین دو کشور در ماههای گذشته به خوبی نمایان شده و حضور جنابعالی به عنوان نخستوزیر هند فرصتی مغتنم برای توسعه روابط فیمابین است.
رئیسجمهور با اشاره به درخواست هند برای توسعه بندر تجاری چابهار و همچنین پیوستن هند به پروژه کریدور شمال به جنوب ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران هیچگونه منعی برای توسعه فعالیتهای تجاری و اقتصادی با هند ندارد.
وی بر آمادگی دولت جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با هند در سرمایهگذاری در بخشهای نفت، گاز و همچنین توسعه بندر چابهار، توریسم، همکاریهای بخشهای خصوصی دو کشور به ویژه در حوزههای علمی و فناوری تأکید کرد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه نقش ایران و هند در مبارزه با تروریسم در منطقه بسیار حساس است، به شرایط ناگوار مردم یمن اشاره کرد و گفت: متأسفانه در کشور یمن شاهد کشتار زنان کودکان و نظامیان هستیم.
وی نقش ایران و هندوستان در منطقه برای حفظ ثبات و همچنین مبارزه با تروریسم را نیز مهم دانست و گفت: همکاری دو کشور نه تنها در زمینههای تجاری و اقتصادی، بلکه برای ریشهکن کردن تروریسم در منطقه بسیار ضروری است.
روحانی در این دیدار که در حاشیه اجلاس مشترک گروه بریکس و سازمان همکاریهای شانگهای برگزار شد، به رواج افراطگری و خشونت در منطقه طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: متأسفانه کشور عراق و افغانستان دچار یک بحران امنیتی شدهاند و با حضور گروههاى تکفیری همچون داعش در این کشورها منطقه با شرایط بسیار ناگواری روبرو شده است.
نخستوزیر هند نیز در این دیدار با تأکید بر نقش رهبری و راهبردی جمهوری اسلامی ایران و به ویژه روحانی برای شناسایی و خشکاندن ریشههای تروریسم در منطقه و همچنین برقراری ثبات و امنیت، اظهار داشت: نباید اجازه دهیم تروریسم شک و شبههای در خصوص اسلام و مسلمانان در جهان ایجاد کند.
وی افزود: ایران، هند و کشورهای همسو باید با توجه پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در دفاع از بشریت و جهان عاری از خشونت با یکدیگر همکاری نمایند.
در این دیدار همچنین بر توسعه روابط علمی و دانشگاهی، همکاری هنرمندان دو کشور، توسعه گردشگری و تسریع در روند صدور روادید تأکید شد.