مراسم تحلیف هیئت منصفه مطبوعات استان یزد برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، غلامعلی دهشیری رئیس دادگستری استان یزد در آیین تحلیف اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات استان یزد اظهار کرد: نخستین بار نهاد هیئت منصفه در اصل ٧٩ متمم قانون اساسی ظهور پیدا کرد و در سال ١٣٣١ و ١٣٣٤ تبدیل به قانون شد و پس از انقلاب نیز در سال ٥٨ در اصل ١٦٨ قانون اساسی، جرائم مطبوعاتی و سیاسی در حوزه رسیدگی هیئت منصفه قرار گرفت.
وی تصریح کرد: تاریخ مطبوعات در ایران، قدمتی ۱۷۰ ساله دارد و روند فعالیت مطبوعات در کشور بهویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی روندی رو به رشد و بالنده تاثیرگذار بوده است.
این مقام قضایی با اشاره به حساسیت جایگاه اصحاب رسانه به عنوان نمایندگان افکار عمومی جامعه گفت: قانونگذار با در نظر داشتن این حساسیت و جایگاه مهم مطبوعات، پیشبینی کرده است که جرایم و تخلفات احتمالی در این حوزه در دادگاه ویژه با حضور و نظر مشورتی اعضای هیئت منصفه مطبوعات مورد رسیدگی و منتهی به صدور رأی عادلانه گردد.
وی صداقت در انتشار اخبار و توجه به "صدق الحدیث" را ضروری برشمرد و بیان کرد: انتشار تحلیلها و تفاسیر روشنگرانه و صحیح و دشمنشناسی و افشای توطئههای دشمن برای مردم از مهمترین انتظارات از جامعه رسانهای کشور است.
رئیس کل دادگستری استان یزد، توجه ویژه به تقویت عزت ملی و غیرت دینی توسط مطبوعات را خواستار و خاطرنشان کرد: اگر جامعه رسانهای و مطبوعاتی از دشمن، دشمنیها و ترفندهای آنها غفلت کنند، ممکن است این غفلت بر جامعه نیز اثرگذار باشد و عواقب جبران ناپذیری را بر کشور تحمیل نماید.
وی رسانههای استان یزد را رسانههایی قانون گرا و ملتزم به اخلاق و مقررات ذکر کرد و گفت: عدم تشکیل حتی یک پرونده مطبوعاتی در مدت دو سال عمر هیئت منصفه قبل، مؤیِد همین امر است.
بیشتر بخوانید:
دهشیری با یادآوری تشکیل نهاد میانجیگری رسانه با همکاری کانون وکلای دادگستری در دوره مدیریت جدید دستگاه قضایی استان یزد اظهار کرد: امید است که هرگز کار اصحاب رسانه که از اقشار فرهیخته و نخبگان جامعه هستند، به دادگاه کشیده نشود و چنانچه شکایتی نیز رسید بتوان با کدخدا منشی با کمک نهاد میانجیگیری رسانه، شورای حل اختلاف و یا مشارکت اعضای هیئت منصفه مطبوعات قبل از طرح در دادگاه آن را حل و فصل کرد.
شایان ذکر است در دوره جدید هیئت منصفه و جرائم سیاسی استان یزد، جمال قضاوتی، نماینده وکلا، مصطفی میرمحمدی، نماینده اساتید، محمدحسین فهیمنیا، نماینده روحانیون، محمدحسین لطفی، نماینده پزشکان، ابوالقاسم محی الدینی، نماینده مهندسین، مسعود ارکان، نماینده روزنامهنگاران، ابوالقاسم شعشعی، نماینده دبیران، محمدرضا بهشتی، نماینده اصناف، غلامحسین دشتی، نماینده بسیجیان، جواد دشتیپور، نماینده کشاورزان، محمود رهبران، نماینده هنرمندان، علی محمد دهقانی، نماینده کارگران، سعید عبدالهی، نماینده کارمندان و صدیقه رمضانخوانی، نماینده نویسندگان، انتخاب و برای مدت دو سال با امضای قاضی سراج به عنوان نماینده ریاست قوه قضاییه در تعیین هیئت منصفه سراسر کشور، حکم گرفتند.