مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه ادبیات چه بوده است؟
نویسنده کتاب «دارساوین» گفت: اکنون پس از انقلاب اسلامی ایران شاهد ظهور نهضت ترجمه به عنوان یک حرکت مبارک هستیم، بدین ترتیب ماحصل آنچه به عنوان کتابهای ارزشمند و چاپ شده از پیروزس انقلاب اسلامی ایران تا هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم تولید شده را میتوان به دنیا صادر کرد.
خبرگزاری میزان -
سعید علامیان نویسنده کتاب «دارساوین» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری پیرامون تفاوت ادبیات پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: ادبیات پیش از انقلاب اسلامی ایران در حوزه خاطره نگاری تنها منحصر به تعدادی از افراد خاص که عموما درباریان و یا افراد پر نفوذ بودند منحصر میشد، این خاطرات عموما از سوی خود افراد نوشته میشد که غالبا یادداشتهای روزانه آنان بود. فعالین سیاسی در زمان پیش از انقلاب اسلامی به خاطره نگاری میپرداختند و چیزی به عنوان خاطرات شفاهی در پیش از انقلاب نداشتیم، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران خاطره نگاری شروع شد و در ابتدا مبارزین انقلاب اسلامی ایران از ۱۵ خرداد سال ۴۲ آغاز به فعالیت در زمینه خاطره نگاری کردند بدین ترتیب خاطره نگاری با انقلاب اسلامی ایران جان گرفت و متولد شد.
وی نزدیک بودن زمان انقلاب اسلامی و آغاز هشت سال دفاع مقدس را عامل مهم در کم پرداخته شدن به موضوع پیروزی انقلاب اسلامی دانست و ابراز کرد: از آنجا که وقوع انقلاب اسلامی ایران و آغاز هشت سال دفاع مقدس از نظر زمان به هم نزدیک هستند و جنگ تحمیلی هشت سال متوالی به طول انجامید بخش اعظم نوشتهها و خاطره نگاریها به دفاع مقدس اختصاص داده شده است.
علامیان خاطره نگاری پس از انقلاب اسلامی ایران را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: خاطره نگاری دفاع مقدس رشد فراوانی را در طی سالهای پس از انقلاب اسلامی ایران پشت سرگذاشت و در طی این مدت توانست به رشد و شکوفایی قابل توجهی دست یابد، پیشرفت در حوزههای پژوهش، نگارش و توسعه ژانر خاطره نویسی از جمله تحولات قابل توجه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.
وی استقبال مردم از خاطره نگاری را عاملی مهم در رواج این ژانر دانست و تصریح کرد: خاطره نگاری از اقشار مختلف مردم، شهدا و رزمندگان پس از انقلاب اسلامی ایران رواج گستردهای پیدا کرد. استقبال مخاطبان نیز در این حوزه، کاری ارزشمند و قابل توجه بود همین امر موتور محرک برای سرعت بخشیدن به رشد خاطره نویسی شد.
نویسنده کتاب «ملاقات در فکه» نقش خاطره نگاری را در ثبت وقایع مورد بررسی قرار دا دو تاکید کرد: گذر زمان عظمت هشت سال دفاع مقدس را روز به روز افزایش میدهد در این میان انتشار کتابهای متعدد نشان میدهد چه رازهای ناگفتهای در سینه رزمندگان وجود داشته و خاطره نگاری تا چه میزان در استخراج این اطلاعات کمک کرده است.
وی پیرامون حضور ادبیات جدیدی با عنوان ادبیات مدافعان حرم ابراز کرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران و پس از خاتمه هشت سال دفاع مقدس با حمله استعمار به خاورمیانه و شکل گیری فعالان حوزه ادبیات مدافعان حرم، ادبیاتی نیز با همین عنوان یعنی ادبیات مدافعان حرم شکل گرفت و تاثیر خاصی را بر ژانر خاطره نگاری گذاشت، هرچند هنوز با مقوله دفاع از «حرم اهل بیت(ع)» فاصله نگرفتهایم تا تاثیر آن چند برابر شود، اما انتشارات مختلفی اقدام به چاپ کتابهایی در این حوزه کردهاند و این ادبیات استمرار پیدا کرده است. من معتقدم در آینده هرچه از مسئله ظهور و سقوط داعش فاصله بگیریم برای پرداختن به نقش رزمندگان ایرانی، عراق، سوری و .. نیازمند خاطره نگاری هستیم لذا ادبیات ما فاخرتر میشود.
علامیان تاثیر انقلاب اسلامی ایران را بر ادبیات مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران مردم را به صحنه آورد و گام نوین برای توسعه ادبیات برداشته شد، نویسندگان جدید به صحنه آمدند و اسوههایی که قهرمانانش مردم کوچه و بازار بودند را مطرح کردند لذا علاوه بر استقبال مردم شاهد توسعه و گسترش ویژهای در حوزه ادبیات هستیم، بدین ترتیب آینده بسیار درخشانی در حوزه ادبیات شاهد خواهیم بود.
وی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران را یکی از مراکز انتشار کتابهای خاطرات فعالین انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران از جمله مراکزی بوده که به انتشارات خاطرات انقلاب اسلامی ایران پرداخته و توانسته دراین زمینه فعالیتهای خوبی را انجام دهد، اما با این حال انقلاب اسلامی ایران جای پرداخت بیش از پیش را دارد. من معتقدم فاصله فاحشی در بین کتابهای که به انقلاب اسلامی پرداخته اند با کتابهایی که به دفاع مقدس اختصاص داده شده وجود ندارد.
علامیان به نهضت ترجمه که به تازگی برپا شده اشاره و ابراز کرد: اکنون پس از انقلاب اسلامی ایران شاهد ظهور نهضت ترجمه به عنوان یک حرکت مبارک هستیم، بدین ترتیب ماحصل آنچه به عنوان کتابهای ارزشمند و چاپ شده از پیروزس انقلاب اسلامی ایران تا هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم تولید شده را میتوان به دنیا صادر کرد.
وی خاطرات پیروزی انقلاب و رویدادهای پس از آن را جان مایه ادبیات ایران دانست و ابراز کرد: خاطرات پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به عنوان دستمایه تولید آثار فاخر همواره قابل استفاده است، حتی ترجمه این آثار نیز ارزشمند است. انقلاب اسلامی ایران انرژی بیمرزی را در منطقه رها کرده است لذا استفاده از این پتانسیل و توسعه بیش از پیش آن نیازمند اتکا به مردم منطقه است و آگاهی بخشی مردم با کمک کتابهای نوشته شده کاری مهم محسوب میشود.
وی بیان حقایق انقلاب اسلامی ایران و توسعه امنیت در منطقه را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: مردم تشنه حقایق انقلاب اسلامی ایران هستند و افزایش آگاهی آنان با کمک کتاب قطعا در بصیرت افزایی آنان تاثیر خواهد داشت و خط مقاومت محکمتر از گذشته خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *