جمعه سرنوشت ساز برای عراق
به گزارش گروه بین الملل ؛ عراق بار دیگر با آشوب و اغتشاش در برخی از شهرهای خود روبرو است؛ تا زمانی که آمریکاییها در عراق حضور دارند، نمیتوان تصور یک روز آرام را در این کشور داشت.
آمریکا نمیتواند از منافعی که در عراق دارد دل ببُرد، داشتن پایگاه نظامی در خاک این کشور، دست درازی به منابع نفتی غنی عراق، تضعیف یک کشور شیعی و انقلابی که قدرت یافتن آن میتواند برای رژیم صهیونیستی خطرساز باشد و بسیاری عوامل دیگر باعث شده تا آمریکا از عراق خارج نشود.
آغاز دوباره اغتشاشاتی که در چند روز گذشته پس از شهادت دو سردار ایرانی و عراقی شکل گرفته فتنهای است که آمریکاییها و سعودیها در این کشور روشن کردهاند.
اکنون آمریکا به خاطر چند ضربهای که خورده، عصبی است و در پی انتقام از عراق است.
نخستین ضربهای که بر پیکر آمریکاییها وارد شد، تصویب اخراج نیروهای آمریکایی از عراق از سوی پارلمان این کشور بود.
مردم عراق نیز خواهان اخراج نیروهای آمریکا از خاک خود هستند چرا که اعتقاد دارند، وجود آنها باعث همه گرفتاریهای موجود در عراق است.
همکاریهای سیاسی و اقتصادی با برخی از کشورها همچون ایران، روسیه و چین یکی دیگر از عواملی است که باعث شده بار دیگر آمریکاییها فتنه را کلید بزنند.
عراق به تازگی تفاهم نامهای با چین داشته تا در نفت عراق سرمایه گذاری کند، این اتفاق برای آمریکاییها گران تمام شده و همین موضوع یکی از عواملی است که بار دیگر باعث شده تا ایالات متحده آتش فتنه را شعلهور کند.
از دیگر عواملی که سبب آغاز آشوبها و اغتشاشات شده، فراخوان برگزاری راهپیمایی میلیونی ضد آمریکایی مردم عراق است که قرار است روز جمعه در سراسر این کشور برگزار شود.
قطعاً برگزاری چنین راهپیمایی بزرگی میتواند سرعت اخراج نیروهای آمریکایی را از عراق افزایش دهد؛ به همین خاطر است که آمریکا با برپایی اغتشاش و آشوب با بهره گیری از عوامل سرسپرده و نفوذی خود فضای کشور را ناآرام کرده تا بتواند مردم را از حضور در این راهپیمایی منصرف کند.
روز جمعه اگر مردم عراق یکپارچه در خیابانهای شهرهای کشور حضور میلیونی داشته باشند قطعاً بر آینده کشور تأثیر مثبت خواهد گذاشت.
همانطور که آمریکاییها از حضور میلیونی مردم ایران در تشییع پیکر شهدای جمعه خونین بغداد و حضور میلیونی مردم تهران در نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب عصبانی و ناامید شدند، مردم عراق نیز میتوانند با نقش آفرینی خود و با حضور در صحنه سیاسی کشور، اوضاع را بهبود ببخشند.
مردم عراق باید برای رهایی از اوضاع کنونی کشور که بغرنج و بحرانی است، به میدان بیایند و علیه اشغالگری آمریکا قیام کنند.
اگر عراقی ها دست به چنین کاری نزنند، هیچگاه روی آرامش و صلح را نخواهند دید و شرایط و وضعیت این کشور همینگونه ادامه خواهد داشت و تشدید خواهد شد.
افغانستان سال هاست تحت اشغال نیروهای آمریکا است، آیا در این سالهای طولانی که از حضور آمریکاییها در افغانستان میگذرد، اتفاق مثبتی برای مردم این کشور افتاده؟ یا اوضاع وخیمتر و بدتر شده است؟!
آمریکا، عراق را تهدید به تحریم اقتصادی کرده است، آن هم به خاطر تصویب اخراج نیروهای آمریکا از خاک عراق، این تحریمها یکجانبه و برای بسیاری از کشورها همچون جمهوری اسلامی ایران که مرز مشترک با عراق دارد، روسیه و چین ارزشی ندارد و به آن پایبند نخواهند بود.
ایران همانگونه که تاکنون با عراق ارتباط اقتصادی داشته با افزایش این ارتباطات میتواند بخش زیادی از نیازهای عراق را در زمان تحریم تأمین کند حتی از لحاظ نظامی نیز قادر است سلاح و تجهیزات نظامی به این کشور صادر کند.
خروج آمریکا از عراق دست آمریکا را از منابع نفتی آنها قطع خواهد کرد و اختیار آن را دولت و ملت عراق بر عهده خواهند گرفت و قطعاً آینده روشنی برای عراق وجود دارد. تنها کافی است که مردم یک قیام تعیین کننده علیه حضور نیروهای آمریکایی در عراق داشته باشند. جمعه زمان مناسبی برای آغاز این قیام است.