فقیرترین وزارت خانه کشور معرفی شد/ بردن شعله مستقیم به کلاس درس ممنوع!
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،همایش گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم مجتبی زینی وند، معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیر کل مدارس غیر دولتی در همایش شوراهای دانش آموزی اظهار کرد: امروز آموزش، دانش، دانایی و نیروی انسانی آموزش دیده از مهمترین شاخصهای توسعه یافتگی و برترین ثروت ملی کشورهاست.
زینی وند گفت: شاخص بهره وری نیروی انسانی واندیشه انسانی نماد رشد و عقب ماندگی دولتهای و جوامع به حساب میآید.
آموزش و پرورش فقیرترین وزارت خانه است
در این همایش انوشیراوان محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: اصلیترین و مهمترین نهاد اجتماعی کشور آموزش و پرورش است که منشا و مبدا تمام تحولات میتواند همین آموزش و پرورش باشد. در شناسایی و شکوفایی استعدادها در ابعاد اجتماعی، نقد پذیری، مسئولیت پذیری و رشد و بالندگی یک جامعه در ابعاد مختلف در گرو این است که چقدر به آموزش و پرورش توجه کنیم.
بند پی گفت: جامعه توسعه یافته و انسان توسعه یافته در گرو توجه به آموزش و پرورش است. در همه کشورهای توسعه یافته اولویت اول تا سوم خود را آموزش و پرورش قرار داده اند. اما در زمینه توانمند سازی ثروت انسانی قانون شوراهای آموزش و پرورش را داریم که شامل ارتقای کیفیت، تمرکز زدایی، مدرسه محوری، تفویض اختیار و رشد و توسعه مشارکتهای مردمی از برنامههای شوراهای آموزش و پرورش است که البته باید برای اجرایی کردن آن جدیتر به این مسئله نگاه کنیم.
وی در ادامه درباره تامین فضای آموزش و وظیفهی شهرداریها گفت: کلیه شهرداری موظفند کلیه نیازهای پیش بینی شده در جایابی مکانهای آموزشی را دراختیار آموزش و پرورش قرار دهند. همچنین کلیه کسانی که میخواهند شهرک ساری و انبوه سازی انجام دهند نیز باید فضای آموزشی را در نظر بگیرند.
استاندار تهران در ادامه بیان کرد: آموزش و پرورش ثروتمندترین وزارت خانه و در عین حال فقیرترین وزارت خانه است.
حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش همچنین در این مراسم بیان داشت: قانون شوراهای آموزش و پرورش در سال ۷۲ تصویب شده است و یک قانون بسیار مترقی مهم و تاثیر گذار است که میتواند مشارکت گسترده را فراهم و توسعه کمی و کیفی را فراهم کند و البته این قانون گام مهمی در جهت اجرای احکام برای توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش و پیوند آموزش و پرورش با سایر بخشهای و پیوند آن با نیازهای و دغدغههای بومی و منطقه ای، توسعه عدالت آموزشی، حمایت از کودکان نیازمند، توجه بیشتر به توسعه آموزشهای فنی و حرفهای از ظرفیتهای قانون شوراهای آموزش و پرورش است.
- بیشتر بخوانید:
- آموزش و پرورش باید از لاک خود بیرون بیاید
مردم در عراق و در ایران با حضورشان برای تشییع پیکر سردار، آمریکاییها را شوکه کردند
در ادامه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت: این روزها پر از خبرهای غیر منتظره بود که یکی از آنها خبر شهادت سردار عزیز و بزرگ سپهبد شهید قاسم سلیمانی از سرمایههای کم نظیر جمهوری اسلامی ایران بود. شهید سردار سلیمانی برای مردم ایران خدمت زیادی کرد و جانش را در نهایت برای کشورش داد. در ادامه آن حادثه کرمان را داشتیم که تعدادی از هموطنان عزیزمان جانشان را از دست دادند و همچنین سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی که تعداد زیادی به خصوص ایرانیان عزیز و همچنین خارجیها در آن جان باختند. علاوه بر این تعدادی از نخبگان نیز در این هواپیما بودند که جانشان را از دست دادند و تک تک آنها افتخارات علمی کشور محسوب میشدند.
وی ادامه داد: در همین دیماه مردم با حضور در تشییع سردار سلیمانی یک تشییع باشکوه را به نمایش گذاشتند و آمریکاییها تصور میکردند که برداشت مردم ایران از سردار سلیمانی همان برداشت آمریکاییها است. مردم در عراق و در ایران با حضورشان برای تشییع پیکر سردار، آمریکاییها را شوکه کردند. صداقت و دلسوزی سردار سلیمانی نسبت به مردم موجب شد این جایگاه را کسب کند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه افزود: آموزش و پرورش و تربیت سرمایه انسانی مهمترین و اصلیترین سرمایه کشور است. کشورهایی که توانستهاند مسیر توسعه خود را پیدا کنند یک سرمایه انسانی خوب داشتند و همه آن کشورها وقتی سرمایههای بلند مدت در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تربیت کردند تبدیل به یک کشور توسعه یافته شدند. اگر ما به همین موضوع سرمایه انسانی توجه کنیم میبینیم که آموزش و پرورش مهمترین کانون تربیت سرمایه انسانی است. آموزش و پرورش به عنوان مهمترین دستگاهی که مسئولیت تربیت نیروی انسانی را دارد، میتواند نیروهایی را تربیت کند که آن شخص بداند دنیا و کشور به چه سمتی باید حرکت کند و در راستای توسعه کشور کمک کند، بنابراین اصلیترین سازمان آموزش و پرورش است.
جهانگیری بیان کرد: اولین نقطه مهم برای ما توسعه آموزش و پرورش است. شاید برخی انتقاد کنند که آموزش و پرورش سیاستگذاران دقیق یا نیروی انسانی کافی ندارد، اینطور نیست بلکه آموزش و پرورش یک مجموعه بسیار دلسوز است و خوشبختانه یکی از نقاط مرجعی که اکثریت مردم ایران نسبت به آن مقبولیت دارند معلم و نظام آموزشی است.
جهانگیری بیان کرد: شوراهای آموزش و پرورش یک ظرفیت است که شکل گرفته و میتوان از آنها برای تحقق مشارکت عمومی استفاده شود. یکی از کارهای شوراها این است که بدانیم چطور میشود از منابع و همچنین ظرفیتها استفاده کنیم. از این رو شورای شهرستانهای نیز میتوانند مشکلات را تشخیص داده و در راستای کمک به حل مسائل کمک کنند.
معاون اول رییس جمهور بیان کرد: آموزش و پرورش از اولویت خارج نخواهد شد و از همه نهادها و دستگاهها میخواهیم که کمک کنند. خیرین، کارخانه دارها و کسانی که دنبال توسعه هستند کمک کنند. مسئولیت اجتماعی یعنی همین که بتوانیم به نقاط محروم کمک کنیم. آموزش و پرورش راس اولویتها است.
همچین بعد از پایان مراسم وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پاسخ به این سوال که آیا بردن شعله مستقیم به کلاسهای درس ممنوع است یا خیر گفت: در قانون بیان شده که بردن شعله مستقیم به کلاس درس ممنوع است. آموزش و پرورش برای اینکه این موضوع را حل و فصل کند اولویت بندیهایی را انجام داده است.
- بیشتر بخوانید:
- بردن شعله مستقیم به کلاسهای درس ممنوع است