هر مسجد باید پایگاهی برای گسترش عدل و داد باشد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اولین همایش " هر مسجد یک حقوقدان " در استان کرمانشاه با حضور حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه، توسلیزاده رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه و جمعی از مسئولین و مدیران استان و به همت معاونت فرهنگی دادگستری کرمانشاه، بسیج حقوقدانان، اداره اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیمای مرکز استان، خادمیاران رضوی، کانون وکلای دادگستری، مرکز وکلای قوه قضاییه، هیات امنای مساجد، مرکز کارشناسان قوه قضاییه و کانون فرهنگی مساجد برگزار شد.
حجت الاسلام صادقی در بخشی از سخنان خود با اشاره به طرح " هر مسجد ، یک حقودان " و یادآوری این نکته که چرا باید حقوقدانان به مساجد بروند، خاطرنشان کرد: مردم ما همچون مردم سایر جوامع نیازمند تربیت حقوقی هستند. آشنایی مردم با حقوق و تکالیف خود و دیگران یک نیاز ضروری است که متاسفانه عدم آشنایی با این حقوق و تکالیف سبب ایجاد مشکلاتی در جامعه شده است.
وی ادامه داد: در این ناآگاهی حقوقی جامعه همه ما به نوعی مقصریم که البته جای جبران دارد و با برنامه کوتاه مدت برآنیم در مساجد سراسر کشور این آگاهی بخشی حقوقی را صورت دهیم و در بلند مدت با گنجاندن ضروریات حقوقی در کتابهای درسی و با همکاری آموزش و پرورش این خلا را جبران و پر کنیم.
بشتر بخوانید:
معاون فرهنگی قوه قضاییه آگاهی بخشی حقوقی به مردم را گام اول طرح عنوان کرد و گفت: در ادامه مسیر و در گام دوم معتقدیم باید دعاوی با کمک حقوقدانان و دیگر افراد در مسجد منتهی به مصالحه شود. این کار علاوه بر اینکه یک امر خداپسندانه است، از اتلاف وقت و هزینه مردم نیز جلوگیری میکند.
این مقام مسئول در قوه قضاییه دادن مشاورههای درست به مردم را از دیگر اهداف مهم این طرح برشمرد و یادآور شد: به طور متوسط در سراسر کشور حدود هشتاد درصد از دادخواستهای حقوقی درست مطرح نمیشود و یا نیازی به طرح ندارد و این مهم ناشی از جهل به قوانین حقوقی است و علاوه بر اتلاف وقت و هزینه مردم، نارضایتیهایی هم به دنبال دارد. بنابراین یکی از کارهای مهمی که میتوان برای مردم انجام داد، دادن مشاورههای حقوقی درست به مردم است به گونهای که با طرح درست یک دادخواست به مقصود خود در کمترین زمان ممکن برسند.
حجت الاسلام صادقی خدمت در طرح بزرگ " هر مسجد یک حقوقدان " را یک مجاهدت دانست و بیان کرد: هر حقوقدانی نسبت به اجتماع خود مسئولیتی دارد که با این کار میتواند مسئولیت حقوقی خود را ایفا کند. این مهم روحیه جهادی نیاز دارد تا با دستگیری از هم نوع خود بتوانیم مسئولیت اجتماعی خود را در این بخش به سرانجام برسانیم.
وی افزود: این کار ارزشمند منبع روایی دارد جایی که رسول اکرم (ص) میفرمایند هر کس در مسیر منفعت هم نوع و برادر مومن خود گام بردارد ثواب مجاهدت در راه خدا به او داده میشود.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در پایان تاکید کرد: عدل گستری و داد گستری فقط در دادگاهها صورت نمیگیرد. هر مسجد باید پایگاه گسترش عدل و داد باشد. آگاهی بخشی، ایجاد مصالحه و مشورت درست در مساجد میتواند آنها را به پایگاههای گسترش عدل و داد تبدیل کند.