خشونت‌های تسلیحاتی معضلی جدی در آمریکا؛ لابی های سلاح چگونه انجام می‎شود؟

22:00 - 01 بهمن 1398
کد خبر: ۵۸۸۲۸۰
خشونت‌هایی تسلیحاتی و تیراندازی‌های جمعی در آمریکا همچنان معضلی جدی است به طوری که لابی گری‌های انجمن ملی سلاح مانع از اقدامی جدی برای کنترل حمل سلاح می‎شود.
خشونت‌های تسلیحاتی معضلی جدی در آمریکابه گزارش گروه بین الملل ؛ در جدید‌ترین حادثه تیراندازی جمعی در آمریکا، یک پسربچه مسلح در ایالت یوتا، اقدام به تیراندازی کرد؛ در این حادثه مرگبار ۴ نفر کشته شدند.

خبرگزاری سی‎جی‏‎تی‎ان در گزارشی به موضوع تیراندازی‌های جمعی در آمریکا پرداخته که بزرگ‌ترین کشوری است که مالکیت سلاح گرم را دارد و روند این معضل را در سال ۲۰۲۰ مورد بررسی قرار داده است.

با در نظر گرفتن تعریف تیراندازی جمعی که آن را حادثه‌ای توصیف می‌کند که در آن ۴ نفر یا بیشتر با سلاح گرم زخمی و یا کشته شدند، در نتیجه تیراندازی‌های جمعی در آمریکا در سال ۲۰۱۹ رکورد جدیدی را به ثبت رساند و به بالاترین میزان رسید.

بر اساس تعریف ارائه شده، در سال ۲۰۱۹، ۴۱۷ مورد تیراندازی جمعی در آمریکا رخ داد.

در میان مرگبار‌ترین این حوادث، تیراندازی جمعی در شهر «ال پاسو»، تگزاس بود که در آن ۲۲ نفر قربانی خشونت‌های تسلیحاتی شدند.

بسیاری از شهروندان آمریکا بر این باورند اگر دولت آمریکا قوانین سختگیرانه تری برای حمل سلاح اعمال کرده بود، اکثر این حوادث مرگبار و صدمات ممکن بود هرگز رخ ندهد.

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حمایت مردم آمریکا از قوانین سختگیرانه حمل سلاح در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بر اساس تخمین‎ها، در حدود ۳۹۳ میلیون سلاح گرم در دسترس شهروندان غیر نظامی آمریکا است، این بدان معناست که آمریکا به تنهایی بیش از ۴۵ درصد از سلاح‌های غیرنظامی جهان را در اختیار دارد.

افزایش خشونت‌های تسلیحاتی و تیراندازی‌های جمعی در سال‌های اخیر در آمریکا مباحث داغی را در خصوص اصلاحات قانون کنترل سلاح بر انگیخته است؛ این در حالی است که اقدامات اندکی از سوی دولت این کشور برای مقابله با این معضل انجام شده است

در ماه فوریه ۲۰۱۹، مجلس نمایندگان آمریکا قانون  «بررسی سوء پیشینه خریداران سلاح» را تصویب کرد؛ تصویب این قانون می‌تواند مهم‌ترین گام در کنترل حمل سلاح طی دو دهه گذشته به شمار برود، اما این در حالی است که در مجلس سنا که توسط جمهوریخواهان کنترل می‌شود هیچ اقدامی انجام نشده است.
 
 

پس از آنکه ۲ حادثه تیراندازی مرگبار در شهر دیتون، اوهایو و آل پاسو، تگزاس در فاصله کمی از یکدیگر اتفاق افتاد، دونالد ترامپ، مباحث جدی را در جمع سران کنگره مطرح کرد، اما ترامپ پس از تماسی که از سوی انجمن ملی سلاح با او گرفته شد عقب نشینی کرد و موضوع کنترل حمل را به سلامت روان مهاجمان ارتباط داد.

انجمن ملی سلاح که در حدود ۵ میلیون عضو دارد سالانه چندین میلیون دلار برای لابی گری نمایندگان و آژانش‌های فروش اسلحه در واشنگتن صرف می‌کند.

هزینه لابی گری این انجمن در هر سال شمار تیراندازی‌های جمعی در آمریکا را افزایش می‌دهد. در سال ۲۰۱۷، انجمن ملی سلاح، بیشترین هزینه را صرف کرد که در نتیجه آن مرگبارترین حادثه تیراندازی جمعی در لاس وگاس رخ داد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *