تحلیلی فنی بر حضور تیم کشتی آزاد در تورنمنت ایتالیا
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، تیم چهار نفره کشتی آزاد کشورمان بامداد امروز عازم ایتالیا شد تا نمایندگان کشورمان در این تورنمنت رنکینگدار به میدان بروند. اما حضور بهنام احسانپور، یونس امامی، محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع در این رقابتها دو سوال بزرگ را در ذهن علاقمندان کشتی به وجود آورده است.
یک: حضور افراد یاد شده در این تورنمنت چه توجیه فنی دارد؟
دو: مگر این چهار کشتیگیر تافته جدا بافته هستند که از حضور در جام تختی معاف شدهاند تا در ایتالیا به میدان بروند؟
برای پاسخ دادن به این سوالات میتوانیم از چند زاویه به مسئله نگاه کنیم تا در نهایت به پاسخی مناسب و منطقی در این خصوص برسیم.
در ابتدا این نکته را گوشزد میکنیم که تورنمنت ایتالیا در وزن قانونی برگزار میشود و همین موضوع میتواند مهمترین دلیلی باشد که کادرفنی را مجاب کرده تا کشتیگیرانی مانند احسانپور و امامی که به تازگی از یک وزن پایینتر به اوزان ۶۵ و ۷۴ کیلوگرم صعود کردهاند و همچنین محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع که اصطلاحا وزن کم کن نیستند را به این تورنمنت اعزام کنند. خب حالا با توجه به اینکه هیچیک از این کشتیگیران وزن کم کن نیستند و از طرفی اکثر کشتیگیران شاخص اوزان ۶۵، ۷۴ و ۹۷ کیلوگرم برای رسیدن به وزن قانونی کیلوهای زیادی از وزن بدن خود را میکاهند، به نظر میرسد که تن به تن شدن احسانپور، امامی و محمدیان با کشتیگیران شاخص دنیا در تورنمنتهایی که در وزن قانونی برگزار میشوند عیار دقیقتری از توانمندی افراد یاد شده را به دست کادرفنی میدهد.
قطعا آنهایی که دستی بر آتش کشتی دارند به خوبی این موضوع را درک میکنند که برای کشتیگیران وزن کم کن ۲ کیلوگرم ارفاق وزن چه پوئن بزرگی محسوب میشود و قاعدتا در چنین شرایطی هیچ توازنی در مبارزه احسانپور و امامی که تازه به وزنی بالاتر صعود کردهاند با رقبای جا افتاده و مطرح اوزان ۶۵ و ۷۴ کیلوگرم وجود نخواهد داشت و عملا عیار درست و دقیقی از توانمندیهای این دو کشتیگیر به دست نمیآید.
خب با این تفاسیر برای کشتیگیرانی مانند احسانپور، امامی، محمدیان و زارع چه میدانی بهتر از تورنمنت ایتالیا که هم در وزن قانونی برگزار میشود و هم اینکه در ارتقای رنکینگ به کشتیگیران کمک میکند تا در صورت ملیپوش شدن در المپیک شرایط بهتری را در جدول مسابقات به دست بیاورند.
در ادامه مطلب، این سوال که چرا این چهار کشتیگیر به جای جام تختی در تورنمنت ایتالیا به میدان میروند و اینکه این موضوع را یک پوئن مثبت برای آنها قلمداد میکنند، را مورد بررسی قرار میدهیم.
با اندکی تعمق در این خصوص درخواهیم یافت که حضور در یک تورنمنت برونمرزی و تن به تن شدن با رقبای مطرح خارجی به مراتب سختتر از پنجه در پنجه انداختن با مدعیان داخلی در جام تختی خواهد بود. از طرفی درک این موضوع که سطح تورنمنت ایتالیا نسبت به جام تختی بسیار بالاتر خواهد بود کار چندان دشواری نیست چرا که رقابتهای ایتالیا در زمره تورنمنتهای رنکینگدار قرار دارد و بالطبع عنوانداران پرشماری برای بهبود بخشیدن یا تثبیت جایگاه خود در رنکینگ گام به این رقابتها خواهند گذاشت تا شرایط بهتری در جدول رقابتهای المپیک به دست بیاورند. پس این تصور که معافیت این چهار کشتیگیر از جام تختی و حضورشان در تورنمنت ایتالیا یک پوئن مثبت از سوی کادرفنی و مدیرفنی تیمهای ملی به آنها بوده یک تصور اشتباه است و طبیعتا برای کشتیگیری مانند احسانپور مقابله با کشتیگیرانی، چون باجرانگ هندی، واسیل شوپتار اوکراینی و نمایندگان آمریکا و ترکیه و سایر کشورهای مطرح دنیا سختتر از مبارزه کردن با حریفان داخلی خواهد بود.