مصرف گاز بخش خانگی چقدر است؟

13:16 - 30 دی 1398
کد خبر: ۵۸۸۵۹۱
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
میزان مصرف گاز در ایران نزدیک به آمار مصرف در کشور چین است که این موضوع حکایت از بدمصرفی انرژی در کشور دارد.
رقابت نزدیک ایران و چین در مصرف گاز/مصرف گاز در ایران با ۹ کشور برابری می‌کندبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مطابق آمار‌های ارائه شده میزان مصرف گاز در ایران با جمعیتی کمتر از ۸۰ میلیون نفر در مقایسه با کشور چین با جمعیتی بالغ بر ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر اختلافی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد مترمکعب دارد که با توجه به جمعیت ۱۵ برابری چین عدد قابل ملاحظه‌ای است.

میزان مصرف گاز ایران طبق آمار‌های سال ۲۰۱۵ با ۹ کشور رومانی، کویت، لهستان، تایوان، عمان، قطر، بنگلادش، بلاروس و ترکمنستان برابری می‌کند و نرخ رشد مصرف گاز در کشور ۱۸۷ درصد برآورد شد که در مقابسه با نرخ رشد ۱۸.۴۵ درصدی آمریکا و ۱۶.۶ درصدی روسیه و ۵۳ درصدی ژاپن رقم قابل توجهی به حساب می‌آید.

پرداخت یارانه به انرژی و قیمت ارزان سوخت گاز و تولید محصولات با درجه پایین بازدهی انرژی از عوامل اصلی در مصرف گاز در کشور است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی شرکت گاز میزان تولید گاز سبک در بهار امسال به ۶۰۳.۷ میلیون متر مکعب رسیده است که سهم بخش خانگی ۱۱۴.۱ میلیون متر مکعب، ۱۶.۹ میلیون متر مکعب تجاری، ۶.۳ میلیون مترمکعب کشاورزی، ۵۶ میلیون متر مکعب پتروشیمی، صنعت و نیروگاه ۲۹۹ میلیون متر مکعب و بخش حمل و نقل نیز ۱۹.۴ میلیون متر مکعب رسیده است.

میزان تولید گاز نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد نداشته و میزان مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی، کشاورزی، پتروشیمی به ترتیب ۲۳، ۱۳.۴، ۲۸.۶ و ۲۱.۷ درصد افزایش داشته است و در بخش صنعت و نیروگاه و حمل و نقل نیز به ترتیب ۶.۱ و ۶.۳ درصد کاهش داشته است.

با افزایش برودت هوا طی روز‌های گذشته شاهد رکورد زنی مصرف گاز در کشور هستیم امری که می‌تواند زمینه کاهش صادرات و قطعی گاز در بخش‌های صنعتی و نیروگاهی را به دنبال داشته باشد.

رکورد زنی مصرف گاز در کشور

در همین خصوص محمد عسگری رییس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با اشاره به افزایش برودت هوا و رکورد زنی مصرف گاز در کشور اظهار کرد: با افزایش سرما میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری رشد چشمگیری داشته است به طوری که میزان مصرف به عدد ۵۹۲ میلیون مترمکعب رسیده و پیش بینی می‌شود اگر روند فعلی مصرف ادامه یابد مصرف گاز از ۶۰۰ میلیون متر مکعب نیر عبور خواهد کرد.

رییس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با وجود افزایش تولید گاز در پارس جنوبی، اگر روند مصرف در روز‌های آینده نیز ادامه یابد احتمال قطع برق در پتروشیمی، صنایع و نیروگاه‌ها وجود دارد و از مشترکان گاز درخواست داریم به منظور جلوگیری از قطع گاز صرفه جویی را در سرلوحه کار قرار دهند.

بخشی از این افزایش مصرف در کشور به قیمت پایین سوخت‌های فسیلی باز می‌گرد و بسیاری از مردم بر این باورند که کشور برای تامین سوخت‌های فسیلی مشکلی ندارد و توان آن نامحدود است امری که با توجه به تولید و مصرف گاز در این روز‌ها چندان صحیح به نظر نمی‌رسد.

۴۰ درصد مصرف گاز خاورمیانه در ایران انجام می‌شود

چند ماه پیش محمد حسین عادلی نماینده ایران درمجمع کشور‌های صادرکننده گاز (اوپک گازی) و دبیرکل پیشین این سازمان جهانی اعلام کرده بود: مصرف گاز در ایران بسیار بالاست و ۴۰ درصد مصرف خاورمیانه در ایران انجام می‌شود.

نماینده ایران درمجمع کشور‌های صادرکننده گاز تصریح کرد: ایران با وجود این که بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان است، اما بیشتر گاز تولیدی، در داخل کشور مصرف می‌شود. بخش خانگی بزرگترین مصرف کننده گاز در ایران است و پس از آن بخش نیروگاهی قرار دارد. مهمترین چالش‌های ایران در بخش گاز، مصرف بی رویه است که سبب شد میزان صادرات آن خیره کننده نباشد. سهم ایران در بازار گاز طبیعی بسیار اندک است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *