بحران مدیریت در مهم ترین نهاد مرتبط با بحران/ چرا هلال احمر هنوز رئیس ندارد؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سیل در چند روز گذشته خسارتهای شدیدی به سیستان و بلوچستان و برخی نقاط جنوب شرقی کشور وارد کرده؛ آنطور که مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور به میزان گفته «دستکم ۴ نفر در مناطق سیل زده فوت کردند.»
با توجه به سیل در استانهای کشور و بی رئیس ماندن هلال احمر، خبرنگار گروه جامعه گفتوگویی با ابوالحسن فقیه رئیس اسبق جمعیت هلال احمر ترتیب داده است و نظر او را در مورد حواشی اخیر جویا شده است.
آیا بی رئیس ماندن هلال احمر در بحران ها تاثیرگذار است؟
ابوالحسن فقیه رئیس اسبق جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که آیا نبود رئیس میتواند در عملکرد هلال احمر تاثیرگذار باشد یا خیر میگوید: «امدادرسانی در بحرانها و حوادث، توسط امدادگران انجام میشود و امدادگران در حوادث، بدون حضور رئیس هم امدادرسانی میکنند.»
فقیه البته بر این نکته تاکید میکند که «حضور رئیسی که با بحران آشنا باشد، روند کار را تسریع میبخشد و نداشتن رئیس، در بین روسای استانی نابه سامانی مدیریتی و بلاتکلیفی ایجاد میکند.»
رئیس اسبق جمعیت هلال احمر معتقد است که جمعیت هلال احمر به عنوان مهمترین نهادی که در بحرانها باید پاسخگو است هم اکنون خود، درگیر بحران شده است.
ابوالحسن فقیه در ادامه در مورد روند انتخاب رئیس جمعیت هلال احمر نیز اینگونه توضیح میدهد: در اساسنامه این نهاد که مصوب مجلس شورای اسلامی است، نحوه انتخاب تمامی اعضای اعم از رئیس و دبیر کل به صورت شفاف مشخص است، شورای عالی جمعیت که از ۱۵ نفر، شامل رئیس جمعیت، دبیر کل، خزانه دار، ۴ نفر نماینده رئیس جمهور، ۷ نفر نماینده داوطلبان و یک نفر نماینده، ولی فقیه تشکیل میشود، دو نفر را برای ریاست انتخاب میکند. این دو نفر توسط شورای عالی جمعیت هلال احمر، برای ریاست سازمان به رئیس جمهور پیشنهاد میشوند و رئیس جمهوری از میان آنها، رئیس را انتخاب میکند.
وی ادامه میدهد: «بیش از یک ماه پیش، شورای عالی جمعیت هلال احمر، افراد مدنظر خود را به رئیس جمهور معرفی کرد، اما هنوز رئیس هلال احمر معرفی نشده است. این طولانی شدن زمان انتخاب، عجیب است.»
به نظر میرسد اشاره فقیه به سی و ششمین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر، باشد؛ در این جلسه و در اجرای ماده ۱۰ قانون اساسنامه جمعیت مصوب مجلس شورای اسلامی، برنامه و پیشینه کاری نامزدهای پست ریاست جمعیت بررسی شد و در پایان جلسه با رأی اعضای شورای عالی سیدسلمان سامانی با کسب ۹ رأی و محمدرضا نوروزی با کسب ۸ رأی اکثریت آرا را به دست آوردند و برای صدور حکم نهایی به رئیس جمهوری معرفی شدند.
فقیه در خاتمه میافزاید: «حتی در تغییر دولتها هم این اتفاق نمیافتد و سریعا تغییر و تحول انجام میشد. این اولین بار است که در تاریخ این اتفاق افتاده و جای تعجب دارد، مدت هاست که شورای عالی، مدیران پیشنهادی را به ریاست جمهوری معرفی کرده است، اما این انتخاب هنوز معطل مانده است، حتی اگر در این روند، اعتراضاتی وجود دارد باید به آن رسیدگی شود و برای این دستگاه بحرانی سریعا تصمیم گیری شود.»